Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw: biologische brok voor kaasmakers

Nagenoeg alle onverzadigde vetzuren, zoals palmitoleinezuur, oliezuur, linolzuur en linoleenzuur produceert de koe niet zelf, maar haalt ze uit haar voeding. Daarom heeft de voeding zo'n invloed op de samenstelling van de melk en dus ook de kwaliteit van de kaas. "In de biologische sector zien we relatief veel veehouders die zelf kaas maken. Daarom hebben we nu een speciale brok gemaakt die de juiste vetzuren bevat voor goede kaas", vertelt Sible van der Werf van Agrifirm.

"Het rantsoen van de koeien heeft een enorme invloed op de kleur, smaak en kwaliteit van kaas, denk aan de vetzuren in gras, het verschil in stal- en weideperiode, de hoeveelheid en kwaliteit van de onverzadigde vetzuren", somt de adviseur namens de biologisch tak van Agrifirm op. Dat is dan ook de reden dat er een speciale brok voor zelfzuivelaars is ontwikkeld: de Bio Kaas Brok (code 4071). "Deze brok hebben we zo samengesteld dat het vetzuurpatroon ideaal is voor het maken van kaas."

Onverzadigde vetzuren

De Bio Kaas Brok bevat een hoog aandeel bestendig zetmeel. Dit draagt bij aan een hoger eiwitpercentage en een lager vetpercentage. Door een goede verhouding tussen vet en eiwit voorkom je scheurvorming in de kaas. Een zachte, smeuďge kaas krijg je door een hoog aandeel onverzadigde vetzuren, zoals deze in vers gras voorkomen. Bio Kaas Brok kent een geoptimaliseerd gehalte aan onverzadigde vetzuren, wat er aan bijdraagt dat de kaas bij de bewaring veel langer zacht blijft. Ook bevat de kaas daardoor een hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl

Publicatiedatum: 14-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-11-2017 Natuurlijk Genoegen investeert in eigen hooidrogerij en vrijloopstal
16-11-2017 Jan Duijndam wint OndernemersPrijs Haaglanden 2018
14-11-2017 "Biologische akkerbouw blijft achter in Friesland"
13-11-2017 "Niet minder, maar meer bio nodig"
9-11-2017 Zuivelindustrie wil de definitie van kaas wijzigen
9-11-2017 Legkip krijgt volop de ruimte dankzij mobiele ren
6-11-2017 Nieuwe landbouwminister bezoekt bio-pluimveebedrijf Verbeek
3-11-2017 Beter beweiden in het najaar voor betere melkproductie
1-11-2017 LTO: "Ingrijpende, maar noodzakelijke maatregel"
31-10-2017 Melkveehouders overrompeld door vonnis fosfaatreductieplan
31-10-2017 Biologische garantieprijs november +1,25 naar 50,75 euro
27-10-2017 Boenen bij de Boeren helpt door fipronil getroffen bio-boeren
25-10-2017 Zoë & Zazu geitenkazen veroveren AH-schap
25-10-2017 China: importban Europese schimmelkazen van tafel
25-10-2017 Hoe een Kroatisch heuveldorpje een kaasmakerij uit Pieterburen inspireerde
23-10-2017 Nieuw: premium bio-roomijs van jerseymelk
23-10-2017 WUR Rapport: Indicatie economische gevolgen fipronilaffaire pluimveesector
20-10-2017 Minister Kamp waarschuwt voor onverantwoorde groei melkveestapel
19-10-2017 PCB-besmetting bij bio-boer door historische bodemverontreiniging
18-10-2017 Netwerk GRONDig heeft Comité GRAS samengesteld

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *