Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor de bioboodschappen en eilander lekkernijen"

Terschellingse biosuper opent haar deuren

Vandaag heeft 'De Bionier' op Terschelling haar deuren geopend. De ochtend was gereserveerd voor familie, leveranciers en genodigden en vanaf het middaguur mocht iedereen een kijkje komen nemen in de nieuwe winkel. "Je kunt hier terecht voor allerlei biologische boodschappen en eilander lekkernijen", aldus eigenaresse Sanna Copini.



Sanna is altijd al ondernemend geweest. Ze rondde de opleiding marketing en communicatie met succes af en runde twee jaar lang haar eigen tea- en lunchroom 'Passie' in Midsland. Daarna ging ze aan de slag bij strandpaviljoen De Branding. "Ik had het er naar mijn zin, maar was er van overtuigd dat er wel weer iets nieuws op mijn pad zou komen."



Meer energie

Vanaf het moment dat Sanna kinderen kreeg, nam haar interesse in gezonde voeding toe. "Ik begon met experimenteren op het gebied van biologische voeding en merkte eigenlijk meteen dat ik veel meer energie had door het pure eten. Ik zat heel goed in mijn vel. Bovendien moet je enorm opletten wat je aan suiker of chemische zakjes met allerlei vreemde toevoegingen in die gevoelige kinderlijfjes stopt. Ik ben blogs gaan lezen, maar ben ook in allerlei inspirerende kookboeken gedoken." Sanna legt uit dat ook cosmetica vergif kan zijn: "De bodylotion die een zwangere vrouw opsmeert, komt bij de baby terecht, maar ook crèmes voor kinderen kunnen schadelijk zijn."



Biologisch

De stap was gezet en het hele gezin, Silke (7), Wies (2) en partner Niels Bolderman, ging op de biologische toer. "Op Terschelling was het helaas lastig door te voeren. Iedere supermarkt heeft wel een plukje biologisch, maar lang niet alles. Bovendien is het lastig vol te houden als je eerst langs alle 'gewone' boodschappen loopt. Je vervalt al snel terug in oude gewoontes", zegt Sanna. “Het was twee jaar geleden alsof er ineens zo'n lampje boven mijn hoofd ging branden. Waarom kon ik niet zelf een biologische supermarkt beginnen?"

Toeval

Sanna's moeder kwam in dezelfde week met een bijzonder horoscoopbericht: 'Loopt u al een tijd rond met het idee een onderneming te beginnen? Dit is het moment.' Toeval bestaat niet. Niels en Sanna gingen op zoek naar een pand en hoewel dat meer tijd in beslag nam dan ze hadden gedacht, vonden ze uiteindelijk een geschikte locatie. "Een prachtig pand op de hoek van de Boomstraat en de Burgemeester Reedekerstraat", glundert Sanna. "Dankzij die zoektocht heb ik genoeg tijd gehad om over de uitvoering na te denken. Op het moment dat we de sleutel kregen had ik alles al bedacht."
 


Mooie wereld

De onderneemster ging heel Nederland door voor inspiratie en tips. Van rondvragen op biobeurzen tot meedraaien in een biowinkel. Sanna: "Ik ben ontzettend goed op weg geholpen. Het is een hele mooie wereld waarin iedereen vanuit een bepaald idealisme handelt en het graag wil overbrengen op een groter publiek." Ook familie en vrienden hebben geholpen bij de opstart van 'De Bionier'. "Van de huisstijl tot de accessoires en van de kasten tot de financiën en het elektrische netwerk, iedereen heeft zich enorm uitgesloofd om de biowinkel tot een succes te maken." Sanna is ze heel dankbaar. "Zonder hen was het nooit gelukt. Ik ben ook erg blij dat Anne-May Stienstra mij zes dagen in de week komt versterken in de winkel. Wij werkten al eerder samen en zijn inmiddels twee handen op één buik."

Assortiment

Bij 'De Bionier' kun je terecht voor alle biologische boodschappen. Van lokaal geproduceerde kaas, groente en fruit tot vlees, vis en vleesvervangers. Van soep en broodbeleg tot persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. En van alcoholische versnaperingen tot tandpasta en wc-papier. Er is iedere ochtend vers brood te verkrijgen, dat Sanna zelf afbakt. De onderneemster wil zo de drempel wegnemen om verantwoord te eten. "Natuurlijk snoep ik ook wel eens, of gaan we een avondje uiteten en krijgen de kinderen patat, maar dat voel je meteen." Sanna beantwoordt graag allerlei vragen over de bio-lifestyle. "Ik kan er veel over vertellen en gun iedereen de energie die je ervoor terugkrijgt. Bovendien hoop ik dat klanten het doorgeven als ze iets missen in het assortiment. Het is een enorme uitdaging en alle tips zijn welkom."



Voor meer informatie:
Sanna Copini
De Bionier
West-Terschelling
info@debionier.nl
www.debionier.nl
Publicatiedatum: