Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese bio-sector goed voor €4,3 miljard

De Canadese biologische sector was in 2017 verantwoordelijk voor meer dan $5,4 miljard (4,3 miljard euro) in verkoop. Veel van dit succes kan getraceerd worden naar Saskatchewan, een provincie in het westen van Canada, zo meldt Agriculture and Agri-Food Canada. Er zijn 824 gecertificeerde biologische telers in Saskatchewan en 29 procent van al het gecertificeerde biologische land ligt ook in deze provincie.

Marla Carlson, directeur van SaskOrganics, zegt dat ze erg trots is op wat de provincie heeft bereikt. "Als je ons vergelijkt met de niet-biologische teelt in de provincie zijn we maar klein, maar als je naar ons kijkt in de context van de biologische sector in Canada hebben we ons opgewerkt tot een belangrijke speler."

Maandag maakte de minister van Landbouw, Lawrence MacAulay, bekend dat de overheid de Canadian General Standards Board (CGSB) van de nodige financiƫn zal voorzien om het onderzoek van de 2020 Canadian General Standards Board (CGSB) uit te laten voeren. Dit onderzoek wordt iedere vijf jaar uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de productiemethodes nog passen bij de huidige gebruiken en innovaties binnen de biologische sector.

"Innoveren hoort bij de basis van onze industrie en als we hier niet in meegaan zullen we ons concurrentievermogen verliezen", geeft Carlson aan. Ze bevestigt ook dat ze een enorme groei in de biologische markt van Saskatchewan heeft gezien. Tussen 2014-2015 alleen is er bijvoorbeeld al 10.000 hectare voor de biologische teelt bijgekomen. Ook zegt ze dat de interesse in de handel van biologische producten bijna is verdubbeld. Carlson vermoedt dat telers overstappen op biologisch, omdat ze hier meer omzet mee kunnen behalen.

"Voor biologische vlas is de gemiddelde prijs ongeveer $36 (28,8 euro) per schepel. Ter vergelijking, de prijs voor conventionele vlas ligt rond de $15 (12 euro) per schepel".

Lorne Schroeder is een biologische veehouder in de regio. Hij verkocht zijn zuivelboerderij in 1998 en maakte de overstap naar biologisch toen dit nog als nichemarkt werd gezien. Hij zegt dat het grootste voordeel aan de biologische sector is dat je het op kleine schaal kunt doen. De prijzen van biologische producten liggen hoger, en daarom kan hij nu rondkomen van veel minder hectare.

De minister van Landbouw, MacAuley, heeft ook aangekondigd dat er $72.500 beschikbaar komt voor de ontwikkeling van een informatiebrochure over de Canadian Organic Standards. Hierin zullen biologische producenten, handelaren en fabrikanten worden genoemd en een uitleg worden gegeven over hoe je een gecertificeerde biologische producent in Canada kunt worden.

Publicatiedatum: