Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Sinds 1 januari van kracht

Uitbreiding Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal

Sinds 1 januari is de nieuwe Nationale Annex van kracht. Dat is de lijst met (sub)gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad of vegetatief uitgangsmateriaal. De Nationale Annex is dit jaar uitgebreid met de gewassen courgette groen cilindrisch, suikerbiet en rietzwenkgras.

Op het gebied van vegetatief uitgangsmateriaal is er nieuw aanbod van biologische aspergekronen (dit zijn één jaar oude wortelstokken) en biologische perenbomen. Dit betekent voor biologische perentelers dat ze voortaan een ontheffing nodig hebben voor het gebruik van gangbaar uitgangsmateriaal. Daarnaast moeten ze, net als biologische appeltelers, hun uitgangsmateriaal anderhalf jaar voor de aanplant gaan bestellen. Hierdoor weten de producenten van biologische fruitbomen tijdig hoeveel bomen ze moeten opkweken. Het jaar 2018 geldt voor de perentelers als overgangsjaar.

Kijk voor meer informatie op www.biodatabase.nl. Daar is het actuele aanbod aan biologisch uitgangsmateriaal voor alle gewassen te vinden. Voor vragen, contacteer Maaike Raaijmakers via raaijmakers@bionext.nl.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018