Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw: biologische brok voor kaasmakers

Nagenoeg alle onverzadigde vetzuren, zoals palmitoleinezuur, oliezuur, linolzuur en linoleenzuur produceert de koe niet zelf, maar haalt ze uit haar voeding. Daarom heeft de voeding zo'n invloed op de samenstelling van de melk en dus ook de kwaliteit van de kaas. "In de biologische sector zien we relatief veel veehouders die zelf kaas maken. Daarom hebben we nu een speciale brok gemaakt die de juiste vetzuren bevat voor goede kaas", vertelt Sible van der Werf van Agrifirm.

"Het rantsoen van de koeien heeft een enorme invloed op de kleur, smaak en kwaliteit van kaas, denk aan de vetzuren in gras, het verschil in stal- en weideperiode, de hoeveelheid en kwaliteit van de onverzadigde vetzuren", somt de adviseur namens de biologisch tak van Agrifirm op. Dat is dan ook de reden dat er een speciale brok voor zelfzuivelaars is ontwikkeld: de Bio Kaas Brok (code 4071). "Deze brok hebben we zo samengesteld dat het vetzuurpatroon ideaal is voor het maken van kaas."

Onverzadigde vetzuren

De Bio Kaas Brok bevat een hoog aandeel bestendig zetmeel. Dit draagt bij aan een hoger eiwitpercentage en een lager vetpercentage. Door een goede verhouding tussen vet en eiwit voorkom je scheurvorming in de kaas. Een zachte, smeuïge kaas krijg je door een hoog aandeel onverzadigde vetzuren, zoals deze in vers gras voorkomen. Bio Kaas Brok kent een geoptimaliseerd gehalte aan onverzadigde vetzuren, wat er aan bijdraagt dat de kaas bij de bewaring veel langer zacht blijft. Ook bevat de kaas daardoor een hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl

Publicatiedatum: 14-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Melkveehouders Eko-Holland sluiten zich aan bij vernieuwd EKO-keurmerk
17-1-2018 Voorraadinventarisatie voor met fipronil vervuilde mest
17-1-2018 Biologische zuivelhouderij kiest voor aanvullende normen
16-1-2018 Chocolademelk voor omschakelaars en nieuwe leden Natuurweide
16-1-2018 "Door biologisch is passie voor fokkerij weer terug"
16-1-2018 Bio-beurs: Weerribben Zuivel introduceert A2 volle Jersey melk
15-1-2018 Fensfermentatie als succesfactor functioneren koe
11-1-2018 Nieuwbouw voor 15.000 biologische leghennen
10-1-2018 Walmart voor de rechter om foutieve bio-claim eieren
9-1-2018 Vlaams bio-legkippenbedrijf mag niet uitbreiden
9-1-2018 Bodem Vitaliteitstest meet microbiële bodemactiviteit
5-1-2018 Volatiele zuivelmarkt ziet heil in bio
5-1-2018 Nieuwe verrijdbare kippenstal vermindert wormbesmetting en dioxineverontreiniging
4-1-2018 "De manier van boeren moet bij je passen"
3-1-2018 Uitstel mestverwerkingsplicht mogelijk voor geblokkeerde pluimveebedrijven
3-1-2018 Melk rechtstreeks van gras
2-1-2018 Biologische garantieprijs januari -2,75 euro naar 49,00 euro
21-12-2017 "Geen volumegroei mogelijk, dus meer waarde creëren"
20-12-2017 Schokkende undercoverbeelden van Beter Leven-kippen
20-12-2017 "Even hand op de knip houden, nu weer aansterken"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *