Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw: biologische brok voor kaasmakers

Nagenoeg alle onverzadigde vetzuren, zoals palmitoleinezuur, oliezuur, linolzuur en linoleenzuur produceert de koe niet zelf, maar haalt ze uit haar voeding. Daarom heeft de voeding zo'n invloed op de samenstelling van de melk en dus ook de kwaliteit van de kaas. "In de biologische sector zien we relatief veel veehouders die zelf kaas maken. Daarom hebben we nu een speciale brok gemaakt die de juiste vetzuren bevat voor goede kaas", vertelt Sible van der Werf van Agrifirm.

"Het rantsoen van de koeien heeft een enorme invloed op de kleur, smaak en kwaliteit van kaas, denk aan de vetzuren in gras, het verschil in stal- en weideperiode, de hoeveelheid en kwaliteit van de onverzadigde vetzuren", somt de adviseur namens de biologisch tak van Agrifirm op. Dat is dan ook de reden dat er een speciale brok voor zelfzuivelaars is ontwikkeld: de Bio Kaas Brok (code 4071). "Deze brok hebben we zo samengesteld dat het vetzuurpatroon ideaal is voor het maken van kaas."

Onverzadigde vetzuren

De Bio Kaas Brok bevat een hoog aandeel bestendig zetmeel. Dit draagt bij aan een hoger eiwitpercentage en een lager vetpercentage. Door een goede verhouding tussen vet en eiwit voorkom je scheurvorming in de kaas. Een zachte, smeuïge kaas krijg je door een hoog aandeel onverzadigde vetzuren, zoals deze in vers gras voorkomen. Bio Kaas Brok kent een geoptimaliseerd gehalte aan onverzadigde vetzuren, wat er aan bijdraagt dat de kaas bij de bewaring veel langer zacht blijft. Ook bevat de kaas daardoor een hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl

Publicatiedatum: 14-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-8-2018 "Een boer is naast boer ook boekhouder"
20-8-2018 Yoghurt Barn opent nieuwe vestiging in Breda
20-8-2018 "Eigenlijk hebben we geen baan, maar is dit ons leven"
17-8-2018 IJssalon Roberto Gelato in top 20 beste Europese ijssalons
16-8-2018 Arla weigert bio-melk van door droogte getroffen Duitse boeren
15-8-2018 België: Passendale lanceert biologische variant
14-8-2018 De henneneitjes zijn er weer
14-8-2018 High protein voor sporters, senioren en kinderen
13-8-2018 Grote brand bij Bioland Käsehof
13-8-2018 Waarom Klaas de Lange zweert bij regionale melkverkoop
13-8-2018 Rampjaar 2018?
13-8-2018 "Biologisch gras heb je niet zo voor handen"
10-8-2018 Minder biologische melk door de zomerhitte
9-8-2018 Blauwalg vormt ook risico voor vee
9-8-2018 Biomeerwaarde Ei hanteert vanaf 2019 een lagere zomerprijs
9-8-2018 Bio-melkveehouder vreest hogere voerprijzen vanwege droogte
9-8-2018 Prijs baal biologisch kuilvoer bijna verdubbeld
8-8-2018 Eigentijds grondbezit en –gebruik: Hooilanden landcoöperatie
7-8-2018 Link tussen hitte en klauwaandoeningen bij melkvee
6-8-2018 Augustus: Biologische garantieprijs daalt met 2 euro

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *