Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Praktijkdag op 31 mei aanstaande

Nieuwe opleiding: regeneratieve begrazing

Ben je een veehouder en wil je graag ontdekken hoe je meer in samenwerking met de natuur kunt gaan werken? Daartoe biedt De Boeren Academie nu een nieuwe opleiding. Ze doet dit in samenwerking met boerin én trainster Sanne Beld, die in Haaksbergen zelf Lakenvelder koeien, kippen en schapen op natuurgronden houdt. Ze is geaccrediteerd trainer aan het Amerikaanse Savory Institute en hiermee de enige Nederlandse trainer met deze achtergrond. In deze opleiding leren deelnemers hoe je de methode van 'regeneratieve begrazing' inzet zodanig dat het tot een positief verdienmodel leidt.

Foto: De Boeren Academie

Een veerkrachtiger systeem met regeneratieve begrazing
Regeneratieve begrazing is een manier van begrazen of beweiden met als doel grazers zo in te zetten dat het hele systeem er veerkrachtiger van wordt; het dier, het ecosysteem & de mens. De potentie van deze begrazing is groot omdat ze positief werkt op de integrale problemen waar de landbouw mee te maken heeft, zoals biodiversiteit, weersextremen, dierenwelzijn en een positief verdienmodel. Door regeneratieve begrazing zorgen boeren ervoor dat vee op de juiste plek, de juiste tijd en de juiste manier aan het grazen is, zodat het hele systeem veerkrachtiger wordt. Het kan toegepast worden op alle veehouderijen, of je nu koeien, schapen, kippens of varkens (of een
combinatie) houdt.

Praktijk en opleiding gecombineerd
In de opleiding krijgen ondernemers in 5 modules alle ecologische kennis en inzichten om zich deze methodiek eigen te maken, inclusief een planmethode voor het bedrijf. Er wordt geleerd hoe je met weinig input kunt starten, terwijl je oogst een hogere waarde krijgt. De trainster in deze opleiding, Sanne Beld, past de methodiek zelf toe op haar gemengd bedrijf in Haaksbergen. Op 31 mei aanstaande krijgen deelnemers van de opleiding een uniek inkijkje in het systeem via een velddag die georganiseerd wordt. Als je je nu inschrijft voor de opleiding kun je daar nog mee naartoe. Tevens ontvang je als deelnemer de veldgids van Kruidenrijk Grasland expert Wim Schippers bij je thuis.

Aanmelden kan hier en kost 299 euro.

Publicatiedatum: