Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

80 nieuwe producten op de inputlijst Skal

Er staat weer een nieuwe, volledigere versie van de inputlijst online. De inputlijst biedt een transparant overzicht van middelen die gebruikt mogen worden in biologische teelten in Nederland. Sinds vandaag staan er 80 nieuwe middelen op die gebruikt mogen worden. Dit hoge aantal nieuwe middelen op de lijst toont aan dat de biologische sector zich inzet om de lijst steeds vollediger te maken. Ook staan er meer enkelvoudige producten op.

Over de inputlijst

Biologische landbouwbedrijven moeten aan kunnen tonen dat de meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen die ze gebruiken zijn toegestaan in de biologische landbouw. Om dit makkelijker te maken heeft Skal een inputlijst gepubliceerd met producten die geƫvalueerd zijn en gebruikt mogen worden in de biologische sector.

Volgende update 20 oktober

De volgende update van de inputlijst vindt plaats op 20 oktober 2017. Skal raadt leveranciers van inputs aan nieuwe producten tenminste zes weken voor deze update bij Fibl in te dienen voor evaluatie.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum: