Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Designkeuze maakt bio zichtbaarder onder out-of-home kanalen

Nieuwe verpakking voor bio-eieren Eicom Barneveld

Tholen – De bio-eieren van Eicom Barneveld hebben een nieuwe uitstraling. De eieren van het merk Convei worden vanaf nu in een opvallende groene doos van 3x30 stuks aangeboden. "We merken dat de afzet van biologische eieren in de out-of-home markt toeneemt. Door deze designkeuze vallen onze biologische producten nu extra op. Aan het product zelf is weinig veranderd", licht Roel Sweris toe. De conventionele (scharrel)eieren, die zo'n 80% van de algehele afzet voor hun rekening nemen, zijn voorzien van een oranje verpakking, waardoor het onderscheid nu goed zichtbaar is.


Henk van Hamersveld en Roel Sweris van EiCom Barneveld op de Horecava. Met de nieuwe verpakking voor de biologische eieren.

Het ruim 100-jarige bedrijf bedient diverse marktsegmenten en vermarkt tal van eiproducten: gekoeld en diepvries, gekookt en gepeld, verse eieren en schaaleieren, gedroogde eiproducten en gekleurde eieren. "Binnen de vloeibare eiproducten – heel ei, alleen eiwit of alleen eigeel – krijgen we aanzienlijk meer vraag naar biologisch", weet Roel.



"Ook binnen de grondstoffenindustrie wordt steeds meer gezocht naar eerlijke producten". Roel merkt daarbij op dat het prijsverschil tussen biologisch en conventioneel onder afnemers nog vaak de doorslag geeft. Eicom Barneveld streeft er daarom naar een gulden middenweg te vinden in de prijsvoering.

Voor meer informatie:
Roel Sweris
Eicom Barneveld B.V.
Ambachtsweg 8
3771 MG Barneveld
T: +31 (0) 342-490700
F: +31 (0) 342-490800
info@eicom.nl
www.eicom.nl