Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Brengen de kazen met de tractor naar de winkel"
'Tjonger' van Boer Bart ligt te rijpen

Tholen - Bastiaansen heeft dit jaar drie nieuwe kazen in het assortiment opgenomen. Dit onder het concept 'Bastiaansen van de Boer'. Inmiddels is ook de productie van Bastiaansen van Boer Bart, de 'Tjonger', van start gegaan. De eerste kazen hiervan gaan volgens Marja Bastiaansen in week 24 naar de winkels. Marja: "Kazen van Bastiaansen van de Boer zijn allemaal ontstaan door het perfecte samenspel tussen boer en kaasmaker. De boer zorgt voor de optimale melk, met de beste allerbeste smaak. De kaasmaker maakt er met al zijn vakmanschap een bijzondere kaas van."



Het aanbod van 'Bastiaansen van de Boer' bestaat uit drie verschillende soorten kaas: een rauwmelkse boerenkaas, een weidekruidenkaas en een roodbacterie natuurkorst kaas. De laatstgenoemde is dus van Boer Bart. De eerste twee kaassoorten zijn al leverbaar:
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO Rauwmelkse Boeren jong Belegen (802200);
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO  Rauwmelkse Boeren Belegen (803200);
  • Bastiaansen van Boer Wicher Weidekruiden 4 kilogram. Frisse kaas met gele paardenbloemen, zuring en pimpernel (284200).

Marja geeft aan dat de koeien bij Boer Bart in maart naar buiten zijn gegaan. "Ondertussen wordt deze grasmelk al volop verwerkt tot een heel bijzondere kaas: een roodbacterie natuurkorst kaas. Ze liggen nu te rijpen en worden wekelijks een aantal keer met de speciale culturen behandeld. De Tjonger is beschikbaar in twee maten. Beide kazen zijn op dit moment hun natuurlijke korst aan het ontwikkelen. De 12 kilogram-variant heeft een bijzondere uitstraling door de letters in de zijkant. Het is nog even wachten, maar we verwachten dat de Tjonger halverwege juni goed is om uitgeleverd te gaan worden."


De Tjonger-kazen liggen te rijpen.

De Tjonger is leverbaar in zowel 4 als in 12 kilogram: 
  • Bastiaansen van Boer Bart Tjonger 4 kilogram (842200);
  • Bastiaansen van de Boer Tjonger 12 kilogram (852200).

Marja verwacht dat de eerste kazen van Boer Bart in week 24 naar de winkels zullen gaan. "Een aantal winkels ga ik persoonlijk met Boer Bart de eerste kazen brengen, we zijn zelfs plannen aan het maken om dit met de tractor te doen." 



Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bastiaansen Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
06 13251752
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum: 15-5-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-1-2018 Fosfaatproductie weer onder norm
19-1-2018 Melkveehouders Eko-Holland sluiten zich aan bij vernieuwd EKO-keurmerk
17-1-2018 Voorraadinventarisatie voor met fipronil vervuilde mest
17-1-2018 Biologische zuivelhouderij kiest voor aanvullende normen
16-1-2018 Chocolademelk voor omschakelaars en nieuwe leden Natuurweide
16-1-2018 "Door biologisch is passie voor fokkerij weer terug"
16-1-2018 Bio-beurs: Weerribben Zuivel introduceert A2 volle Jersey melk
15-1-2018 Fensfermentatie als succesfactor functioneren koe
11-1-2018 Nieuwbouw voor 15.000 biologische leghennen
10-1-2018 Walmart voor de rechter om foutieve bio-claim eieren
9-1-2018 Vlaams bio-legkippenbedrijf mag niet uitbreiden
9-1-2018 Bodem Vitaliteitstest meet microbiŽle bodemactiviteit
5-1-2018 Volatiele zuivelmarkt ziet heil in bio
5-1-2018 Nieuwe verrijdbare kippenstal vermindert wormbesmetting en dioxineverontreiniging
4-1-2018 "De manier van boeren moet bij je passen"
3-1-2018 Uitstel mestverwerkingsplicht mogelijk voor geblokkeerde pluimveebedrijven
3-1-2018 Melk rechtstreeks van gras
2-1-2018 Biologische garantieprijs januari -2,75 euro naar 49,00 euro
21-12-2017 "Geen volumegroei mogelijk, dus meer waarde creŽren"
20-12-2017 Schokkende undercoverbeelden van Beter Leven-kippen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *