Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Brengen de kazen met de tractor naar de winkel"
'Tjonger' van Boer Bart ligt te rijpen

Tholen - Bastiaansen heeft dit jaar drie nieuwe kazen in het assortiment opgenomen. Dit onder het concept 'Bastiaansen van de Boer'. Inmiddels is ook de productie van Bastiaansen van Boer Bart, de 'Tjonger', van start gegaan. De eerste kazen hiervan gaan volgens Marja Bastiaansen in week 24 naar de winkels. Marja: "Kazen van Bastiaansen van de Boer zijn allemaal ontstaan door het perfecte samenspel tussen boer en kaasmaker. De boer zorgt voor de optimale melk, met de beste allerbeste smaak. De kaasmaker maakt er met al zijn vakmanschap een bijzondere kaas van."



Het aanbod van 'Bastiaansen van de Boer' bestaat uit drie verschillende soorten kaas: een rauwmelkse boerenkaas, een weidekruidenkaas en een roodbacterie natuurkorst kaas. De laatstgenoemde is dus van Boer Bart. De eerste twee kaassoorten zijn al leverbaar:
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO Rauwmelkse Boeren jong Belegen (802200);
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO  Rauwmelkse Boeren Belegen (803200);
  • Bastiaansen van Boer Wicher Weidekruiden 4 kilogram. Frisse kaas met gele paardenbloemen, zuring en pimpernel (284200).

Marja geeft aan dat de koeien bij Boer Bart in maart naar buiten zijn gegaan. "Ondertussen wordt deze grasmelk al volop verwerkt tot een heel bijzondere kaas: een roodbacterie natuurkorst kaas. Ze liggen nu te rijpen en worden wekelijks een aantal keer met de speciale culturen behandeld. De Tjonger is beschikbaar in twee maten. Beide kazen zijn op dit moment hun natuurlijke korst aan het ontwikkelen. De 12 kilogram-variant heeft een bijzondere uitstraling door de letters in de zijkant. Het is nog even wachten, maar we verwachten dat de Tjonger halverwege juni goed is om uitgeleverd te gaan worden."


De Tjonger-kazen liggen te rijpen.

De Tjonger is leverbaar in zowel 4 als in 12 kilogram: 
  • Bastiaansen van Boer Bart Tjonger 4 kilogram (842200);
  • Bastiaansen van de Boer Tjonger 12 kilogram (852200).

Marja verwacht dat de eerste kazen van Boer Bart in week 24 naar de winkels zullen gaan. "Een aantal winkels ga ik persoonlijk met Boer Bart de eerste kazen brengen, we zijn zelfs plannen aan het maken om dit met de tractor te doen." 



Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bastiaansen Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
06 13251752
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum: 15-5-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-4-2018 Bio-melkveehouders nemen afstand van visie Commissie Grondgebondenheid
23-4-2018 Koe prefereert slootje springen boven koeiendans
23-4-2018 Biologisch Melkveebedrijf Marinus bekroond met Wâldpyk-keurmerk
20-4-2018 Ruwvoer: de basis voor gezonde geiten met een goede melkproductie
19-4-2018 Introductie Drentse Aa Zomeryoghurt vervroegd
19-4-2018 FrieslandCampina wil minder gaan betalen voor 'gewone melk'
19-4-2018 Rotterdamse kinderen vermaken zich op bio-melkveehouderij
17-4-2018 Boeren grote afwezigen bij landbouwoverleg in Den Haag
17-4-2018 Twee koeiendansen in één klap
16-4-2018 "Mijn vader molk eerst in eredivisie en is nu amateur"
16-4-2018 "Kippen moeten weer wennen aan het buiten zijn"
12-4-2018 Fiscus biedt duidelijkheid fosfaatwet melkveehouderij
11-4-2018 USA: Biologische melk teruggeroepen door onjuiste pasteurisatie
10-4-2018 Arla brengt duurzaam zuivelpak naar de supermarkt
6-4-2018 "Het is een mythe dat biologische melk minder goed opschuimt"
5-4-2018 "Schade fipronilcrisis groter dan nodig door NVWA"
5-4-2018 "Grootschalige megastallen horen niet in Nederland"
4-4-2018 “Belangrijk voor de biologische sector om mee te doen aan de AH buitendag”
4-4-2018 De Kooihoek winnaar Boerenkaas Cum Laude Award
4-4-2018 Help de boerenlandvogels met bio-zuivel

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *