Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dille & Kamille stopt met verkoop van producten met PFAS-houdende antiaanbaklaag

Dille & Kamille stopt met het aanbieden van producten met een PFAS-houdende antiaanbaklaag. De klant kan voortaan kiezen uit bakvormen van gercycled rvs of emaille en uit pannen van gietijzer of roestvrijstaal, zonder antiaanbak-coating.

Schadelijke kunststoffen
Elke antiaanbaklaag, zelfs de ‘milieuvriendelijke’, bevat kunststoffen. En die kunststoffen, zoals PFAS, zijn zeer vervuilend tijdens de productie en nagenoeg niet afbreekbaar als ze in het oppervlaktewater en de natuur terechtkomen. Daarnaast kunnen deze stoffen, bij verkeerd gebruik zoals te hoge verhitting of krassen, uit de antiaanbaklaag in het voedsel terechtkomen. En zo'n coating is heel slijtgevoelig, zodat je je pan of bakvorm moet vervangen. Niet duurzaam dus.

Keuzes die ertoe doen
Het stoppen met de verkoop van producten met een niet-duurzame antiaanbaklaag is dan ook een logische keuze. Het familiebedrijf wil, al bijna 50 jaar lang, mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Duurzaamheid is al vanaf het begin een kernwaarde van Dille & Kamille. Hans Geels, algemeen directeur: "Het vermijden van producten met PFAS-gebaseerde antiaanbaklagen is een dringende stap vooruit in het licht van de recente PFAS-nieuwsberichten. We zijn vastbesloten om onze klanten kookgerei te bieden dat gemaakt is van hernieuwbare, natuurlijke materialen. Producten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Een noodzakelijk keuze voor de toekomst."

Kwalitatief en duurzaam
Dille & Kamille blijft hoogwaardige, veilige en duurzame producten aanbieden. Het assortiment bevat al langer bak- en stoofpannen van geëmailleerd gietijzer. Daar komen nu koekenpannen bij van roestvrij staal, die gaan een leven mee en zijn een goed alternatief voor pannen met antiaanbaklaag. De taart- en cakevormen zijn voortaan gemaakt van ten minste 90% pre-consumer gerecycled rvs. Heel duurzaam en makkelijk in gebruik.

Voor meer informatie:
Dille & Kamille
klantenservice@dille-kamille.com
www.dille-kamille.nl

Publicatiedatum: