Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oproep pluimveehoudersorganisaties

Voorraadinventarisatie voor met fipronil vervuilde mest

Pluimveehoudersorganisaties LTO/NOP en NVP willen graag inventariseren wat de totale hoeveelheid met fipronil vervuilde mest is. Aan de hand van deze informatie kunnen ze de urgentie richting de overheid goed in kaart brengen. 

Pluimveehouders wordt daarom gevraagd hun vervuilde mest op te geven, zelfs als deze al is aangemeld bij BMC Moerdijk. De biomassacentrale in Moerdijk is feitelijk de enige partij in Nederland die momenteel kan worden ingeschakeld voor deze vorm van mestverwerking. Van het voorjaar gaat BMC Moerdijk echter vier weken dicht. Daarom vragen de organisaties de overheid mee te denken in termen van andere oplossingen om de mest ook dan op te kunnen schonen. 



Via het opgaveformulier op de site van het Poultry Expertise Centre kunnen bedrijven die nog fipronil op hun erf hebben liggen dat (eventueel) anoniem melden. 

Bron: Poultry Expertise Centre
Publicatiedatum: