Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Investeerders komen in aanmerking voor MIA/Vamil-regeling

Milieulijst 2018 gepubliceerd

Op 28 december 2017 publiceerde minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in de Staatscourant de Milieulijst 2018. Daarin staan circa 280 milieuvriendelijke technieken en bedrijfsmiddelen vermeld. Ondernemers die er in investeren kunnen in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). 

Met de MIA kan een ondernemer profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kan een ondernemer 75 procent van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door de ondernemer zelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op. Het budget voor MIA bedraagt volgend jaar 99 miljoen en voor Vamil is 40 miljoen beschikbaar.

De Milieulijst 2018 is te raadplegen op de website van RVO.

Bron: RVO
Publicatiedatum: