Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw: biologische brok voor kaasmakers

Nagenoeg alle onverzadigde vetzuren, zoals palmitoleinezuur, oliezuur, linolzuur en linoleenzuur produceert de koe niet zelf, maar haalt ze uit haar voeding. Daarom heeft de voeding zo'n invloed op de samenstelling van de melk en dus ook de kwaliteit van de kaas. "In de biologische sector zien we relatief veel veehouders die zelf kaas maken. Daarom hebben we nu een speciale brok gemaakt die de juiste vetzuren bevat voor goede kaas", vertelt Sible van der Werf van Agrifirm.

"Het rantsoen van de koeien heeft een enorme invloed op de kleur, smaak en kwaliteit van kaas, denk aan de vetzuren in gras, het verschil in stal- en weideperiode, de hoeveelheid en kwaliteit van de onverzadigde vetzuren", somt de adviseur namens de biologisch tak van Agrifirm op. Dat is dan ook de reden dat er een speciale brok voor zelfzuivelaars is ontwikkeld: de Bio Kaas Brok (code 4071). "Deze brok hebben we zo samengesteld dat het vetzuurpatroon ideaal is voor het maken van kaas."

Onverzadigde vetzuren

De Bio Kaas Brok bevat een hoog aandeel bestendig zetmeel. Dit draagt bij aan een hoger eiwitpercentage en een lager vetpercentage. Door een goede verhouding tussen vet en eiwit voorkom je scheurvorming in de kaas. Een zachte, smeuïge kaas krijg je door een hoog aandeel onverzadigde vetzuren, zoals deze in vers gras voorkomen. Bio Kaas Brok kent een geoptimaliseerd gehalte aan onverzadigde vetzuren, wat er aan bijdraagt dat de kaas bij de bewaring veel langer zacht blijft. Ook bevat de kaas daardoor een hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl

Publicatiedatum: 14-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

24-4-2018 "Beste biest van eigen moeder"
23-4-2018 Bio-melkveehouders nemen afstand van visie Commissie Grondgebondenheid
23-4-2018 Koe prefereert slootje springen boven koeiendans
23-4-2018 Biologisch Melkveebedrijf Marinus bekroond met Wâldpyk-keurmerk
20-4-2018 Ruwvoer: de basis voor gezonde geiten met een goede melkproductie
19-4-2018 Introductie Drentse Aa Zomeryoghurt vervroegd
19-4-2018 FrieslandCampina wil minder gaan betalen voor 'gewone melk'
19-4-2018 Rotterdamse kinderen vermaken zich op bio-melkveehouderij
17-4-2018 Boeren grote afwezigen bij landbouwoverleg in Den Haag
17-4-2018 Twee koeiendansen in één klap
16-4-2018 "Mijn vader molk eerst in eredivisie en is nu amateur"
16-4-2018 "Kippen moeten weer wennen aan het buiten zijn"
12-4-2018 Fiscus biedt duidelijkheid fosfaatwet melkveehouderij
11-4-2018 USA: Biologische melk teruggeroepen door onjuiste pasteurisatie
10-4-2018 Arla brengt duurzaam zuivelpak naar de supermarkt
6-4-2018 "Het is een mythe dat biologische melk minder goed opschuimt"
5-4-2018 "Schade fipronilcrisis groter dan nodig door NVWA"
5-4-2018 "Grootschalige megastallen horen niet in Nederland"
4-4-2018 “Belangrijk voor de biologische sector om mee te doen aan de AH buitendag”
4-4-2018 De Kooihoek winnaar Boerenkaas Cum Laude Award

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *