Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bedrijfsnieuws


Colruyt groeit dankzij biologische formules
De Belgische retailer Colruyt heeft een goed jaar achter de rug. De omzet van de groep steeg met 2,4%. Die groei is vooral te danken aan de hogere omzet in de winkelformules Okay, Bio-Planet en Cru. Die drie formules waren samen goed voor 415 miljoen euro omzet, een groei van 11% ten opzichte van het..... 0 reacties


1000+ bedrijven zetten stappen vooruit met verbeterdoelen
Stichting EKO-keurmerk lanceert een nieuwe betekenis van het oudste keurmerk voor biologisch voedsel. De boeren, bedrijven, winkels en horeca die een EKO-keurmerk verdienen, zijn vanaf nu niet meer alleen (bij wet geborgd) biologisch, maar gaan bovendien ieder jaar twee extra duurzame stappen zetten. Dat kan..... 0 reacties

Biojournaal op Bio-beurs: stand A110

Donderdag 19 januari verschijnt vanwege de Bio-beurs geen nieuwe editie van Biojournaal. Vrijdag 20 januari versturen wij weer een nieuwsbrief.

De redacteuren bezoeken tijdens de Bio-beurs de stands om een uitgebreide fotoreportage te maken. Deze foto's zijn op vrijdag 20 januari terug te vinden in de nieuwsbrief en op de website.  

Biojournaal staat zelf ook op de beurs, in stand A110. Kom gerust langs om je te laten informeren over Biojournaal en het Handboek Bio. Dit handboek is een naslagwerk voor iedereen in de biologische sector. Sta je nog niet in dit handboek? Meld je dan op de beurs aan voor een gratis vermelding. 




Verkiezing Favoriet Bioproduct tijdens Bio-beurs
Maar liefst 21 biologische producten hebben zich gemeld als kandidaat voor de titel 'Favoriet Bioproduct 2017'. Op de beursvloer zijn ze op stand M338 te vinden en het beurspubliek bepaalt welk product uiteindelijk de titel wint. Dit wordt op donderdag 19 januari, om 16.00 uur bekendgemaakt. De Verkiezing..... 0 reacties

De Traay viert 40-jarig bestaan op de Bio-beurs
Dit jaar bestaat de Traay 40 jaar en dat vieren ze ook op de Bio-beurs. Zo wordt de natuurlijke verzorging Bee honest extra in het zonnetje gezet door huidspecialist en trainer natuurcosmetica Danielle Ooteman. Danielle is eigenaresse van Studio Natuurzuiver en specialist op het gebied van 100 procent..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Fotoreportage: bio-aanbod op Horecava 2017
Tholen – De laatste editie van vakbeurs Horecava trok dit jaar 65,328 professionals, 3,7% meer dan in 2016. Beursmanager Luuk Scholte: "Het was een week waarin de positieve stemming overheerste. Aan alles is te zien dat de horeca weer groeit. Als Horecava zijn we bezig geweest om trends en..... 0 reacties


Marjon van Vught, Biologische Slagerij Hilversum:
"Tweede plaats voelt als overwinning"
"We hebben niet de 1e prijs gewonnen in de verkiezing Hilversumse onderneming van het jaar, maar o wat voelen wij ons winnaars". Dat schrijft een opgewekte Marjon van Vught over haar derde plaats bij de Hilversumse Onderneming van het jaar-verkiezing. "Mijn hele leven houd ik al hardnekkig vast aan..... 0 reacties


Volkert Engelsman, ondernemer buiten de gebaande paden:
"Falen? Je hebt het tenminste geprobeerd"
Hij was 29 in het roerige jaar 1990 toen hij zijn eigen bedrijf begon. Een jaar vol sociaal-maatschappelijke veranderingen. Volkert Engelsman, oprichter van biologische groenten- en fruithandel Eosta, heeft pieken en dalen gekend, vertelt hij aan RTL Z. Inmiddels mag hij zich met zijn bedrijf scharen tot de..... 0 reacties


Rabobank standhouder op Bio-beurs
"Biologische landbouw is niet voor iedereen weggelegd"
Rabobank heeft als grootste financier van de landbouw ook het grootste aantal biologische boeren. Deelname aan de Bio-beurs 2017 vindt de Rabobank belangrijk om haar klanten te ontmoeten en om de groeiende belangstelling voor biologische producten te onderstrepen, aldus Gea Bakker, sectormanager Biologisch..... 0 reacties


In memoriam
Duitse bio-pionier Jan von Ledebur overleden
De Duitse biopionier Jan von Ledebur is op 23 december op de leeftijd van 85 jaar overleden. Hij heeft zich ingezet voor de Duitse en internationale biologische landbouwbeweging en heeft in veelvuldige, verantwoordelijke posities bijgedragen aan de opmars van de biologische landbouw, verklaarden..... 0 reacties


Holland Foodz neemt biologische zuiveltak Vechtenaer over
Het Nederlandse bedrijf Holland Foodz, bekend van Oud-Hollands snoepgoed, heeft de Nederlandse tak van het Deense zuivelbedrijf Thise Zuivel overgenomen. Met het inlijven van Vechtenaer uit het Overijsselse Hardenberg kan het bedrijf Nederlandse supermarkten gaan voorzien van meer biologische zuivel en..... 0 reacties


Skal: 39 nieuw gecertificeerden in december 2016
In de laatste maand van 2016 heeft Skal Biocontrole 39 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven:Groothandel Capriole Coffee-Service B.V. uit Den HaagVervaardiger Innoso bv uit RijpweteringGroothandel Moyee Coffee Nederland B.V. uit..... 0 reacties


Bio-kruiden Herbaria ook in België
De kruidenmixen van Herbaria zijn sinds kort ook verkrijgbaar in België. Het bedrijf Hygiena distribueert de kruiden. “Spice up your life met de originele kruidenmengelingen van Herbaria. Deze biologische producten geven je maaltijden (en je leven) een kruidige boost,” aldus Hygiena in een persbericht. Het..... 0 reacties




Bonduelle breidt biologisch aanbod uit
Bonduelle breidt haar aanbod biologische producten uit in zowel Noord Amerika als enkele Europese landen. Het biologische assortiment van Bonduelle is in Nederland, Duitsland en Zweden met 7 nieuwe producten uitgebreid. In Amerika biedt Bonduelle nieuwe bio-groenten in blik aan: erwten, bonen, maïs, wortels,..... 0 reacties


Biologische pionier gaat een nieuwe fase in
Nieuw bestuur voor coöperatieve groothandel De Nieuwe Band
De Nieuwe Band heeft sinds deze zomer een nieuw coöperatie-bestuur en zet daarmee verdere stappen om een nog professionelere en succesvollere organisatie neer te zetten. Oud-voorzitter en mede-oprichter van De Nieuwe Band, Allard ten Dam: "Het benoemen van deze nieuwe en zeer ervaren en betrokken..... 1 reacties

Ierse multinational vergroot aandeel in Canadese champignons
Fyffes koopt Canadese bio-paddenstoelenbedrijf All Seasons Mushroom
Tholen - De Ierse multinational Fyffes heeft een overnamebod gedaan op de Canadese paddenstoelenbedrijf All Seasons Mushroom. Volgens berichten in Ierse media legt Fyffes 41 miljoen dollar neer voor All Seasons. Daarmee komt het bedrijf volledig in handen van de Ierse multinational. Eerder dit jaar..... 0 reacties


Mijlpaal met klant gevierd
Reudink bezorgt 100.000e ton bij Gravelmann
Op 2 september jongstleden overhandigde Wilfred Jonkman, directeur van Reudink, een bos bloemen en een taart aan klant Gravelmann uit Wietmarschen. Dankzij Gravelmanns' voerbestelling werd de mijlpaal van 100.000 ton directe verkoop van uitsluitend het merk Reudink voor de eerste keer in de geschiedenis van..... 0 reacties


Rode en witte bio-quinoa geoogst in België
Biologisch landbouwer Bernard Debry heeft zich toegelegd op de teelt van quinoa in Waver, België. Op 8 september oogstte hij met een geleende maaidorser zijn laatste deel, een rode variëteit. Een week daarvoor oogstte hij de witte variant. Bernard bezit momenteel in totaal 1.500 kilogram quinoa en zoekt..... 0 reacties


Staatssecretaris Van Dam bezoekt De Groote Voort
Staatssecretaris Martijn van Dam heeft donderdag 1 september een bezoek gebracht aan biologische kaasboerderij De Groote Voort, makers van de prijswinnende Remekerkaas. Woensdag 31 augustus meldde Irene in een tweet op haar twitterpagina al dat de staatssecretaris morgen op de koffie zou komen. Aanleiding..... 1 reacties


Reisverslag Japan #5:
Echte Japanse tamari heeft minimaal 18 maanden nodig
Tamari is een krachtige Japanse sojasaus die in meerdere opzichten ver afstaat van de zoete sojasauzen die in Nederland gangbaar zijn. De smaak van tamari is niet alleen onvergelijkbaar, de tamari van TerraSana gaat ook een bijzonder authentiek productie- en fermentatieproces door. Een proces van (minimaal..... 0 reacties


"Presenteren healthy aging als een nieuwe lifestyle"
Bookazine over oud worden en jong blijven
We leven steeds langer en er komen steeds meer mogelijkheden om tot op hoge leeftijd jong, mooi en gezond te blijven. Met meer dan een miljoen medische studies per jaar zijn er bijna wekelijks nieuwe doorbraken te melden. Het is de kunst om daar goed gebruik van te maken. Life Unlimited scheidt het kaf van..... 0 reacties


Nieuw van La BIO IDEA: Lime Plus
La BIO IDEA zorgt voor een fris accent tijdens deze mooie nazomerdagen. Als aanvulling op de bestaande La BIO IDEA Lemon Plus introduceert La BIO IDEA de Lime Plus. Lime Plus is een combinatie van het sap van biologische limoenen, de etherische olie uit de schil en zuiver bronwater. De Lime Plus kan..... 0 reacties

"Verantwoorde stap, ook voor bestaande leden"
Eko-Holland creëert extra afzet voor wachtende omschakelaars
Tholen - Leverancierscoöperatie Eko-Holland heeft goed nieuws voor de omschakelende melkveehouders op de wachtlijst. Er zijn voldoende nieuwe afzetmogelijkheden voor de afzet van extra biologische melk gevonden. René Cruijssen, voorzitter Eko-Holland: "Dit maakt het mogelijk om ook de bio-boeren op de..... 0 reacties


Thee van Oordt heeft nu ook Organic Herbal lijn
Tholen - Axxent Masters in Tea heeft sinds een aantal jaar ook het theemerk Thee Van Oordt onder zijn hoede. Het theemerk is anno 1834 in Rotterdam opgericht door Adriaan Johannes van Oordt. Na een rebranding introduceerde Axxent onlangs de Thee van Oordt Organic Herbal lijn. Vanaf week 40 neemt een..... 0 reacties


Volledig klimaatneutrale energievoorziening op Into The Great Wide Open
De ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken door een fossielvrij Into The Great Wide Open (1-4 september op Vlieland gehouden). Dat is de stip aan de horizon waar het festival samen met Lab Vlieland in stappen naartoe werkt. De grote stap dit jaar: de overstap naar duurzame biobrandstof. Into The Great..... 0 reacties


'True Pricing' thema Bionext Netwerkevent: 10 oktober 2016
Iedereen die actief is in de biologische sector is welkom op het Bionext Netwerkevent dat op maandagmiddag 10 oktober van 15:30 tot 19:00 uur bij Antropia in Driebergen gehouden zal worden. Het thema is True Pricing, met als hoofdspreker Raymond Schrijver. Raymond Schrijver is onderzoeker bij Alterra en zal..... 0 reacties


Bieslanddagen laten jong en oud het poldergevoel ervaren
Oude koeienstal Hoeve Biesland wordt streekwinkel
Tholen – In de Polder van Biesland waren afgelopen weekend meer dan honderd vrijwilligers op de been voor de Bieslanddagen. Gelegen tussen Den Haag, Rotterdam en Delft, trok het evenement veel bekijks van stedelingen en buurtbewoners. "We mogen spreken van een gezellige drukte", vertelt Linda Duijndam, die..... 0 reacties

Bio-boer schrijft boek voor bewoners van boerderijen
In mei van dit jaar is het nieuwste boek van bio-boer Arjan Wijnstra verschenen: 'Werk aan Boerderijen'. In dit gevolg op 'Kijk op Boerderijen' zijn onder meer prachtige beelden, inspirerende informatie en praktische tips over het vele werk dat gepaard gaat met het wonen op een originele boerderij te vinden...... 0 reacties

Skal: 33 nieuwe gecertificeerden in augustus 2016
In augustus 2016 heeft Skal Biocontrole 33 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven:Groothandel Levenslust B.V.Melkveehouderij E. en R.C. Valk - van DamDaily Onions B.V.Tuincentrum 'GroenGroesbeek'Melkveehouderij V.O.F. "De Skans"Juice Brothers..... 0 reacties


Veel nieuwkomers in mediterrane productlijn 2.0
Peter Jacobs: "TerraSana zegt keihard nee tegen supermarkten"
Tholen - TerraSana introduceert binnenkort de vernieuwde mediterrane productlijn. Directeur Peter Jacobs vertelt dat er meteen ook zo'n 20 nieuwe producten aan toegevoegd worden. "Net als onze Japanlijn bestaat deze lijn uit producten waarmee onze klanten echt zelf aan de slag kunnen gaan. We hebben onder..... 4 reacties

Livegreenmagazine.nl schrijft positief met kritische noot over biologisch
'Groene' blogs vind je tegenwoordig volop op het internet. Toch is het online Live Green Magazine anders. Hier blogt Sigrid Koeleman regelmatig hoe zij als consument tegen een groen, duurzaam en biologisch leven aankijkt. Ze schrijft met kritische pen en discussies met de lezers zijn niet uitgesloten. Juist..... 0 reacties


Frans Erdmann: "Dit is werkelijk waarzinnig"
Crowdfunding BioDrinks binnen 24 uur geslaagd
Tholen - De crowdfundingactie van BioDrinks, het zusterbedrijf van BioSpirits, is binnen 1 dag geslaagd. "Binnen 24 uur zijn we 'vol-gefund'. Zelfs nog met een 'overfunding' van 20.000 euro. Dit is werkelijk waanzinnig", geeft Frans Erdmann aan. "Gisteren om 17:45 uur zaten we al aan ons streefbedrag van..... 1 reacties


"Smaak blijft vooralsnog achter op verwachtingen consument"
BioDrinks investeert in biologische frisdranken
BioDrinks is het zusterbedrijf van Biospirits. Eigenaren Thomas en Frans Erdmann hebben grootse plannen met het bedrijf. Biospirits is de enige 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij van de Benelux. De distilleerderij produceert verschillende biologische dranken, waaronder gin. Thomas: "Met..... 0 reacties


Wordt voer voor kippen van De Lankerenhof
Tweede succesvolle bio-graanoogst in Esvelderbeekzone
Voor de tweede keer is het biologisch geteelde graan in de Esvelderbeekzone geoogst. De graanteelt is een pilot. De gemeente Barneveld vatte samen met een lokale pluimveehouder en een lokale ondernemer het idee op om in de Esvelderbeekzone graan te telen om de grond op een goede manier te benutten, de..... 0 reacties


40 telers en exporteurs bezoeken Eosta
De Afrikaanse NABC-delegatie staat ook achter biologisch
Op woensdag 31 augustus kwam een Afrikaanse handelsdelegatie van de Nederlands-Afrikaanse Business Council langs bij Eosta. Het ging om 40 telers en exporteurs van groente en fruit, mannen en vrouwen uit Mali, Burkina Faso en Niger. Er waren (gangbare) producenten bij van citrus, uien, gedroogde mango...... 0 reacties


"Er komt ook een kokosbloesemstroop aan"
De Traay 'bezig bijtje' in productontwikkeling
Tholen - Er zijn momenteel volop ontwikkelingen gaande binnen het assortiment van de Traay in Lelystad. Halverwege juni is er bijvoorbeeld biologische honing met duindoorn aan het assortiment bio-honing toegevoegd. En daar zal het niet bij blijven, zo geeft Ilse Reitsma aan. "Er komt ook een..... 1 reacties

Teler in de kijker: Bio-boerderij Vandersmissen
In de bio-nieuwsbrief van BelOrta staat een reportage over het biologische bedrijf van Jos en Monique Vandersmissen. Dertig jaar geleden namen zij het ouderlijk bedrijf van 30 hectare van de ouders van Jos over. Dit was een typisch gemengd bedrijf met melkvee en akkerbouw. In 1990 werd er geleidelijk..... 0 reacties


Peter Jacobs: "Aantrekkelijkheid winkel onlosmakelijk verbonden met kracht van producten"
Japanlijn illustratief voor nieuwe koers TerraSana
Tholen – In navolging op onder meer de notenpasta's heeft ook TerraSana's Japanlijn een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Deze vernieuwing is een direct gevolg van het veranderingstraject dat plaatsgevonden heeft binnen TerraSana en illustratief voor de nieuwe koers. Peter Jacobs, Managing..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan #4: hoe ontstaat umami?
De umamismaak (de vijfde smaak) wordt door veel Europeanen nog niet zo snel herkend. In veel Japanse producten komt deze smaak terug. Voor Japanners is het creëren van deze smaak zelfs een soort hoger doel. Gestoomde sojabonen en koji worden gemengd tijdens het actieve kojifermentatieproces van 3 dagen...... 0 reacties


Reportage glastuinbouwbedrijf Van Paassen in Oude-Leede
"Ook mijn vader werd steeds enthousiaster over bio"
Rob en Sandra van Paassen zijn de trotse eigenaren van een charmant glastuinbouwbedrijf in Oude-Leede, Zuid-Holland. Met veel zorg telen zij verschillende varianten biologisch-dynamische komkommers, paprika, aubergine en véél soorten pepers. Tot 1997 bestierde Rob het bedrijf samen met zijn vader. Toen zijn..... 0 reacties


"Grutto's verhongerden op ons weiland van overvloed"
Bewustwording basis voor omschakeling naar bio-melkveehouderij
Sjoerd Miedema en Janna van der Meer, biologische melkveehouders in Haskerdijken, hebben onderstaand opiniestuk ingestuurd. Consument aan zet voor landschapDe gevolgen van intensieve landbouw houden de gemoederen bezig. De Leeuwarder Courant schrijft geregeld over 'landschapspijn' en 'groene woestijnen' en..... 0 reacties

Ons Groene Zusje 'geboren' uit Opgeweckt Noord
Ons Groene Zusje www.onsgroenezusje.nl is trendwatcher van groene zaken. "Wij kijken goed om ons heen, wat is groen, wie doen het subliem in het groene domein, welk bedrijf is bijzonder en duurzaam. Of waar zijn er leuke duurzame ontwikkelingen", vertelt Dorothea Piek.Zoals Kermit de kikker al bezong: It's..... 0 reacties


"Bescheiden producent wil focussen op de sappen en jams"
Winkeliers waarderen verhaal achter Insieme
Tholen - Mont Blanc Foods is sinds kort het exclusieve verkoopkanaal voor de lijn met biologische jam en sap van de agrarische coöperatie 'Insieme'. "De producent benadrukte van begin af aan dat hij vooral wil focussen op het feit dat de producten lekker en puur zijn. Toch merk ik dat de winkeliers..... 0 reacties


Cultuur en natuur in koepelstal
Cultuur en natuur gaan hand in hand in de koepelstal van bio-boerderij Landleven in Onstwedde. Vanwege de geweldige akoestiek van de stal komen muzikale uitvoeringen goed tot hun recht. Zaterdagavond 20 augustus organiseerde de Stichting Noordelijke Muziek Producties een koepelconcert met de bekende..... 0 reacties


"Aantal ongezoete producten bij Udea flink toegenomen"
Nieuw en ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup
In de afgelopen twee weken is er veel aandacht geweest voor toegevoegde suikers in producten. Het reguliere kanaal die het voornemen uitspreekt om de hoeveelheid suikers terug te dringen en de publicatie van een Foodwatch onderzoek naar suikers in 42 barbecuesauzen van vijf grote supermarkten*. Daaruit is..... 0 reacties


Cranberry Terschelling BV branchewinnaar bij Succesvol Nederland
Cranberry Terschelling BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Cranberrybranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. 'Cranberry Terschelling weet zijn enorme..... 0 reacties


Denemarken: Triodos Organic Growth Fund neemt 20% belang in Naturfrisk
Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang van 20% genomen in Naturfrisk Group Holding. Naturfrisk is een Deense producten van biologische frisdranken, vruchtensappen, siropen, bier en gedistilleerde dranken genomen. De investering van het fonds ondersteunt Naturfrisk in zijn voortdurende..... 0 reacties


Zwerm verlost Peet de Krom van rupsjesplaag in bio-spruiten
"De spreeuwen zijn het sprookje van dit jaar"
Tholen - Een invasie van koolmotjes leek desastreuze gevolgen te hebben voor het perceel met bio-spruiten bij De Kromme Lepel in Bergen op Zoom. Maar niets bleek minder waar: dankzij een zwerm spreeuwen staat het perceel spruiten er op dit moment prachtig bij. "De spreeuwen zijn het sprookje van dit jaar...... 1 reacties


Protest tegen overname White Wave
Vrees voor monopolie Danone
Het Amerikaanse Corncopia Institute heeft protest aangetekend bij de Amerikaanse autoriteiten over de aangekondigde overname van White Wave Foods door het Franse Danone. Volgens Cornucopia Institute, een waakhond voor de bio-sector en belangenbehartiger van de sector, blijft er te weinig concurrentie over in..... 0 reacties


"Je moet er vooral je eigen weg in vinden"
Nieuwe biologische varkenshouderij in Putten
Jannie Bos runt sinds halverwege juli een biologische varkenshouderij met 180 mestvarkens aan de Nijkerkerstraat 34 in Putten (Gelderland). In het verleden heeft ze al eens een varkenshouderij gerund, samen met haar man Evert. Jannie kreeg weer meer tijd, omdat de kinderen steeds meer hun eigen gang gingen...... 0 reacties


Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch
"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"
Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de..... 0 reacties


Halverwege 2016 al 136 meer bio-bedrijven dan eind 2015
Halverwege 2016 zijn er 3919 gecertificeerd biologische bedrijven in Nederland, 136 meer dan eind 2015. De groei zit vooral in het aantal handels- en opslagbedrijven.Gelderland kent met 686 bedrijven de meeste biologische bedrijven, waarvan 327 landbouwbedrijven. Gelderland is daarmee de provincie met de..... 0 reacties


"Goed gepositioneerd om te kunnen profiteren van langetermijntrend"
Wessanen groeit weer sterk
Wessanen heeft in het tweede kwartaal van 2016 een autonome groei van 8% geboekt (8,6% over het eerste halfjaar). De omzet uit de eigen merken groeide in deze periode met 10,3%. CEO Christophe Barnouin reageert: "We blijven goede vooruitgang boeken in de uitvoering van onze strategie en hebben hiermee een..... 0 reacties


Boudewijn Taminiau: "Wij hebben overleefd door de enorme service"
De Zaai-Ster: een biologisch miljoenenbedrijf met oude principes
Tijdens zijn studententijd in de jaren zeventig in Eindhoven was Boudewijn Taminiau gegrepen door linkse idealen. "Het was de tijd van de communes en woongemeenschappen", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden. Met geestverwante kameraden wilde hij een fabriek oprichten met gelijke rechten en plichten..... 0 reacties


Jorrit Kiewik nieuwe directeur YFM Nederland
Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aanvoerde. Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The Planet, het..... 1 reacties


TerraSana reisverslag Japan: bezoek aan zeewierenleverancier
Zeewieren. Japanners weten hoe ze schatten uit de zee in hun voordeel moeten gebruiken. Hoewel zeewier in Europa enorm in opkomst is, zijn het nog steeds de Japanners die toegang hebben tot zeewieren met de beste kwaliteit. TerraSana brengt deze kwaliteit natuurlijk graag naar Europa. De meeste van..... 0 reacties

Skal: 46 nieuwe gecertificeerden in juli 2016
In juli 2016 heeft Skal Biocontrole 46 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven:Tuinderij MoesMaatschap R.A. en A.R. MaarsinghMaatschap C. en C. VollebregtStichting StadsakkersM.J. VlamingMaatschap J.A.M. en G.A. Dielissen HotsmaBio Rearing..... 0 reacties


“Klanten waarderen dat Reudink zich volledig op biologisch richt”
'Home mixing' voor voorlopers in bio-pluimvee
Tholen – Vanwege de fors toegenomen afzet van biologisch mengvoer en de nog te verwachten verdere stijging heeft Reudink vorig jaar een nieuwe menger geïnstalleerd. Een goede zet, zo blijkt nu al. “Dit was een goede investering. Vorig jaar zijn we met 40% gegroeid en ook dit jaar zijn de cijfers..... 0 reacties


De Halm regionale leverancier voor Keukenbazen Battle 2016
De Halm doet als regionale leverancier mee aan de kookwedstrijd 'Keukenbazen'. Na de zomervakantie gaat de Keukenbazen Battle 2016 echt van start. Dan kunnen alle kinderen van 10 tot 12 jaar in de achttien deelnemende gemeenten een Keukenbazen-team samenstellen en hun menu insturen. De koks die de menu's..... 0 reacties


"Vullen hiermee de vraag naar ambachtelijk bio-brood in"
Bourgondische Broden krijgen alle tijd bij Bakkerij Verbeek
Tholen - Bakkerij Verbeek bakt sinds kort elke dag een zestal soorten ambachtelijke biologische Bourgondische Broden. Tijd is het geheim van deze broden. Het complete proces duurt zelfs langer dan 40 uur. Vincent Derksen geeft aan dat het een broodlijn is met toegevoegde waarde voor de biologische bakkerij..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


6 maanden na de brand in Bio-Maintalkresse
"Onze klanten zijn trouw gebleven na de brand"
Aan het begin van het jaar sloeg het noodlot toe voor de Duitse telersfamilie Gimperlein. Hun cressen-kwekerij Bio-Maintalkresse ging op 23 januari in vlammen op.Pas na de collectieve reiniging kon de productie langzaamaan weer gestart worden.Beschadigd bedrijfBio-Maintalkresse is 7.500 m2 groot. In de..... 0 reacties


"Beste landbouwsysteem dat er is"
Toekomstige bio-boer zoekt boerderij
The Milk Story heeft een probleem waargenomen: jonge ondernemers die boer willen worden kunnen geen bestaande boerderij vinden om over te nemen, terwijl bestaande boerenbedrijven geen opvolger hebben. Eén en één is twee zou je denken, maar ze vinden elkaar niet. Hoog tijd om hiermee aan de slag te gaan.Dit..... 0 reacties

Oplossing is maatwerk volgens Agrifirm
Extreem grote verschillen in en tussen percelen
Door de extreme weersomstandigheden zijn er dit jaar ook extreem grote verschillen te zien in en tussen percelen, die we normaal nooit zien. Ontwatering, pH, Ca-CEC bezetting, organische stofgehalte, storende lagen en bodemstructuur zijn hierin cruciaal. Bekijk eens kritisch wat u hier op termijn aan kunt..... 0 reacties


Mexicaanse bessenteler ziet veel potentie bio-markt VS
Berries Paradise in Mexico is in 2014 begonnen met bio-frambozen. In 2015 zijn biologische blauwe bessen en bramen aan het aanbod toegevoegd. "We hopen met een paar jaar een verdeling van 50% biologische en 50% conventionele productie te verkrijgen", zegt Hector Silva van Berries Paradise.Berries Paradise is..... 0 reacties


De Smaakspecialist in De Succesfactor op RTL 7
Als winnaar in de branche duurzame levensmiddelen van de Nationale Business Succes Award (NBSA) 2016, zijn er bij de Smaakspecialist TV-opnamen gemaakt voor het programma De Succesfactor (RTL 7). Hierin delen bekende en minder bekende topondernemingen hun tips, toelichtingen en inzichten. Het verhaal van de..... 0 reacties

In 1984 slechts 1 hectare, nu 19.020 hectare
Danone koopt Amerikaanse marktleider Earthbound Farm Organic
Voor de tweede keer in drie jaar tijd is het Amerikaanse Earthbound Farm verkocht. Ditmaal aan het Franse zuivelconcern Danone. Earthbound Farm, de grootste werkgever in de streek, werd de eerste keer verkocht voor 543 miljoen euro. De tweede maal werd het bedrijf als onderdeel van WhiteWave Foods..... 0 reacties


"Hoe kouder het water, hoe blijer het zeewier"
De boot in met Zeewaar
Tholen - Eind 2015 introduceerde ProLaTerre de Zeeuwse Zeewierballetjes. Het Zeeuwse bedrijf Zeewaar teelt en levert het zeewier dat in deze plantaardige snack verwerkt wordt. Hoog tijd om op uitnodiging van SoFine Foods (producent van ProLaTerre) eens een kijkje te nemen bij de eerste zeewierboerderij van..... 0 reacties

Extra productielijn voor biologisch voeders bij AgruniekRijnvallei
De afgelopen maanden hebben enkele grote ombouwoperaties plaatsgevonden in de fabrieken van AgruniekRijnvallei (AR). Ook de komende maanden wordt er verbouwd in de fabrieken. De investeringen worden gedaan in het kader van Zuiver Voer – de filosofie waarmee AR voer maakt. De aanpassingen komen de kwaliteit..... 0 reacties


Maatschap Hage-Minheere in Scherpenisse schakelt om
"Groot tekort aan biologische luzerne"
Op een deel van de percelen van de maatschap Hage-Minheere wordt al een aantal jaar luzerne geteeld. Maar nu is het volledige areaal van het akkerbouwbedrijf in Scherpenisse er voor benut. Bovendien moet de productie over 2 jaar biologisch zijn. "Het plan is toekomstgericht", zegt Lies Hage.Acht jaar geleden..... 0 reacties


"Optimalisaties in bestaande assortiment en nieuwe producten in aantocht"
De Traay Bee natural wordt Bee Honest cosmetics
Tholen - Imkerij de Traay is ook actief op de markt van natuurlijke verzorgingsproducten. Sinds de introductie in 1993 was de naam 'Bee natural' aan deze producten verbonden, maar binnenkort wordt de naam aangepast van 'Bee natural cosmetics' naar 'Bee honest cosmetics'. Ilse Reitsma: "Deze naam refereert..... 0 reacties


Jeroen Mustert (GM Wessanen Benelux):
"Niets mis met iets goeds doen voor de wereld én geld verdienen"
Wessanen steunt de campagne AchterBio, een initiatief van Bionext. Jeroen Mustert (General Manager Wessanen Benelux) is trots dat Wessanen meedoet aan deze campagne. "Er is nog een wereld te winnen in het bewuster maken van de consument en om de markt voor biologische producten verder te laten groeien", zegt..... 0 reacties

100 ondernemers, studenten en creatieven testen innovaties
Communicatieve lampen op Welcome to The Village
Van 10 tot 17 juli wordt de Groene Ster, het recreatieterrein bij Leeuwarden, een levend laboratorium. In aanloop naar festival Welcome to The Village (15-17 juli) testen ruim 100 ondernemers, studenten en creatieven hun ideeën en prototypen die bijdragen aan een duurzamer festival, èn een duurzame wereld...... 0 reacties

57 nieuwe Skal-gecertificeerden in juni 2016
In juni heeft Skal Biocontrole 57 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Naast het certificaat mogen de ondernemers als zichtbaar teken van de certificering het Europees biologisch keurmerk op hun (biologische) producten plaatsen. Dit keurmerk is voor de consument duidelijk herkenbaar en het kan de..... 0 reacties


Ook Wessanen overnameprooi van Danone?
Afgelopen donderdag 7 juni werd de overname van het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf WhiteWave door Danone aangekondigd. Daarna laaiden de al langer smeulende speculaties weer op over Wessanen. De Aandeelhouder.nl meldt ABM Financial News dat ze Wessanen als mogelijke overnameprooi zien. Ze noemen..... 0 reacties

Reactie Jeroen Mustert op overname Mrs Crimble's
"Strategie Wessanen is gericht op gezonde en duurzame voeding, ook glutenvrij"
Vorige week werd al gemeld dat Wessanen het glutenvrije merk Mrs Crimble's overneemt. Mrs Crimble's is een toonaangevende merk op de glutenvrije markt in het Verenigd Koninkrijk. Omdat Wessanen zich na een grondige heroriëntering tegenwoordig volledig op de markt van gezond & duurzame voeding richt,..... 0 reacties


Bekend van franchiseformule Le Perron
Van Lanschot Participaties neemt minderheidsbelang in Market Food Group
Van Lanschot Participaties heeft op 1 juli 2016 overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Market Food Group, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).Market Food Group, dat voor de..... 0 reacties