Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plasticvrij alternatief, exclusief bij Udea:

Bio-dynamische zuivel in glas

Zuiver Zuivel komt met een nieuw assortiment biologisch-dynamische zuivel in glas. Plasticvrij, Demeter, waar mogelijk met natuurlijk vetgehalte (dat fluctueert per seizoen), on-gehomogeniseerd en allen van koeien met hoorns.

Vanaf 28 februari is deze zuivel verkrijgbaar bij Udea. Week 9 tot en met 11 in de actie. De inkoopprijs en consumentenprijs zijn hiermee gedurende drie weken gelijk aan de pakken Zuiver Zuivel.

Het assortiment bestaat uit:
  • Melk: Bio-dynamische melk met natuurlijk vetgehalte (vetgehalte fluctueert per seizoen). Deze melk is niet gehomogeniseerd, waardoor de melk een natuurlijke oproming vertoont. Van koeien met hoorns.
  • Karnemelk: Bio-dynamische karnemelk. Van koeien met hoorns.
  • Yoghurt: Bio-dynamische yoghurt met een natuurlijk vetgehalte (vetgehalte fluctueert per seizoen). Van koeien met hoorns.


Natuurlijk vetgehalte

De producten hebben waar mogelijk een natuurlijk vetgehalte dat fluctueert per seizoen. Zo puur mogelijk, met minimale bewerking: zoals de melk van nature door de koe wordt geleverd. De melk krijgt uitsluitend een hitte behandeling om de melk langer houdbaar te maken. Het vetgehalte is in de winter doorgaans wat hoger dan in de lente en zomer, wanneer koeien volop in de wei staan.

On-gehomogeniseerd

De melk wordt niet fijn geperst en de vetbolletjes blijven in tact, waardoor de vetbolletjes nog opromen. Hierdoor ontstaat een roomkraag in de fles, die je door te schudden weer door de melk heen krijgt.

Bio-dynamisch

De Zuiver Zuivel producten worden gemaakt van de melk die afkomstig is van de koeien van 25 unieke bio-dynamische melkveebedrijven die continu in ontwikkeling zijn. Samen met Vogelbescherming Nederland zorgen zij voor bloemrijke weides vol vlinders en bijen, waarin niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen maar ook de kenmerkende boerenlandvogels en hun kuikens goed gedijen.

Glas is plasticvrij

Udea en de Plastic Soup Foundation werken hard aan een wereld met minder plastic (restafval). "Met Zuiver Zuivel in glas introduceren we een mooi plasticvrij alternatief in het zuivelschap. De glazen fles wordt nog altijd gezien als de meest pure verpakkingswijze voor zuivel en een groeiend deel van de consumenten vraagt hier om. Daarnaast blijft de smaak van de zuivel optimaal", reageert Jeanine de Rouw, Category Manager bij Udea.

31719 Zuiver Zuivel Volle melk (12)
31720 Zuiver Zuivel Karnemelk (12)
31721 Zuiver Zuivel Volle Yoghurt (12)

Voor meer informatie: jdrouw@udea.nl en www.udea.nl
Publicatiedatum: