Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 februari bijeenkomst met bio-boeren en Odin/Estafette

Midden-Delflandgebied in 2025 biologisch-dynamisch?

De succesvolle van Hollandse Bodem reeks van Op Hodenpijl krijgt in 2016 navolging. Op woensdag 17 februari – de 2e avond van 2016 – zijn onder andere bio-boeren Jan Duyndam, van Hoeve Biesland en Arie van de Berg van Hoeve Ackerdijck de sprekers.

Jan Duyndam en Arie van den Berg zijn boeren die het bewezen hebben. Arie is biologisch veehouder op land van Natuurmonumenten en vertelt over hoe alles in elkaar grijpt. Het land produceert meer dan gras: koeien eten brandnetelkoppen en die brandnetelkoppen houden de koeien weer gezond. Hij vertelt over diversiteit op zijn boerderij en over de uitdagingen. Jan is biologisch-dynamisch veehouder, hij gaat in op kansen grijpen en geeft zijn visie op de boerderij van de toekomst in Midden-Delfland. De derde spreker deze avond is Merle Koomans van Odin/Estafette, een coöperatie die bewezen heeft dat het werkt; telers, boeren en consumenten. Zij zal haar commentaar geven en in discussie gaan.



Uitgangspunt zijn de uitkomsten van de evaluatie van de Gebiedsvisie Midden-Delfland. De avond wordt geleid door een bekende kritische debatleider. Gasten deze avond zijn onder andere leden van de Provincie van het project Duurzaam voedsel & transport, raadsleden van de Gemeente Midden-Delfland, wethouder Govert van Oord, natuurverenigingen, jonge boeren, burgers, ondernemers.

In 2015 is Op Hodenpijl gestart met de serie Van Hollandse Bodem. Vanuit het thema Voeding & Biodiversiteit werden in zes avonden zes onderwerpen gepresenteerd. Dit jaar is het thema uitgebreid met het terugbrengen van de Bij en biologisch-dynamische landbouw. De avonden worden georganiseerd door Op Hodenpijl en zijn een initiatief van Deborah Post, initiatiefneemster Honey Highway en het merk ROOTZ sappen en appeltaart.

De avond begint met een diner in het restaurant. Daarna is de bijeenkomst in de voormalige kerk. Datum: 17 februari. Entree: 15 euro voor de bijeenkomst. Aanvang bijeenkomst: 20:00 uur. Inclusief diner: 40 euro. Aanvang: 18:00 uur.
Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden. We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats. Kaarten reserveren via www.ophodenpijl.nl.
Publicatiedatum: