Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Brengen de kazen met de tractor naar de winkel"
'Tjonger' van Boer Bart ligt te rijpen

Tholen - Bastiaansen heeft dit jaar drie nieuwe kazen in het assortiment opgenomen. Dit onder het concept 'Bastiaansen van de Boer'. Inmiddels is ook de productie van Bastiaansen van Boer Bart, de 'Tjonger', van start gegaan. De eerste kazen hiervan gaan volgens Marja Bastiaansen in week 24 naar de winkels. Marja: "Kazen van Bastiaansen van de Boer zijn allemaal ontstaan door het perfecte samenspel tussen boer en kaasmaker. De boer zorgt voor de optimale melk, met de beste allerbeste smaak. De kaasmaker maakt er met al zijn vakmanschap een bijzondere kaas van."



Het aanbod van 'Bastiaansen van de Boer' bestaat uit drie verschillende soorten kaas: een rauwmelkse boerenkaas, een weidekruidenkaas en een roodbacterie natuurkorst kaas. De laatstgenoemde is dus van Boer Bart. De eerste twee kaassoorten zijn al leverbaar:
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO Rauwmelkse Boeren jong Belegen (802200);
  • Bastiaansen van Boer Chris 12 kilogram, 50+, BIO  Rauwmelkse Boeren Belegen (803200);
  • Bastiaansen van Boer Wicher Weidekruiden 4 kilogram. Frisse kaas met gele paardenbloemen, zuring en pimpernel (284200).

Marja geeft aan dat de koeien bij Boer Bart in maart naar buiten zijn gegaan. "Ondertussen wordt deze grasmelk al volop verwerkt tot een heel bijzondere kaas: een roodbacterie natuurkorst kaas. Ze liggen nu te rijpen en worden wekelijks een aantal keer met de speciale culturen behandeld. De Tjonger is beschikbaar in twee maten. Beide kazen zijn op dit moment hun natuurlijke korst aan het ontwikkelen. De 12 kilogram-variant heeft een bijzondere uitstraling door de letters in de zijkant. Het is nog even wachten, maar we verwachten dat de Tjonger halverwege juni goed is om uitgeleverd te gaan worden."


De Tjonger-kazen liggen te rijpen.

De Tjonger is leverbaar in zowel 4 als in 12 kilogram: 
  • Bastiaansen van Boer Bart Tjonger 4 kilogram (842200);
  • Bastiaansen van de Boer Tjonger 12 kilogram (852200).

Marja verwacht dat de eerste kazen van Boer Bart in week 24 naar de winkels zullen gaan. "Een aantal winkels ga ik persoonlijk met Boer Bart de eerste kazen brengen, we zijn zelfs plannen aan het maken om dit met de tractor te doen." 



Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bastiaansen Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
06 13251752
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum: 15-5-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-7-2017 "We moeten niet langer scherp boeren op kostprijs"
21-7-2017 Winnaar Agroscoopbokaal 2017 bouwt nieuwe stal
20-7-2017 Feestelijke keuring schapenkaas en schapenzuivel
19-7-2017 "Spijt? Alleen dat we niet sneller met de omschakeling zijn begonnen."
18-7-2017 "Kipdichtheid 100x lager dan intensieve vleeskippenbedrijven"
13-7-2017 Natuurinclusieve kaas 'De Tjonger' gepresenteerd
10-7-2017 Onderzoeksprogramma voor systeemaanpak engerlingen
10-7-2017 "Bang dat bio doodlopende weg van schaalvergroting op gaat"
4-7-2017 Omschakeling legt Belgisch melkveebedrijf geen windeieren
3-7-2017 Hoop op vrijstelling biologische stallen voor ammoniakuitstootregeling
3-7-2017 "Regelgeving zit innovatie en behalen klimaatdoelstellingen in de weg"
26-6-2017 Biologische garantieprijs melk juli: 49 euro
23-6-2017 Brons voor Jerseyhoeve Schorren van Treur Kaas
20-6-2017 Burgers en Wakker Dier helpen bioboer met advocatenkosten
20-6-2017 VS prolongeert leidende positie biozuivel
19-6-2017 Wereldwijde bio-zuivelmarkt +37% sinds 2010
13-6-2017 Dit gaat vooraf aan het biologische boerderij-ijs van Lidl
13-6-2017 BioMelk Vlaanderen-BioLait Wallonie wordt Biomilk.be
12-6-2017 Nieuw: Kefir Zuiver Zuivel
9-6-2017 "Onterechte aanname dat biokoe slechter is voor het milieu"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *