Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dit wordt een vaste traditie"

Basisschoolkinderen op winkelsafari bij Ekoplaza Bilthoven

'Stichting Kind en Voeding' en Ekoplaza Bilthoven organiseerden deze week opnieuw een 'winkelsafari' voor twee groepen 6 van de Julianaschool in Bilthoven. Vorige week waren in de klas 'proeflessen', waarbij de kinderen te horen kregen over gezonde voeding. Ook kregen ze voor hen nieuwe producten zoals seitan-, zeewierbroodjes en wortelnotencake te proeven. Eerst met de ogen dicht, alleen maar voelen en ruiken, daarna voorzichtig proeven en beschrijven wat je er van vindt. Na die voorlichtingsdag koos ieder van hen een ingrediƫnt/product waarin ze zich verder hebben verdiept.


Rechts: koekjes proeven in de winkel.

Ekoplaza-ondernemer Jan Peter Oosterloo: "Vandaag was het zover. De kinderen hadden zich met hun aantekeningen verspreid opgesteld in de winkel. De ouders konden vervolgens langs de kinderen lopen en kregen te horen waar het product vandaan komt, hoe het wordt gewonnen, hoe het wordt verwerkt, enzovoorts." Sommige kinderen hadden zelfs recepten gemaakt en overal kon men van verschillende producten proeven.



"De Winkelsafari bij Ekoplaza Bilthoven was weer geweldig", vertelt Jan Peter. "Het was vorig jaar al een groot succes, dus vonden we het zeker voor herhaling vatbaar. Het is erg leuk om een winkel vol kinderen te hebben, die zeer geboeid verhalen aan ouders vertellen over gezond en lekker eten. Het was weer supergezellig. Dit wordt een vaste traditie in Bilthoven."


De kinderen gaven tijdens de winkelsafari uitleg over allerlei bio-producten.



Voor meer informatie: info@ekoplazabilthoven.nl en www.ekoplaza.nl
Publicatiedatum: