Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levensgevaarlijke bananenspin in bio-winkel

Een medewerker van een biologische winkel in Passy, Haute-Savoie vond begin januari een dodelijke bananenspin in een fruitzending. De 10 centimeter lange spin was onontdekt vanuit de Dominicaanse Republiek naar Oost-Frankrijk gereisd in een transport bananen. Het dier werd ontdekt toen de werknemer de zending opende in de winkel, meldt het dagblad Le Dauphiné.

Banaanspinnen behoren tot de meest agressieve ter wereld. Een enkele beet kan een volwassene doden. Het gif is 30 keer dodelijker dan dat van een ratelslang.

Volgens Le Dauphiné was de werknemer in staat om het dier in de val te lokken, alvorens de overheid te informeren. Een specialist voerde de spin af.

In maart 2014 moest een Engels gezin een huis verlaten toen ze een tros bananen met een zwangere bananenspin kochten. Die ontsnapte en baarde een jong in het huis en dwong de familie voor 3 dagen het huis uit te gaan tijdens het ontsmetten.
Publicatiedatum: