Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bord Biomeerwaarde Ei onthuld door staatssecretaris Sharon Dijksma

Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma bezocht donderdag 5 februari de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei op een legpluimveebedrijf in Leusden. Onder het genot van een kop koffie werd de staatssecretaris op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van de coöperatie. Zij was duidelijk positief verrast door dit initiatief en wil dit graag uitdragen. Nadat zij een kijkje in de stal heeft genomen, heeft de staatssecretaris samen met de voorzitter Johan Verbeek het Coöperatiebord onthuld.

De leden en genodigden kijken terug op een positieve ontmoeting met de staatssecretaris. Alle aangesloten leden krijgen een bord aangeboden, die zij op hun bedrijven kunnen plaatsen. De coöperatie wil op deze manier laten zien, dat zij zelf een oplossing hebben gecreëerd om een eerlijke prijs te krijgen voor hun biologische eieren. Door bundeling van krachten hoopt zij dit doel te bereiken.


Staatssecretaris Sharon Dijksma onthult samen met voorzitter Johan Verbeek het Coöperatiebord.

Belangrijk is het dat er meer bekendheid komt voor Nederlandse biologische eieren die van hoge kwaliteit zijn en een eerlijke prijs opbrengen voor de leden pluimveehouders.

In 2012 ontstonden de ideeën om als biologische pluimveehouders op een professionele wijze de biologische eieren de meerwaarde te geven die deze eieren verdienen. De prijzen waren op dat moment dramatisch laag. Als individuele pluimveehouder kun je daar weinig tegen in brengen. In 2013 werden er concrete plannen gemaakt en uitgewerkt. Op 19 juni 2014 is de vereniging officieel opgericht. De Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei werd opgericht met als doel de biologische eieren de waarde te geven, en te laten behouden, die deze eieren verdienen. Biomeerwaarde staat als één man achter zijn aangesloten pluimveehouders. Zij probeert op alle fronten de belangen van de leden te behartigen. De Coöperatie heeft ondertussen al zoveel leden, dat zij nu al een belangrijke speler is op de markt van Biologische eieren in Nederland.
Publicatiedatum: