Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Brengen de kazen met de tractor naar de winkel"
'Tjonger' van Boer Bart ligt te rijpen

Tholen - Bastiaansen heeft dit jaar drie nieuwe kazen in het assortiment opgenomen. Dit onder het concept 'Bastiaansen van de Boer'. Inmiddels is ook de productie van Bastiaansen van Boer Bart, de 'Tjonger', van start gegaan. De eerste kazen hiervan gaan volgens Marja Bastiaansen in week 24 naar de winkels. Marja: "Kazen van Bastiaansen van de Boer zijn allemaal ontstaan door het perfecte samenspel tussen boer en kaasmaker. De boer zorgt voor de optimale melk, met de beste allerbeste smaak. De kaasmaker maakt er met al zijn vakmanschap een bijzondere kaas van."



Het aanbod van 'Bastiaansen van de Boer' bestaat uit drie verschillende soorten kaas: een rauwmelkse boerenkaas, een weidekruidenkaas en een roodbacterie natuurkorst kaas. De laatstgenoemde is dus van Boer Bart. De eerste twee kaassoorten zijn al leverbaar:
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO Rauwmelkse Boeren jong Belegen (802200);
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO  Rauwmelkse Boeren Belegen (803200);
  • Bastiaansen van Boer Wicher Weidekruiden 4 kilogram. Frisse kaas met gele paardenbloemen, zuring en pimpernel (284200).

Marja geeft aan dat de koeien bij Boer Bart in maart naar buiten zijn gegaan. "Ondertussen wordt deze grasmelk al volop verwerkt tot een heel bijzondere kaas: een roodbacterie natuurkorst kaas. Ze liggen nu te rijpen en worden wekelijks een aantal keer met de speciale culturen behandeld. De Tjonger is beschikbaar in twee maten. Beide kazen zijn op dit moment hun natuurlijke korst aan het ontwikkelen. De 12 kilogram-variant heeft een bijzondere uitstraling door de letters in de zijkant. Het is nog even wachten, maar we verwachten dat de Tjonger halverwege juni goed is om uitgeleverd te gaan worden."


De Tjonger-kazen liggen te rijpen.

De Tjonger is leverbaar in zowel 4 als in 12 kilogram: 
  • Bastiaansen van Boer Bart Tjonger 4 kilogram (842200);
  • Bastiaansen van de Boer Tjonger 12 kilogram (852200).

Marja verwacht dat de eerste kazen van Boer Bart in week 24 naar de winkels zullen gaan. "Een aantal winkels ga ik persoonlijk met Boer Bart de eerste kazen brengen, we zijn zelfs plannen aan het maken om dit met de tractor te doen." 



Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bastiaansen Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
06 13251752
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum: 15-5-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-11-2017 Natuurlijk Genoegen investeert in eigen hooidrogerij en vrijloopstal
16-11-2017 Jan Duijndam wint OndernemersPrijs Haaglanden 2018
14-11-2017 Nieuw: biologische brok voor kaasmakers
14-11-2017 "Biologische akkerbouw blijft achter in Friesland"
13-11-2017 "Niet minder, maar meer bio nodig"
9-11-2017 Zuivelindustrie wil de definitie van kaas wijzigen
9-11-2017 Legkip krijgt volop de ruimte dankzij mobiele ren
6-11-2017 Nieuwe landbouwminister bezoekt bio-pluimveebedrijf Verbeek
3-11-2017 Beter beweiden in het najaar voor betere melkproductie
1-11-2017 LTO: "Ingrijpende, maar noodzakelijke maatregel"
31-10-2017 Melkveehouders overrompeld door vonnis fosfaatreductieplan
31-10-2017 Biologische garantieprijs november +1,25 naar 50,75 euro
27-10-2017 Boenen bij de Boeren helpt door fipronil getroffen bio-boeren
25-10-2017 Zo & Zazu geitenkazen veroveren AH-schap
25-10-2017 China: importban Europese schimmelkazen van tafel
25-10-2017 Hoe een Kroatisch heuveldorpje een kaasmakerij uit Pieterburen inspireerde
23-10-2017 WUR Rapport: Indicatie economische gevolgen fipronilaffaire pluimveesector
23-10-2017 Nieuw: premium bio-roomijs van jerseymelk
20-10-2017 Minister Kamp waarschuwt voor onverantwoorde groei melkveestapel
19-10-2017 PCB-besmetting bij bio-boer door historische bodemverontreiniging

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *