Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alles over windenergie op Ecoland.tv

Vanaf donderdag 4 februari staat Ecoland.tv een maand lang in het teken van windenergie. Om 20:30 uur trapt deze themamaand af met een nieuwe aflevering van de talkshow Ecotafel. Presentator Reinier van den Berg spreekt onder meer met Greenchoice, Meewind en Windunie over de toekomst en (on)mogelijkheden van windenergie in Nederland.

Greenchoice, Meewind en Windunie zijn alle drie grote spelers op het gebied van windenergie in Nederland. Maar hoe zijn hun taken verdeeld? En wat hebben zij onderling met elkaar te maken? De Ecotafel schept helderheid in de wereld van windenergie in Nederland, maar er is ook ruimte voor kritiek. Want hoe rendabel zijn windmolens? Zijn het niet gewoon grote subsidieslurpers? Kan windenergie fossiele brandstof volledig vervangen? Dit en meer wordt verder besproken met Rudy Weerheym van Stichting WETT (World Energy Think Tank) en Wolbert Allaart van Ampyx Power, die een verrassend alternatief heeft ontwikkeld voor windmolens.

Programmering windenergie

Naast een nieuwe Ecotafel worden er tussen 4 februari en 3 maart mooie documentaires, video's en programma's uitgezonden over windenergie uitgezonden op www.ecoland.tv. De wind wordt van alle kanten bekeken; zo staan animaties over de werking van een windmolen, een kijkje in een windturbine en mooie video's over sporters die afhankelijk zijn van de wind op het programma, maar ook interviews met omwonenden van windmolenparken en documentaires over de energietransitie naar volledig groene stroom.



Over Ecoland.tv

Ecoland.tv is een online televisie platform dat inspirerende innovaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid laat zien. Zo wordt duidelijk dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. Iedere maand gaat Ecoland.tv dieper in op een duurzaam onderwerp. Eerder werden onder meer de thema's 'plastic' en 'E-Cars' behandeld. Ecoland.tv werd gelanceerd op 30 november 2015, en kwam tot stand uit een passie voor duurzaamheid en de wens om informatie, mooie documentaires en interessante programma's voor een groot publiek toegankelijk te maken.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Ecoland.tv zijn Reinier van den Berg (bekend als weerman van RTL 4), Rob Overman (Brava & DJAZZ.tv), Robert Rutten (Brava & DJAZZ.tv), Frank Langedijk (grafisch ontwerper) en Edwin Hecker (Schuttelaar & Partners).

Voor meer informatie: www.ecoland.tv
Publicatiedatum: