Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% van verkochte bananen in Zwitserse retail is biologisch

Aardappelen
In januari 2024 werden er in de Zwitserse retail in totaal 6.189 ton aardappelen verkocht, waarvan 938 ton biologische aardappelen waren. Dit betekent dat het biologische aandeel ongeveer 13% bedroeg. Het percentage biologische aardappelen verschilde afhankelijk van het type aardappel. Bij de vastkokende aardappelen, die het meest verkocht werden met een totaal van 3.778 ton, was het biologische aandeel 11%. Van de 1.204 ton verkochte kruimig kokende aardappelen, waren 204 ton biologisch, wat overeenkomt met een biologisch aandeel van 17%.

Biologisch aandeel bij bananen blijft boven de 30%
In januari 2024 werden er in de Zwitserse retail 1.863 ton biologische bananen verkocht. Dit betekent dat de verkoop van biologische bananen in januari 2024 lager was dan in de drie voorgaande jaren, bijvoorbeeld 3,3% minder dan in januari 2023. Echter, het was aanzienlijk hoger dan in januari 2020 en 2019, toen respectievelijk 1.620 ton en 1.661 ton werden verkocht. Het biologische aandeel was 32%, wat vergelijkbaar is met de niveaus van de maand januari van de drie voorgaande jaren, die allemaal boven de 30% lagen.

Bron: BLW

Publicatiedatum: