Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bedrijfsnieuws


De Smaakspecialist stelt Directeur Commercie en Duurzaamheid aan
Maarten de Leng vervult vanaf heden de nieuwe functie van Directeur Commercie en Duurzaamheid bij de Smaakspecialist. De Smaakspecialist heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling en professionalisering doorgemaakt. Met een assortiment van zo'n 700 biologische producten onder de merken Smaakt, BioToday..... 0 reacties


Kenneth Verbeek: "Dit past beter bij mij"
Van 120 hectare gangbaar naar 24 biologisch
Kenneth Verbeek maakt op het eerste gezicht een bijzondere move: hij krimpt van ruim 120 hectare gangbare akkerbouw naar 24 hectare biologisch. Na jaren van moeizaam boeren en rode cijfers ziet hij weer een duidelijke toekomst voor zich op zijn bedrijf in Luttelgeest, Flevoland. "Dit past beter bij mij’,..... 0 reacties


"De interpretatie moet nu nog wel goed gebeuren"
Bart Vosselman verwacht geen problemen meer met patenten
Tholen - Maandag 20 februari hebben de Europese lidstaten unaniem besloten dat producten van klassieke veredeling (zoals planten, zaden en vruchten) uitgezonderd dienen te worden van patentering. Ze scharen zich hiermee achter het onlangs ingenomen standpunt van de Europese Commissie. Bart Vosselman,..... 3 reacties


Jan Overesch, Overesch Ecologische Landbouw:
"Werken in harmonie met natuur maakt werk plezierig"
Biologisch boeren is hard werken. Als dat dan wordt bekroond, voelt dat als een welverdiende overwinning. Boer Jan Overesch uit Raalte won dit jaar de Groene Twinkeling, een prijs voor het verbeteren van de biodiversiteit in het Overijsselse landschap. Hij heeft een biologisch gemengd bedrijf en vertelt aan..... 0 reacties


Annewiek Duyvendak: "Vertroetel kleine natuurvoedingswinkels"
Tholen - 'Een gezellige natuurvoedingswinkel', zo omschrijft eigenaresse Annewiek Duyvendak haar natuurvoedingswinkel in Krommenie. Omdat het werk fysiek te zwaar wordt voor haar en haar partner Max zoeken ze naar geschikte opvolger(s). Gesprekken met diverse groothandels liepen op niets uit. Annewiek: "Onze..... 1 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


BIOFACH, stand 9-341
Wessanen lanceert challenge tegen klimaatverandering
Tijdens deze Biofach - de grootste beurs op het gebied van biologische voeding in Europa – lanceert Wessanen de 'Organic food against climate change' challenge. Het doel van de challenge is om ondersteuning te bieden aan kleine ondernemingen met een positieve impact op het wereldwijde voedselsysteem en..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Twee nieuwe varianten van Allos Farm Vegetables
Valentijnsdag staat in het teken van de liefde, dus ook liefde voor je lichaam. Elke dag verantwoord genieten? Dat kan met de heerlijke groentespreads van Allos. De groentespreads van Allos bestaan voor meer dan 60% uit groenten en zijn ontwikkeld volgens een speciaal recept met elk hun unieke samenstelling...... 0 reacties


Merle Koomans van den Dries per 1 februari aangesteld
Nieuwe commercieel directeur Estafette Odin
Per 1 februari 2017 is Merle Koomans van den Dries aangesteld als commercieel directeur bij Estafette Odin BV. Het directieteam bestaat naast Merle nu uit Koos Bakker (algemeen directeur), Ben Gevonden (financieel directeur), Theo Boon (directeur source & supply en logistiek). De vacature die ontstond na..... 0 reacties

Skal: 46 nieuwe gecertificeerden in januari 2017
In de eerste maand van 2017 heeft Skal Biocontrole 46 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven:Het teeltareaal in omschakeling van Eddo TuinT uit BennekomVarkenshouderij V.O.F. Nummerdor-van de Broek uit ErmeloPluimveehouderij J.A. van der Veen..... 0 reacties


De Groene Passage bestaat 20 jaar
Op 26 januari reisden zo'n 160 genodigden af naar Rotterdam om de aftrap van het jubileumjaar van de Groene Passage met elkaar te vieren. In de foyer van het Bibliotheek Theater wachtte een warm onthaal, verzorgd door studenten van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam. Ernest van der Kwast,..... 0 reacties

“Groothandelsbedrijven kunnen tegen scherpere tarieven zakendoen”
Faillissement Commandeur Eko Vlees definitief uitgesproken
Tholen – Commandeur Eko Vlees verkeerde financieel al langer in zwaar weer, maar dat het bedrijf haar deuren zou sluiten, had niemand zien aankomen. Vlak na de kerst werd bekend dat het bedrijf haar activiteiten zou staken. Op 31 januari is het faillissement definitief uitgesproken bij vonnis van de..... 0 reacties


Schrijf een essay, win een bio-boerderij
Een boerin uit Bennett, North Carolina, heeft wel een heel ludiek voorstel. Na 18 jaar lang de boerderij te hebben bestierd houdt ze het voor gezien. De weduwe kwam tot de conclusie dat het toch wel heel zwaar is om de 13 hectare teeltgrond in haar eentje te onderhouden. Ze is op zoek naar overnamekandidaten..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Volkert Engelsman (Eosta) kritisch over Nationale Voedseltop:
"Duurzame ambities krijgen geen kans zolang er verkeerd gerekend wordt"
Afgelopen donderdag werd de Nationale Voedseltop gehouden in Den Haag, met de ministers Ploumen, Dijksma en Schippers en staatssecretaris Van Dam. De bekende voedingsjournalist Mac van Dinther was in de Volkskrant kritisch. Hij noemde het een "voorgekookt programma" waarin "grote vragen werden..... 0 reacties



Omzetstijging Wessanen in Q3 2016 van 8,8%
Natuurvoedingsbedrijf Wessanen heeft haar omzet in het derde kwartaal van 2016 met 8,8 procent zien toenemen naar 136,5 miljoen euro. De nettowinst daalde wel licht van 6,1 naar 6,0 miljoen euro. De autonome omzetgroei van haar eigen merken was 7,4 procent. De autonome omzetgroei voor het bedrijf..... 0 reacties

Merendeel standhouders en bezoekers internationaal
Terugblik SIAL Paris 2016: 155.000 bezoekers en 7000 exposanten
De grootste mondiale voedingsmiddelenbeurs SIAL 2016 vond plaats van 16 tot en met 20 oktober in Parijs. De SIAL Paris weerspiegelde het concurrentievermogen van de sector, gedragen door innovatie, bracht ontmoetingen tussen marktspelers tot stand en presenteerde oplossingen voor actuele vraagstukken en..... 0 reacties

Italiaanse Probios zet stappen richting beursgang
Italiaanse biologische producent Probios zet stappen richting een beursgang. Het is de bedoeling dat dit in 2017 zal plaatsvinden.Ook wordt een nieuwe fabriek in Calenzano (vlakbij Florence) geopend voor de productie van sauzen en pesto onder de merknaam 'Il Nutrimento'.Probios produceert al 840..... 0 reacties


Sallandse wandelvierdaagse maakt tussenstop op ecoboerderij
Op 18 oktober is de Sallandse wandelvierdaagse van start gegaan. Op de ecoboerderij van de familie Overesch had de organisatie een rustpunt ingericht. Tegen half twaalf kwam de drukte op gang. Dankzij het mooie weer konden de deelnemers buiten genieten van de versnaperingen en weer op krachten komen voor het..... 0 reacties


"Consumentenprijs in de supermarkten is te laag"
Bio-aandeel Baltussen toegenomen tot 50%
Tholen – Het bio-aandeel bij Baltussen Konservenfabriek in Driel is de afgelopen jaren toegenomen tot zo'n 50 procent. "Baltussen is sterk in biologisch, ik denk dat ons bedrijf tot de voortrekkers in de sector behoort. We vinden biologisch heel belangrijk voor de duurzaamheid en voedselbeschikbaarheid op de..... 0 reacties


Symposium voor genodigden: 'Denken in gezonde systemen'
Louis Bolk Instituut viert 40-jarig bestaan
Op woensdag 12 oktober viert het Louis Bolk Instituut zijn 40-jarig bestaan met een jubileumsymposium voor genodigden in Driebergen. Centraal thema is 'Denken in gezonde systemen'. Hoofdspreker is Cees Veerman, die zijn visie presenteert op de toekomst van duurzame landbouw in ons voedselsysteem. Directeur..... 0 reacties


De Nieuwe Graanschuur viert 1-jarig bestaan met groots opgezet appelfeest
Tholen – Wie jarig is, trakteert. Het éénjarig bestaan van biologische winkel De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort werd vorige week groots gevierd met de aftrap van het Hollandse appelseizoen. Allerlei activiteiten met appelen in de hoofdrol lieten de zintuigen geenszins onberoerd. "Heel wat mensen waren op..... 0 reacties


9 oktober op RTL4, 15.55 uur:
CBD-olie aan bod tijdens uitzending 'Nederland Heeft Het'
Het bedrijf Medihemp handelt in biologische CBD-producten en figureert op 9 oktober in het tv-programma 'Nederland Heeft Het'. Daar zal Medihemp uitgebreid vertellen over haar CBD-producten. Daarin wordt onder andere besproken wat CBD-olie nu eigenlijk is en hoe Medihemp te werk gaat als zijnde de..... 0 reacties


Leo de Kock viert 100-jarig jubileum
Zaterdag 1 oktober vierde Leo de Kock & Zn. B.V. zijn 100-jarige bestaan. Een ivoren jubileum dat gevierd werd met een groot feest op het bedrijf in Purmerend. Gasten uit het aardappelvak, relaties en familie van oprichter Leo de Kock werden ontvangen voor een feestelijke receptie. De Meisjes met..... 0 reacties


Axxent groeit mee met biologisch
Tholen - Een groot deel van het assortiment van Axxent Masters in Tea in Gorinchem is inmiddels biologisch. Timothy Nuijen: "We merken dat er steeds meer vraag naar biologische en Fairtrade gecertificeerde thee is en deze vraag kunnen we ook bedienen. Ook vanuit de private label-hoek is er steeds meer animo..... 0 reacties

Skal: 38 nieuwe gecertificeerden in september 2016
In september 2016 heeft Skal 38 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven:Pluimveehouderij De Peppel C.V. uit BarneveldHet teeltareaal (i.o.) van E.G. Kruijthoff-de Jong/M.D. Reedijk-Kruijthoff/J.C. Reedijk uit GoudzwaardVervaardigen en opslaan van..... 0 reacties


Broodspektakel bij 125-jarig jubileum Bakkerij Carl Siegert
Bakkerij Carl Siegert in Harmelen heeft op maandag 26 september 2016 haar 125 jarig bedrijfsjubileum gevierd met een spetterend Broodspektakel. Tijdens dit speciale evenement stond inspiratie, innovatie en ambacht rond het lekkerste biologische desembrood centraal. Meer dan 500 Horecaprofessionals waren te..... 0 reacties


Groei in melkveebedrijf door stierkalveren en FarmFunding
Sinds enkele weken is het zorgteam van Natuurzuiver Jersey Vlees aangevuld met koe nummer 5: Kim. "Net als de andere dames is Kim een gewezen melkkoe van Remeker en wij hebben haar overgenomen om de stierkalveren bij een pleegmoederkoe te laten drinken. Kim is opgehaald samen met 3 Jersey stierkalveren die..... 0 reacties


Nederlands oudste dierenasiel gaat over op bio-voer van Yarrah
Het Haags Dierencentrum, het oudste en op één na grootste dierenasiel van Nederland, gaat een unieke samenwerking aan met Yarrah Organic Petfood, producent van biologisch honden- en kattenvoer. Op 2 oktober 2016, de Open Dag van het Haags Dierencentrum, wordt hier op een feestelijk manier aandacht aan..... 0 reacties

Ondersteuning bij uitbreiding aanbod bio-producten
Triodos Organic Growth Fund neemt belang in DO-IT
Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang genomen in DO-IT, een toonaangevend bedrijf dat biologische producten afneemt van boeren - veelal in ontwikkelingslanden - en deze door geheel Europa verkoopt. De langetermijninvestering vanuit Triodos Organic Growth Fund ondersteunt DO-IT in zijn..... 1 reacties


Gratis Eboek: Natuurvoeding voor kritische eters met een autisme spectrum stoornis
Natuurvoedingskundige Chantal van Genderen deelt via de website www.voedingenverbeelding.nl een gratis Eboek van 25 bladzijden met tips voor het omgaan met kritische eters en een autisme spectrum stoornis. Van Genderen, zelf moeder van een zoon met PDD-NOS, werkte jarenlang in de culturele sector maar werd..... 1 reacties


September recordmaand, productie fors toegenomen na verhuizing
"BioBandits past goed in het supermarktschap"
Tholen - De warme nazomer stimuleert de vraag naar de dressings, ketchups en mayonaises van BioBandits. “Deze maand wordt een recordmaand", zo geeft Hans de Boer aan. Sinds vorige week staan de biologische ei-vrije mayonaises van BioBandits zelfs naast de reguliere Calvé- en Remia-varianten in het schap bij..... 0 reacties


Marcel's Green Soap verduurzaamt markt voor schoonmaakmiddelen
Marcel Belt werkte bij Unilever en was directeur van het bedrijf achter schoonmaakmiddelen Vanish en Cillit Bang. Hij heeft zich nu als zelfstandig ondernemer met Marcel's Green Soap toegelegd op de productie en de distributie van ecologische schoonmaakmiddelen. Het bedrijf wil met haar producten de markt..... 0 reacties


Zaterdag 17 september in Hilversum:
Opening vernieuwde winkel Het Groene Warenhuis
Zaterdag 17 september vieren Jitske, Marco en Gonny de opening van hun verbouwde winkel. Als cadeau voor de klanten is tussen 12:00 en 16:00 uur Ecostyliste Shekila aanwezig voor kleur- en stijladvies.Na de fusie op 1 januari 2016 tussen Sincero fair fashion en Het Groene Warenhuis was het tijd voor een..... 0 reacties


Export landbouwgoederen naar Duitsland met bijna kwart toegenomen
De export van landbouwgoederen naar Duitsland is met bijna een kwart toegenomen tussen 2010 en 2015. Dat komt neer op bijna 3 miljard euro. In de totale Duitse import van landbouwgoederen nam het aandeel Nederlandse producten echter licht af doordat de landbouwimport uit andere landen harder steeg. Dat meldt..... 0 reacties


Bonduelle breidt biologisch aanbod uit
Bonduelle breidt haar aanbod biologische producten uit in zowel Noord Amerika als enkele Europese landen. Het biologische assortiment van Bonduelle is in Nederland, Duitsland en Zweden met 7 nieuwe producten uitgebreid. In Amerika biedt Bonduelle nieuwe bio-groenten in blik aan: erwten, bonen, maïs, wortels,..... 0 reacties


Biologische pionier gaat een nieuwe fase in
Nieuw bestuur voor coöperatieve groothandel De Nieuwe Band
De Nieuwe Band heeft sinds deze zomer een nieuw coöperatie-bestuur en zet daarmee verdere stappen om een nog professionelere en succesvollere organisatie neer te zetten. Oud-voorzitter en mede-oprichter van De Nieuwe Band, Allard ten Dam: "Het benoemen van deze nieuwe en zeer ervaren en betrokken..... 1 reacties

Ierse multinational vergroot aandeel in Canadese champignons
Fyffes koopt Canadese bio-paddenstoelenbedrijf All Seasons Mushroom
Tholen - De Ierse multinational Fyffes heeft een overnamebod gedaan op de Canadese paddenstoelenbedrijf All Seasons Mushroom. Volgens berichten in Ierse media legt Fyffes 41 miljoen dollar neer voor All Seasons. Daarmee komt het bedrijf volledig in handen van de Ierse multinational. Eerder dit jaar..... 0 reacties


Mijlpaal met klant gevierd
Reudink bezorgt 100.000e ton bij Gravelmann
Op 2 september jongstleden overhandigde Wilfred Jonkman, directeur van Reudink, een bos bloemen en een taart aan klant Gravelmann uit Wietmarschen. Dankzij Gravelmanns' voerbestelling werd de mijlpaal van 100.000 ton directe verkoop van uitsluitend het merk Reudink voor de eerste keer in de geschiedenis van..... 0 reacties


Rode en witte bio-quinoa geoogst in België
Biologisch landbouwer Bernard Debry heeft zich toegelegd op de teelt van quinoa in Waver, België. Op 8 september oogstte hij met een geleende maaidorser zijn laatste deel, een rode variëteit. Een week daarvoor oogstte hij de witte variant. Bernard bezit momenteel in totaal 1.500 kilogram quinoa en zoekt..... 0 reacties


Staatssecretaris Van Dam bezoekt De Groote Voort
Staatssecretaris Martijn van Dam heeft donderdag 1 september een bezoek gebracht aan biologische kaasboerderij De Groote Voort, makers van de prijswinnende Remekerkaas. Woensdag 31 augustus meldde Irene in een tweet op haar twitterpagina al dat de staatssecretaris morgen op de koffie zou komen. Aanleiding..... 1 reacties


Reisverslag Japan #5:
Echte Japanse tamari heeft minimaal 18 maanden nodig
Tamari is een krachtige Japanse sojasaus die in meerdere opzichten ver afstaat van de zoete sojasauzen die in Nederland gangbaar zijn. De smaak van tamari is niet alleen onvergelijkbaar, de tamari van TerraSana gaat ook een bijzonder authentiek productie- en fermentatieproces door. Een proces van (minimaal..... 0 reacties


"Presenteren healthy aging als een nieuwe lifestyle"
Bookazine over oud worden en jong blijven
We leven steeds langer en er komen steeds meer mogelijkheden om tot op hoge leeftijd jong, mooi en gezond te blijven. Met meer dan een miljoen medische studies per jaar zijn er bijna wekelijks nieuwe doorbraken te melden. Het is de kunst om daar goed gebruik van te maken. Life Unlimited scheidt het kaf van..... 0 reacties


Nieuw van La BIO IDEA: Lime Plus
La BIO IDEA zorgt voor een fris accent tijdens deze mooie nazomerdagen. Als aanvulling op de bestaande La BIO IDEA Lemon Plus introduceert La BIO IDEA de Lime Plus. Lime Plus is een combinatie van het sap van biologische limoenen, de etherische olie uit de schil en zuiver bronwater. De Lime Plus kan..... 0 reacties

"Verantwoorde stap, ook voor bestaande leden"
Eko-Holland creëert extra afzet voor wachtende omschakelaars
Tholen - Leverancierscoöperatie Eko-Holland heeft goed nieuws voor de omschakelende melkveehouders op de wachtlijst. Er zijn voldoende nieuwe afzetmogelijkheden voor de afzet van extra biologische melk gevonden. René Cruijssen, voorzitter Eko-Holland: "Dit maakt het mogelijk om ook de bio-boeren op de..... 0 reacties


Thee van Oordt heeft nu ook Organic Herbal lijn
Tholen - Axxent Masters in Tea heeft sinds een aantal jaar ook het theemerk Thee Van Oordt onder zijn hoede. Het theemerk is anno 1834 in Rotterdam opgericht door Adriaan Johannes van Oordt. Na een rebranding introduceerde Axxent onlangs de Thee van Oordt Organic Herbal lijn. Vanaf week 40 neemt een..... 0 reacties


Volledig klimaatneutrale energievoorziening op Into The Great Wide Open
De ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken door een fossielvrij Into The Great Wide Open (1-4 september op Vlieland gehouden). Dat is de stip aan de horizon waar het festival samen met Lab Vlieland in stappen naartoe werkt. De grote stap dit jaar: de overstap naar duurzame biobrandstof. Into The Great..... 0 reacties


'True Pricing' thema Bionext Netwerkevent: 10 oktober 2016
Iedereen die actief is in de biologische sector is welkom op het Bionext Netwerkevent dat op maandagmiddag 10 oktober van 15:30 tot 19:00 uur bij Antropia in Driebergen gehouden zal worden. Het thema is True Pricing, met als hoofdspreker Raymond Schrijver. Raymond Schrijver is onderzoeker bij Alterra en zal..... 0 reacties


Bieslanddagen laten jong en oud het poldergevoel ervaren
Oude koeienstal Hoeve Biesland wordt streekwinkel
Tholen – In de Polder van Biesland waren afgelopen weekend meer dan honderd vrijwilligers op de been voor de Bieslanddagen. Gelegen tussen Den Haag, Rotterdam en Delft, trok het evenement veel bekijks van stedelingen en buurtbewoners. "We mogen spreken van een gezellige drukte", vertelt Linda Duijndam, die..... 0 reacties

Bio-boer schrijft boek voor bewoners van boerderijen
In mei van dit jaar is het nieuwste boek van bio-boer Arjan Wijnstra verschenen: 'Werk aan Boerderijen'. In dit gevolg op 'Kijk op Boerderijen' zijn onder meer prachtige beelden, inspirerende informatie en praktische tips over het vele werk dat gepaard gaat met het wonen op een originele boerderij te vinden...... 0 reacties

Skal: 33 nieuwe gecertificeerden in augustus 2016
In augustus 2016 heeft Skal Biocontrole 33 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven:Groothandel Levenslust B.V.Melkveehouderij E. en R.C. Valk - van DamDaily Onions B.V.Tuincentrum 'GroenGroesbeek'Melkveehouderij V.O.F. "De Skans"Juice Brothers..... 0 reacties


Veel nieuwkomers in mediterrane productlijn 2.0
Peter Jacobs: "TerraSana zegt keihard nee tegen supermarkten"
Tholen - TerraSana introduceert binnenkort de vernieuwde mediterrane productlijn. Directeur Peter Jacobs vertelt dat er meteen ook zo'n 20 nieuwe producten aan toegevoegd worden. "Net als onze Japanlijn bestaat deze lijn uit producten waarmee onze klanten echt zelf aan de slag kunnen gaan. We hebben onder..... 4 reacties

Livegreenmagazine.nl schrijft positief met kritische noot over biologisch
'Groene' blogs vind je tegenwoordig volop op het internet. Toch is het online Live Green Magazine anders. Hier blogt Sigrid Koeleman regelmatig hoe zij als consument tegen een groen, duurzaam en biologisch leven aankijkt. Ze schrijft met kritische pen en discussies met de lezers zijn niet uitgesloten. Juist..... 0 reacties


Frans Erdmann: "Dit is werkelijk waarzinnig"
Crowdfunding BioDrinks binnen 24 uur geslaagd
Tholen - De crowdfundingactie van BioDrinks, het zusterbedrijf van BioSpirits, is binnen 1 dag geslaagd. "Binnen 24 uur zijn we 'vol-gefund'. Zelfs nog met een 'overfunding' van 20.000 euro. Dit is werkelijk waanzinnig", geeft Frans Erdmann aan. "Gisteren om 17:45 uur zaten we al aan ons streefbedrag van..... 1 reacties


"Smaak blijft vooralsnog achter op verwachtingen consument"
BioDrinks investeert in biologische frisdranken
BioDrinks is het zusterbedrijf van Biospirits. Eigenaren Thomas en Frans Erdmann hebben grootse plannen met het bedrijf. Biospirits is de enige 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij van de Benelux. De distilleerderij produceert verschillende biologische dranken, waaronder gin. Thomas: "Met..... 0 reacties


Wordt voer voor kippen van De Lankerenhof
Tweede succesvolle bio-graanoogst in Esvelderbeekzone
Voor de tweede keer is het biologisch geteelde graan in de Esvelderbeekzone geoogst. De graanteelt is een pilot. De gemeente Barneveld vatte samen met een lokale pluimveehouder en een lokale ondernemer het idee op om in de Esvelderbeekzone graan te telen om de grond op een goede manier te benutten, de..... 0 reacties


40 telers en exporteurs bezoeken Eosta
De Afrikaanse NABC-delegatie staat ook achter biologisch
Op woensdag 31 augustus kwam een Afrikaanse handelsdelegatie van de Nederlands-Afrikaanse Business Council langs bij Eosta. Het ging om 40 telers en exporteurs van groente en fruit, mannen en vrouwen uit Mali, Burkina Faso en Niger. Er waren (gangbare) producenten bij van citrus, uien, gedroogde mango...... 0 reacties


"Er komt ook een kokosbloesemstroop aan"
De Traay 'bezig bijtje' in productontwikkeling
Tholen - Er zijn momenteel volop ontwikkelingen gaande binnen het assortiment van de Traay in Lelystad. Halverwege juni is er bijvoorbeeld biologische honing met duindoorn aan het assortiment bio-honing toegevoegd. En daar zal het niet bij blijven, zo geeft Ilse Reitsma aan. "Er komt ook een..... 1 reacties

Teler in de kijker: Bio-boerderij Vandersmissen
In de bio-nieuwsbrief van BelOrta staat een reportage over het biologische bedrijf van Jos en Monique Vandersmissen. Dertig jaar geleden namen zij het ouderlijk bedrijf van 30 hectare van de ouders van Jos over. Dit was een typisch gemengd bedrijf met melkvee en akkerbouw. In 1990 werd er geleidelijk..... 0 reacties


Peter Jacobs: "Aantrekkelijkheid winkel onlosmakelijk verbonden met kracht van producten"
Japanlijn illustratief voor nieuwe koers TerraSana
Tholen – In navolging op onder meer de notenpasta's heeft ook TerraSana's Japanlijn een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Deze vernieuwing is een direct gevolg van het veranderingstraject dat plaatsgevonden heeft binnen TerraSana en illustratief voor de nieuwe koers. Peter Jacobs, Managing..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan #4: hoe ontstaat umami?
De umamismaak (de vijfde smaak) wordt door veel Europeanen nog niet zo snel herkend. In veel Japanse producten komt deze smaak terug. Voor Japanners is het creëren van deze smaak zelfs een soort hoger doel. Gestoomde sojabonen en koji worden gemengd tijdens het actieve kojifermentatieproces van 3 dagen...... 0 reacties


Reportage glastuinbouwbedrijf Van Paassen in Oude-Leede
"Ook mijn vader werd steeds enthousiaster over bio"
Rob en Sandra van Paassen zijn de trotse eigenaren van een charmant glastuinbouwbedrijf in Oude-Leede, Zuid-Holland. Met veel zorg telen zij verschillende varianten biologisch-dynamische komkommers, paprika, aubergine en véél soorten pepers. Tot 1997 bestierde Rob het bedrijf samen met zijn vader. Toen zijn..... 0 reacties


"Grutto's verhongerden op ons weiland van overvloed"
Bewustwording basis voor omschakeling naar bio-melkveehouderij
Sjoerd Miedema en Janna van der Meer, biologische melkveehouders in Haskerdijken, hebben onderstaand opiniestuk ingestuurd. Consument aan zet voor landschapDe gevolgen van intensieve landbouw houden de gemoederen bezig. De Leeuwarder Courant schrijft geregeld over 'landschapspijn' en 'groene woestijnen' en..... 0 reacties

Ons Groene Zusje 'geboren' uit Opgeweckt Noord
Ons Groene Zusje www.onsgroenezusje.nl is trendwatcher van groene zaken. "Wij kijken goed om ons heen, wat is groen, wie doen het subliem in het groene domein, welk bedrijf is bijzonder en duurzaam. Of waar zijn er leuke duurzame ontwikkelingen", vertelt Dorothea Piek.Zoals Kermit de kikker al bezong: It's..... 0 reacties


"Bescheiden producent wil focussen op de sappen en jams"
Winkeliers waarderen verhaal achter Insieme
Tholen - Mont Blanc Foods is sinds kort het exclusieve verkoopkanaal voor de lijn met biologische jam en sap van de agrarische coöperatie 'Insieme'. "De producent benadrukte van begin af aan dat hij vooral wil focussen op het feit dat de producten lekker en puur zijn. Toch merk ik dat de winkeliers..... 0 reacties


Cultuur en natuur in koepelstal
Cultuur en natuur gaan hand in hand in de koepelstal van bio-boerderij Landleven in Onstwedde. Vanwege de geweldige akoestiek van de stal komen muzikale uitvoeringen goed tot hun recht. Zaterdagavond 20 augustus organiseerde de Stichting Noordelijke Muziek Producties een koepelconcert met de bekende..... 0 reacties


"Aantal ongezoete producten bij Udea flink toegenomen"
Nieuw en ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup
In de afgelopen twee weken is er veel aandacht geweest voor toegevoegde suikers in producten. Het reguliere kanaal die het voornemen uitspreekt om de hoeveelheid suikers terug te dringen en de publicatie van een Foodwatch onderzoek naar suikers in 42 barbecuesauzen van vijf grote supermarkten*. Daaruit is..... 0 reacties


Cranberry Terschelling BV branchewinnaar bij Succesvol Nederland
Cranberry Terschelling BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Cranberrybranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. 'Cranberry Terschelling weet zijn enorme..... 0 reacties


Denemarken: Triodos Organic Growth Fund neemt 20% belang in Naturfrisk
Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang van 20% genomen in Naturfrisk Group Holding. Naturfrisk is een Deense producten van biologische frisdranken, vruchtensappen, siropen, bier en gedistilleerde dranken genomen. De investering van het fonds ondersteunt Naturfrisk in zijn voortdurende..... 0 reacties


Zwerm verlost Peet de Krom van rupsjesplaag in bio-spruiten
"De spreeuwen zijn het sprookje van dit jaar"
Tholen - Een invasie van koolmotjes leek desastreuze gevolgen te hebben voor het perceel met bio-spruiten bij De Kromme Lepel in Bergen op Zoom. Maar niets bleek minder waar: dankzij een zwerm spreeuwen staat het perceel spruiten er op dit moment prachtig bij. "De spreeuwen zijn het sprookje van dit jaar...... 1 reacties


Protest tegen overname White Wave
Vrees voor monopolie Danone
Het Amerikaanse Corncopia Institute heeft protest aangetekend bij de Amerikaanse autoriteiten over de aangekondigde overname van White Wave Foods door het Franse Danone. Volgens Cornucopia Institute, een waakhond voor de bio-sector en belangenbehartiger van de sector, blijft er te weinig concurrentie over in..... 0 reacties


"Je moet er vooral je eigen weg in vinden"
Nieuwe biologische varkenshouderij in Putten
Jannie Bos runt sinds halverwege juli een biologische varkenshouderij met 180 mestvarkens aan de Nijkerkerstraat 34 in Putten (Gelderland). In het verleden heeft ze al eens een varkenshouderij gerund, samen met haar man Evert. Jannie kreeg weer meer tijd, omdat de kinderen steeds meer hun eigen gang gingen...... 0 reacties


Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch
"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"
Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de..... 0 reacties


Halverwege 2016 al 136 meer bio-bedrijven dan eind 2015
Halverwege 2016 zijn er 3919 gecertificeerd biologische bedrijven in Nederland, 136 meer dan eind 2015. De groei zit vooral in het aantal handels- en opslagbedrijven.Gelderland kent met 686 bedrijven de meeste biologische bedrijven, waarvan 327 landbouwbedrijven. Gelderland is daarmee de provincie met de..... 0 reacties


"Goed gepositioneerd om te kunnen profiteren van langetermijntrend"
Wessanen groeit weer sterk
Wessanen heeft in het tweede kwartaal van 2016 een autonome groei van 8% geboekt (8,6% over het eerste halfjaar). De omzet uit de eigen merken groeide in deze periode met 10,3%. CEO Christophe Barnouin reageert: "We blijven goede vooruitgang boeken in de uitvoering van onze strategie en hebben hiermee een..... 0 reacties


Boudewijn Taminiau: "Wij hebben overleefd door de enorme service"
De Zaai-Ster: een biologisch miljoenenbedrijf met oude principes
Tijdens zijn studententijd in de jaren zeventig in Eindhoven was Boudewijn Taminiau gegrepen door linkse idealen. "Het was de tijd van de communes en woongemeenschappen", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden. Met geestverwante kameraden wilde hij een fabriek oprichten met gelijke rechten en plichten..... 0 reacties


Jorrit Kiewik nieuwe directeur YFM Nederland
Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aanvoerde. Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The Planet, het..... 1 reacties


TerraSana reisverslag Japan: bezoek aan zeewierenleverancier
Zeewieren. Japanners weten hoe ze schatten uit de zee in hun voordeel moeten gebruiken. Hoewel zeewier in Europa enorm in opkomst is, zijn het nog steeds de Japanners die toegang hebben tot zeewieren met de beste kwaliteit. TerraSana brengt deze kwaliteit natuurlijk graag naar Europa. De meeste van..... 0 reacties

Skal: 46 nieuwe gecertificeerden in juli 2016
In juli 2016 heeft Skal Biocontrole 46 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven:Tuinderij MoesMaatschap R.A. en A.R. MaarsinghMaatschap C. en C. VollebregtStichting StadsakkersM.J. VlamingMaatschap J.A.M. en G.A. Dielissen HotsmaBio Rearing..... 0 reacties