Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische maïswafels in lijstje met snelste stijgers

Picnic breidt bio-aanbod steeds verder uit

Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. De biologische producten van Picnic winnen aan populariteit en de lijn wordt daarom steeds verder uitgebreid. In de lijst van snelste stijgers staat appelsap troebel bovenaan, gevolgd door sinaasappelsap en biologische maïswafels. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Populaire levensmiddelen als komkommers, halfvolle melk en bananen staan landelijk in de top drie van meest bestelde producten. Dat is ook in 2023 niet veranderd. Ook groenten als courgette, broccoli, avocado en paprika verdwenen vaak in de digitale boodschappenmandjes. Picnic zet aan het begin van elk nieuw jaar de snelste stijgers op een rij; de producten waar ten opzichte van een jaar eerder ineens veel meer vraag naar was.

Regionale verschillen
Inwoners van de Randstad laten naast gezonde producten ook veel chocolade thuisbezorgen. De zoetekauw woont overduidelijk in de grote steden. Hierbij gaat de voorkeur uit naar chocolade kerstkransjes, choco peanuts en Tony Chocolonely. In de noordelijke provincies zijn veel liefhebbers van vla. Overijssel heeft een grote voorkeur voor avocado's en cherrytomaten, terwijl de appel-gembershot goed scoort in Gelderland. Zuidelijker blijkt dat Brabanders een voorliefde hebben voor pasta en magere rookworst, terwijl Limburgers liever bio-flespompoenen en Breaker knijpyoghurt bestellen. Groenten staan bovenaan in Zeeland, waar andijvie en hutspotgroenten populair zijn.

Met de DHL-service haalde Picnic in het afgelopen jaar bijna een kwart miljoen retourpakjes bij klanten op. Als je ze allemaal naast elkaar legt heb je de afstand van Amsterdam tot Eindhoven. In de steden Heerlen, Alphen aan den Rijn en Venlo besloten de meeste mensen een pakje retour te sturen via de online supermarkt. De bezorgers van Picnic haalden in absolute getallen de meeste pakjes op in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant.

Groenten staan ook dit jaar in het besteloverzicht van laatst toegevoegde producten. Klanten van Picnic hebben de mogelijkheid om aan een reeds geplaatste bestelling achteraf nog producten toe te voegen die ze in eerste instantie waren vergeten. Naast komkommers, courgette en bananen worden ook drielaags toiletpapier en halfvolle melk vaak op het laatste moment nog aan een bestelling toegevoegd.

Afgelopen jaar breidde Picnic zijn bezorggebied regionaal verder uit door een nieuwe hub te openen in Heemskerk en bestaande hubs te verhuizen naar grotere locaties. Hierdoor en dankzij de inzet van elektrische bezorgwagentjes met een grotere actieradius werd het mogelijk om nog meer huishoudens te bereiken binnen de bezorggebieden. Dat gebeurde onder andere in Veenendaal, Leiden, Oss en Roermond. In Utrecht werd zelfs een 'superhub' geopend. Met een oppervlakte van 5500 vierkante meter is het de grootste hub van Nederland. Van hieruit bezorgt de websuper bij ruim 200.000 huishoudens in de regio.

Voor meer informatie:
Picnic
088 3742642
service@picnic.nl
www.picnic.app

Publicatiedatum: