Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Documentaire 'Gerlach' in première

Na een succesvolle bioscooprelease met meer dan 25.000 bezoekers en de prijs voor Beste Nederlandse Film op IDFA 2023, gaat Gerlach op donderdag 30 mei om 22:20 in TV première op NPO2. In de documentaire volgen de makers Aliona van der Horst en Luuk Bouwman boer Gerlach, die al een halve eeuw zijn menselijke waardigheid tracht te behouden terwijl de krachten van de samenleving op zijn bestaan inbeuken.

"Gerlach is een liefdevol en humoristisch portret van akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra. Met veel toewijding zorgt hij voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Ondanks alles wat op zijn weg komt blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor, geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. Zijn huisje is de regendruppel waarin de wereld weerspiegeld wordt, existentialistisch en absurdistisch", zo beschrijven de makers.

Klik hier voor de trailer

Bron: Docmakers

Publicatiedatum: