Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fairtrade en biologisch steeds geliefder bij Duitsers

Duitsers kopen steeds vaker fairtrade producten. Met de aankoop van deze producten kunnen de consumenten doelgericht telers ondersteunen. Inmiddels zijn veel van deze producten echter ook van bio-kwaliteit. Zo steeg het aantal fairtrade producten dat tegelijkertijd aan de bio-standaard voldoet in het afgelopen jaar van twee op de drie naar drie op de vier.



"Alles bij elkaar genomen zijn er 2800 fairtrade producten in bio-kwaliteit op de Duitse markt verkrijgbaar. Daarmee staan we wereldwijd aan kop", zegt Dieter Overath van de vereniging Transfair. Bovendien staat Duitsland bij de afzet van fairtrade producten op de tweede plaats na Groot-Brittanniƫ. En de vraag stijgt: na een omzet van 650 miljoen euro in 2013 was er in 2014 sprake van een 'extreem sterke', tweecijferige groei, aldus Overath. Exacte cijfers noemde hij niet.
Publicatiedatum: