Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Agenda/beurzen


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


7 maart, Aeres Hogeschool Dronten
Inspiratiesessie 'Welke ondernemerschapscompetenties heb jij nodig?'
Op 7 februari verzorgde Irene Bruins, mede-eigenaar Erf 1 Zuivel, de inspiratiesessie 'Is er toekomst voor zuivelmeisjes?' bij Aeres Hogeschool Dronten. Irene Bruins vertelde over de ontwikkelingen van het traditioneel melkveebedrijf tot zuivelboerderij. De sessie is hier terug te kijken. In navolging van..... 0 reacties


Aftrap 'It's the food': over het voedselsysteem en de rol van geld
Klaas van Egmond: "Niet alles hoort te koop te zijn"
In een volle Rode Hoed met meer dan 300 bezoekers hield geo-wetenschapper en denker in het Sustainable Finance Lab, Klaas van Egmond dinsdagavond 21 februari op de eerste avond van de nieuwe serie van 'It's the food, my friend' een vlammend betoog tegen de 'financialisering' van ons voedselsysteem. Volgens..... 1 reacties


Trends in de biologische voedingssector
Ondernemersmissie naar de 'Nordics': 6 en 7 maart 2017
Voor voedselproducenten en -distributeurs die zich richten op trends en niches in de foodsector, vindt er op 6 en 7 maart 2017 een handelsmissie naar Denemarken en Zweden plaats. De handelsmissie richt zich op biologische en ecologische voeding,'free from'-voeding, vegetarische en veganistische voeding,..... 0 reacties


Abbot Kinney's tevreden over BIOFACH-debuut
"Ik denk dat we er volgend jaar weer gaan staan"
Tholen - Onder de 115 Nederlandse standhouders op de BIOFACH 2017 bevonden zich diverse debutanten. De meesten van hen gaven aan dat ze ter verkenning in het verleden zelf al een rondgang over de beurs gemaakt hebben Harold Elisen, commercieel directeur van De Kroes (producent van onder andere toast,..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Friese Gedeputeerde bezoekt BIOFACH
Verwondering en respect voor de biologische sector
De Friese gedeputeerde Johannes Kramer keek zijn ogen uit op de BIOFACH. Onder leiding van Sjoerd de Hoop liep hij samen met zijn bestuursadviseur, een accountmanager van de Rabobank, een directielid van Van Hall Larenstein, twee biologische boeren en de verslaggever van Omrop Fryslân door de grote hallen...... 0 reacties

Workshops over toekomst Vlaamse bio-landbouw
Dit voorjaar start de Vlaamse overheid met de voorbereiding van een nieuw strategisch plan voor de biologische landbouw, samen met BioForum Vlaanderen, Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, Fevia en Comeos. Dit plan zal bepalend zijn voor de toekomst van de biologische landbouw in Vlaanderen voor de komende..... 0 reacties


22 februari: 13:00 tot 19:00
Kennisdag Bodemvruchtbaarheid in België
Biologisch telen begint bij een goed beheer van de bodemvruchtbaarheid. Dat kan onder andere via vruchtwisseling, groenbemesters, organische bemesting en bodembewerking. Daarnaast kadert het biolastenboek het gebruik van dierlijke mest binnen een grondgebonden veehouderij. Daarenboven moeten bioboeren..... 0 reacties


Inschrijven kan tot 15 april
Gaia Green Awards roemt duurzame horecaondernemers
Op 15 januari 2017 is de tweede editie van de Gaia Green Awards gelanceerd. De afgelopen weken zijn de eerste aanmeldingen van duurzame horecalocaties ontvangen. Restaurants, hotels en strandpaviljoens met ambities rondom duurzaam ondernemen dingen gratis mee naar de enige award uitreiking voor duurzame..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


"Noodzaak blijft om vroeg aan te melden"
BIOFACH 2017 overspoeld door Nederlandse belangstelling
Tholen - Ook dit jaar is Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion voor de Nederlandse exposanten de contactpersoon van de NürnbergMesse. Jacqueline verwacht een drukke BIOFACH, waarbij ook veel oud-deelnemers die geen plek meer konden vinden nu de beurs komen bezoeken. "We hebben maar liefst 2 dagvluchten..... 0 reacties


Aftrap ‘It’s the food, my friend!’, dinsdagavond 21 februari in de Rode Hoed
Naar een houdbaar wereldvoedselsysteem: de rol van geld
Volgende week vindt de aftrap plaats van een nieuwe debatserie in de Rode Hoed. Bert van Ruitenbeek vertelt over deze nieuwe serie, die het hoofdthema “De transitie van ons voedselsysteem: vernieuwers aan het woord” draagt “We geven ruimte aan inspirerende denkers en doeners die het grotere plaatje zien en..... 0 reacties


Telers in omschakeling, superfoods en convenience
Fotoreportage: Organic Route op Fruit Logistica ‘17
Tholen – Ook dit jaar was de biosector vertegenwoordigd op de Fruit Logistica in Berlijn. Op de Organic Route lieten ruim 100 standhouders van heinde en verre met bioproducten in hun assortiment hun waren zien. De stakingen op de Berlijnse luchthavens leken even roet in het eten te gooien, maar rond het..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Brinkers introduceert La Vida Vegan op BIOFACH
Tijdens de BIOFACH 2017 in Neurenberg, zal de Nederlandse chocoladepastaspecialist Brinkers een nieuwe chocoladepasta introduceren. La Vida Vegan is een nieuwe lijnextensie van het succesvolle assortiment van Brinkers' biologische chocoladepasta's en wordt in drie verschillende variëteiten gepresenteerd:..... 0 reacties




Fotoreportage: Nederlanders en Belgen op Nordic Organic Food Fair
Tholen - De Nordic Organic Food Fair in het Zweedse Malmö vierde tijdens de laatste editie haar eerste lustrum. De biologische beurs, die volledig op Scandinavië is gericht, trok veel inkopers van retailers en natuurvoedingwinkels uit met name het noordelijk halfrond. Hét moment voor veel bedrijven om zich..... 0 reacties


Eerste indruk Nordic Organic Food Fair
Kleurrijk, divers en een drukte van belang
Tholen - Waar de Zweedse stad Malmö bij aankomst letterlijk in nevelen was gehuld, was daar in het kleurrijke MalmöMässan - waar de 5e editie van de Nordic Organic Food Fair plaatsvindt - niets meer van te merken. In totaal 375 standhouders, waarvan 33 Nederlandse en 8 Belgische, tonen hun bio(dynamische)..... 0 reacties


Bedrijfsbeurs voor duurzame handelsbetrekkingen
25 november: Business Event 'Sustainable Food Peru-NL'
In navolging van vorig jaar organiseert De Trade Commission van Peru in samenwerking met het CBI (Centrum voor Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden) op 25 november het Business Event 'Sustainable Food Peru-NL' in Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Gedurende deze dag zullen er Business..... 0 reacties


Voorlichtingsavond: 17 november
Groene mbo in Zwolle opent deuren
Op donderdag 17 november organiseert de Groene Welle in Zwolle een extra voorlichtingsavond over haar groene mbo-opleidingen. Tijdens Studiekeuze mbo Zwolle krijgen bezoekers tussen 19.00 en 21.00 uur informatie over de school en kunnen ze kennis maken met alle groene mbo-opleidingen. De avond is bedoeld..... 0 reacties

Biojournaal maakt een fotoreportage
Duizenden producten getoond op de Nordic Organic Food Fair
Overmorgen opent de tweedaagse Nordic Organic Food Fair in het Zweedse Malmö haar deuren. Tijdens het grootste bio-event van Scandinavië worden duizenden producten van 375 exposanten tentoongesteld, variërend van voedingsmiddelen, cosmetica, wonen en gezondheid. De organisatie zet in op zo'n 4500 bezoekers..... 0 reacties


Biologische sector positief over Biotechniekdag
De Biotechniekdag die adviesorganisatie Delphy dit jaar voor het eerst organiseert krijgt steeds meer vorm. De Biotechniekdag is een dag waarbij telers uit de akkerbouwsector elkaar kunnen ontmoeten en daarbij de laatste noviteiten op mechanisatiegebied van biologische teelt en groenteteelt in het algemeen..... 0 reacties


17 t/m 21 november:
Avondklassen Warmonderhof
De komende week worden er twee avondklassen vlak achter elkaar gehouden. Op 17 november is er een avondklas ingevoegd die eigenlijk eerder gehouden zou worden, maar werd afgelast wegens ziekte. Avondklas 17 november - 20.00 uur - WarmonderhofzaalJan Graafland is kruidenteler bij Weleda en heeft zo'n twintig..... 0 reacties


21 & 22 november: Joel Salatin in Leeuwarden en Den Bosch
Amerikaanse boer opent Netwerk Natuurinclusieve Landbouw
Het Netwerk Natuurinclusieve Landbouw haalt Joel Salatin opnieuw naar Nederland. Op 21 en 22 november bezoekt de Amerikaanse boer, voedselproducent, opinieleider en schrijver het land. Hij deelt zijn 'grondige' visie op een zeer duurzame, natuurinclusieve koers voor de Nederlandse landbouw. Op maandagmiddag..... 0 reacties


16-17 november
Line-up Holland Paviljoen op Nordic Organic Food Fair
Over iets meer dan een week gaat de Nordic Organic Food Fair in het Zweedse Malmö van start. Nordic Organic Food Fair is een beurs voor gecertificeerde biologische voedingsmiddelen. Het is de enige voedingsbeurs die betrekking heeft op deze regio en derhalve biedt het Holland paviljoen voor Nederlandse..... 0 reacties


18 november in Zaandam
All you need is Food biedt kansen aan foodprofessionals
Op vrijdag 18 november start in de Zaanse Chocoladefabriek de derde editie van All you need is Food, een culinair evenement speciaal voor foodprofessionals. Op deze dag komen foodbloggers, journalisten, trendwatchers, wetenschappers en foodprofessionals uit heel Nederland bij elkaar voor een culinaire..... 0 reacties


19 november, Slow Food Utrecht aan Tafel:
Bio-menu tegen voedselverspilling van mannenvlees
Naar schatting verspillen we maar liefst een derde deel van onze voeding. Het weggooien van voeding voordat het in de schappen komt en het verlies na aankoop zijn inmiddels redelijk bekend. Maar ook verspilling van 'mannenvlees' heeft er een handje van. Daarom staat mannenvlees centraal tijdens Slow Food..... 1 reacties


Warmonderhof Avondklas, 3 november
"Een bijenvolk op elke bd-boerderij"
Waarom is een bijenvolk zo wezenlijk op een biologisch-dynamische boerderij? Jos Willemse van bd-groothandel Odin en boerin Ellen Krul van bd-boerderij Gaos in Swifterbant, vertellen daarover in de Avondklas op van 3 november op Warmonderhof.Jos Willemse heeft bij Odin de taak om elke bd-boer te ondersteunen..... 2 reacties

14 en 21 november
Provincie Groningen organiseert bijeenkomsten voor omschakeling naar bio
De afzetmarkt voor biologische producten groeit. Steeds meer boeren stappen over op biologische productie. De provincie Groningen stimuleert biologische landbouw en organiseert daarom twee informatieve bijeenkomsten voor boeren die overwegen om te schakelen naar biologisch ondernemen.Afzetmogelijkheden voor..... 0 reacties


Verslag Appelplukdag op Landgoed Oostbroek
Onder begeleiding van de Hoogstambrigade Krommerijnstreek werden de laatste appelen van het seizoen geplukt op Oostbroek. Voor gasten van MarLuz was het mogelijk om het plukken mee te beleven en van alles te leren over het onderhoud van de hoogstambomen en het oogsten van de appelen. Na het plukken..... 0 reacties


13 december: Oriëntatiecursus Biologische Landbouw
BDEKO, de vereniging voor BD en EKO-boeren in Flevoland, zet zich in voor de kwaliteitsontwikkeling en kennisoverdracht in de sector. Voor boeren, tuinders en medewerkers bij biologische verwerkings-, afzet- en handelsbedrijven organiseert BDEKO daarom deze winter opnieuw de Oriëntatiecursus..... 0 reacties


Areaal landbouwgrond 300 duizend ha
Roemenië: enorme groeispurt voor biologische landbouw
Sinds 2010 is er sprake van een versnelde groei binnen de biologische sector in Roemenië. De oppervlakte van de landbouwgrond die gebruikt wordt voor de biologische landbouw steeg met 60 procent van 182.000 tot ruim 300.000 hectare. Ook het aantal bedrijven in deze sector nam toe van 3155 naar 26.736..... 0 reacties


17 november: Purpose Day
"Bedrijven met alleen winstoogmerk behoren tot uitstervend ras"
Tholen – Geen maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar maatschappelijk relevant ondernemen. Dat thema vormt de rode draad tijdens de eerste Purpose Day conferentie op 17 november bij de Impact Hub in Amsterdam. De Droomfabriek organiseert dit jaarlijks terugkerende evenement en roept bedrijven op om met..... 0 reacties


1 december: Biotechniekdag 2016
Op 1 december 2016 vindt de eerste Biotechniekdag plaats. Deze dag wordt georganiseerd door Delphy in samenwerking met Hagranop en HAK-schoffeltechniek. De dag is speciaal voor biologische telers en telers die specifiek interesse hebben in Biotechniek. De Biotechniekdag 2016 zal georganiseerd worden in een..... 0 reacties


Beleving staat centraal op Biolicious in Antwerpen
Interesse in raw food, bio, vegan, ecologisch tuinieren, upcycling of in hoe je ecologisch kunt bouwen? Het kan allemaal tijdens Biolicious op 29 en 30 oktober in de Waagnatie te Antwerpen. De beurshal zal worden omgetoverd tot één grote belevingsbeurs waar men in verschillende zones kan proeven, ruiken,..... 0 reacties

16-17 november
Line-up Nordic Organic Food Fair Theatre bekendgemaakt
Het volledige programma van alle seminars op de Nordic Organic Food Fair is bekendgemaakt. Plantagon, Organic Denmark, KRAV, Coop Zweden, Scandinavian Organics, Södertälje Municipality, Too Good To Go, EkoMatCentrum, GRØD, The Swedish Food Federation (Livsmedelsföretagen), Ekoweb en Organic Sweden zullen..... 0 reacties


31 oktober & 25 november
wAardegesprekken voor sterke en transparante voedingsketens
Voor mensen die zich afvragen waar hun voeding vandaan komt, wie het verbouwd en wat er allemaal bij komt kijken, worden er twee wAardegesprekken georganiseerd. Het wAardegesprek is een gesprek tussen burgers, boeren, winkeliers en handelaars. Het doel daarvan is om informatie uit te wisselen, elkaar beter..... 0 reacties


Herkomstbeleving bio-producten belangrijk op SIAL Paris
Internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris trok ook dit jaar weer veel bekijks. Volgens de laatste schattingen bood de vakbeurs plek aan zo'n 150.000 bezoekers, waarvan 6700 standhouders. Voor het biologisch segment was een aparte beursruimte ingericht. Op de rest van de beursvloer stonden ook veel..... 0 reacties


1 & 9 november:
Seminar over verduurzaming in renovatie en nieuwbouw
De woningvoorraad volgens het Nul op de Meter (NoM) concept verduurzamen, maar twijfel over de juiste aanpak of technologieën? Tijdens een van de NoM seminars komen diverse praktijkoplossingen aan bod voor renovatie en nieuwbouw waarbij betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. Onno Dwars zal..... 0 reacties


Netwerkdag Vlaamse biolandbouw en onderwijs
"Consument, veilingen en verwerkende industrie vragen om bio"
Vrijdag 7 oktober 2016 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij, samen met de provincie West-Vlaanderen en Inagro vzw, voor de eerste maal een netwerkdag rond agro-ecologie en biolandbouw voor personeel uit het secundair land- en tuinbouwonderwijs.De inschrijvingen overtroffen alle..... 0 reacties


23 oktober
Bloemschikken met pompoen
Op 23 oktober staat biologische zorgkwekerij Aaldering-De Stek uit Zelhem volledig in het teken van de pompoen. Met Halloween in aantocht zullen er op die dag allerlei herfstactiviteiten plaatsvinden. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers terecht voor workshops met pompoenen in de hoofdrol,..... 0 reacties

Hoofdspreker Cor Molenaar
Seminar: kansen voor de biologische speciaalzaak
Op 8 november organiseren de Biowinkelvereniging, Bionext en de Triodos Bank een seminar in Zeist voor winkeliers en leveranciers, over de toekomst van de biologische speciaalzaak. Het retaillandschap ondergaat grote veranderingen: gangbare supermarkten hebben het biologische product ontdekt en zien hun..... 0 reacties


8 november, 17 november & 1 december
Studiedagen Biologische Melkveehouderij
Agrifirm organiseert 3 studiedagen gericht op de biologische melkveehouderij. Tijdens deze bijeenkomsten komen duurzame landbouw, de veranderende vraag naar voeding, het welbevinden van vee en het omgaan met milieuvraagstukken uitvoerig aan bod. Deze bijeenkomsten zullen worden gehouden bij onderstaande..... 0 reacties

Grüne Woche 2017: 20 t/m 29 januari
'Bio: meer ruimte voor levensgenieten'
Bio is booming: ook op de Internationale Grüne Woche 2017 in Berlijn (20 tot en met 29 januari). Een groot deel van de exposanten uit de levensmiddelensector biedt de bezoekers biologisch geteelde producten aan. Er is nauwelijks een deelstaat, nauwelijks een internationale deelnemer, die deze..... 0 reacties


22 oktober
Appelplukfeest in Friese boomgaarden
Stichting Fryske Frucht organiseert op 22 oktober weer haar jaarlijkse Plukfeest bij het kenniscentrum voor oude (appel)rassen 'It Griene Nêst' in Sumar. Doel van deze dag is om 2000 tot 3000 kilogram biologische appelen te plukken om daar vervolgens weer appelsap van te laten maken ter promotie van Friese..... 0 reacties

16-20 oktober: Sial Paris
Overzicht Nederlandse bio-standhouders op Sial Paris
Sinds ruim een halve eeuw streeft de internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL ernaar om het grootste wereldwijde netwerk voor professionals in de voedingsmiddelenbranche te organiseren. Een doelstelling die met verve is bereikt. Het aangekondigde positieve resultaat van de aankomende beurseditie van de..... 0 reacties


22 en 23 oktober
Veggie Fair stimuleert duurzaamheid onder jong en oud
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016 staan tijdens de vierde editie van de Veggie Fair de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. In 2013 en 2014 vond het evenement ook plaats op het landgoed met haar enorme biologische appelboomgaard. In 2016 zal de..... 0 reacties


1 december:
Studiedag 'Naar een klimaatbestendige bodem'
Het akkerbouwjaar 2016 kenmerkt zich door extreme regenval en lange perioden van droogte. Dat heeft zijn weerslag op de bodem en uiteindelijk ook op de gewassen. Hoe je de grond klimaatbestendig maakt is het onderwerp van een studiedag die op donderdag 1 december in Lelystad plaats vindt. Structuur- en..... 0 reacties


"Bio zijn we samen"
Fotoreportage BioNext Netwerkevent 2016: True Pricing
Tholen – Na een jaar van 'afwezigheid' kon de biologische sector zich op 10 oktober opmaken voor een nieuwe editie van het Bionext Netwerkevent. Miriam van Bree, kennis- en innovatiemanager bij Bionext was goed te spreken over de opkomst. "Bio zijn we samen, daarin moet de keten goed samenwerken". Ook Bavo..... 0 reacties


Tweede Akker naar Bos congres: Natuur wijst landbouw de Weg
'Huidige landbouw niet in staat de wereld te voeden'
Mark Shepard zette in 2015 velen aan het denken met zijn visie op herstellende landbouw tijdens het van Akker naar Bos congres. Zijn aansporing is simpel: kijk naar wat de natuur doet, imiteer dat ten behoeve van voedselproductie en leer daarvan. Boeren die zich hierin bekwamen zien hun kosten dalen en hun..... 0 reacties


Flower Power Markt doet de sixties herleven
Op 16 oktober 2016 vindt voor de tweede maal de Flower Power Markt plaats, een markt met lezingen en workshops over eerlijk lokaal eten, ruilen, delen en repareren, natuurlijke gezondheid, zelf(voorzienend) aan de slag gaan en een creatieve en kleurrijke levensstijl. De overdekte Flower Power Markt vindt..... 0 reacties

Masterclass Stad en Platteland helpt bio-ondernemers aan publiek
Op vrijdag 9 september was de eerste bijeenkomst van de Masterclass Stad en Platteland bij Boerderij op Aarde in Brielle. De masterclass wordt georganiseerd door de Gemeente Rotterdam en de Universiteit Wageningen en heeft als doel om kansen te creëren voor boeren, tuinders en telers in de regio.Tijdens..... 0 reacties


11 oktober
Winterse kookwedstrijd met kalfsvlees in de hoofdrol
Vleeskalverenboerderij Eco Fields organiseert op 11 oktober een kookwedstrijd in Wekerom, Gelderland. Acht chefs gaan de strijd met elkaar aan om het lekkerste wintergerecht te bereiden met het kalfsvlees van het bedrijf. In juni dit jaar hield Eco Fields al eerder een kookwedstrijd, toentertijd met als doel..... 0 reacties


8 oktober:
Streekmarkt 'De Tuin van de Randstad' in Den Hoorn
Op zaterdag 8 oktober vindt er weer een streekmarkt plaats in de druivenserres van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. De streekmarkt ‘De Tuin van de Randstad’ wordt voor de 10e keer georganiseerd. Op die dag is van alles te proeven, te doen, te koop en te zien: van pittige boerenkaas uit Schipluiden tot..... 0 reacties


Woensdag 9 november:
'Ondernemen en werken in de stadslandbouw'
Stadslandbouw is volop in beweging. Steeds meer steden bieden ruimte aan voedselgerelateerde bedrijvigheid in de stad. Om hieraan een stimulans te geven organiseert Ontwikkelcentrum Stadslandbouw (OSA) met haar partners de dag 'Ondernemen en werken in de stadslandbouw'. Deze dag is bedoeld voor ondernemers..... 1 reacties


Fotoreportage: AGF Detail / Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Tholen - De bio-sector was ruim vertegenwoordigd op de laatste editie van de vakbeurzen AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op 27 en 28 september maakten tientallen bedrijven met biologische producten in hun portefeuille hun opwachting in Expo Houten. Gisteren lichtte..... 0 reacties

Op naar verpakkingsvrije consumptie
30 september: zelf bewaar- of broodzakken naaien op de Utrechtse Boerenmarkt
De Biologische Boerenmarkt in Utrecht staat in het teken van verpakkingsvrij consumeren. Zo is het mogelijk om onder begeleiding van Consuminder coach Arland Swaak zelf je eigen bewaarzakjes voor groenten en broodzakken te naaien. Wat mooie oude lapjes stof, een naaimachine en natuurlijk wat tijd volstaat..... 0 reacties


BeterBio.nl verzorgt smaakplein op Gezondheid&Co beurs
Komend weekend wordt het eerste grote gezondheidsevenement van het Noorden georganiseerd in de Martiniplaza: De Gezondheid&Co beurs. BeterBio.nl geeft invulling aan het smaakplein op dit event. Het nieuwe evenement Gezondheid&Co staat van 30 september tot en met 2 oktober op de agenda in MartiniPlaza..... 0 reacties


Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten
Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment..... 0 reacties


Donderdag 29 september
Open dag Bokashi: fermenteren van organische resten
Donderdag 29 september wordt in Achterveld een informatieve middag over Bokashi georganiseerd door Agriton in samenwerking met Van de Hengel. De middag is bedoeld voor organisaties en bedrijven die grote hoeveelheden organische resten verwerken zoals waterschappen, natuurbeherende organisaties, gemeenten,..... 0 reacties

27 en 28 september op Expo Houten
BioPlein op AGF Detail en Vakbeurs Foodspecialiteiten
BioPlein is ook dit jaar weer present op AGF Detail, het evenement dat vandaag van start gaat en tot morgen, 28 september, duurt. Op het plein kunnen aanbieders van biologische producten tegemoetkomen aan de groeiende vraag vanuit de versspecialisten, die op hun beurt ook steeds vaker te maken krijgen met..... 0 reacties


De Nieuwe Graanschuur bestaat één jaar
Appelfeest met fruitdeskundigen en streekproducten
Verpakkingsarme en biologische streekwinkel De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort viert eind september zijn 1-jarig jubileum. De oogsttijd van lokale telers vormt een mooie aanleiding voor een groot Appelfeest op 30 september en 1 oktober. Er worden 15 verschillende appelrassen uit de streek getoond. Ook..... 0 reacties


24 september: Smakelijck Beurs in Putten
Ekoplaza verloot BioBox op marktkraam bakbeurs
Bezoekers van de 'Smakelijck Beurs' worden op zaterdag 24 september wegwijs gemaakt in de nieuwste baktrends. Ook Ekoplaza Nijkerk is van de partij. De biologische supermarkt verloot een BioBox ter waarde van 50 euro onder de bezoekers van haar kraam. Peter Schraverus van Ekoplaza constateert dat zelf bakken..... 0 reacties


4 oktober in De Nieuwe Graanschuur en Natuurwinkel:
Filmvertoning 'Dansen met Gehoornde Dames'
Op 4 oktober organiseren twee Amersfoortse natuurvoedingswinkels - De Nieuwe Graanschuur en Natuurwinkel - een filmvertoning over het bedrijf Remeker. In deze film ziet men de strijd en zoektocht van een boerenstel die het diametraal anders wil doen dan zo ongeveer iedereen in hun omgeving: het..... 0 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


28 september in Retiers:
Franse vakbeurs Salon Bio 'La Terre est notre métier'
In het Franse Retiers vindt op 28 september 2016 de tweejaarlijkse vakbeurs voor biologische teelt plaats. De beurs 'Salon Bio 'La Terre est notre métier' start om 10:00 uur. De vakbeurs voor de biologische teelt vindt om de twee jaar plaats in Bretagne. Het programma omvat twee dagen vol demonstraties,..... 0 reacties


10 oktober
Symposium 'Op naar een CO2-neutrale landbouw'
Op maandag 10 oktober organiseert Stichting Down2Earth in samenwerking met diverse landbouw- en milieuorganisaties 'Op naar een CO2-neutrale landbouw'. Politici, beleidsmakers en gerenommeerde sprekers, samen met de 9.200 ondertekenaars van de petitie 'Help Humus', staan stil bij de Levende Bodem. Klimaat en..... 0 reacties


Zaterdag 24 september: Open dag Landgoed Bleijendijk
Voor het eerst sinds de overname van Landgoed Bleijendijk door de nieuwe eigenaren zal er een open dag plaatsvinden. Het anders gesloten landgoed opent de poort om het verhaal achter dit landgoed van ruim 100 hectare te vertellen.Het programma van die dag is hier beschikbaar. Er zullen mini-workshops..... 0 reacties

24 september
Feestelijk onthaal voor 20-jarig bestaan Voedselteams
Voedselteams vzw bestaat 20 jaar. Daarom organiseert de vzw op 24 september een groot feest op het domein van het kasteel van Poeke in Aalter. Daar wordt ook het nieuwe logo gepresenteerd. De organisatie was de eerste in België die zich inspande voor korte ketens, waarbij Vlaamse gezinnen rechtstreeks bij de..... 0 reacties


Shake je eigen smoothie bij elkaar op streekmarkt in Holten
Op de tiende editie van Streek- en duurzaamheidsmarkt in Holten kan het publiek kennismaken met regionale biologische producten. Bio-bewuste bezoekers kunnen hun hart ophalen met de shakefiets, waar men al trappenderwijs smoothies of groenten- en fruitshakes bij elkaar kan fietsen. Daarbuiten geeft ook..... 0 reacties


Le Perron toont ambachtelijke broden op AGF Detail
Le Perron staat voor het eerst op AGF Detail in Houten, dat op 27 en 28 september 2016 plaatsvindt. Sinds de tachtiger jaren staat de 'boulangerie traditionnelle' bekend om haar uitgebreide assortiment biologisch brood en banket. Ambachtelijke en pure producten die elk uur vers uit de oven komen. Dino Lobbes..... 0 reacties


Stijging van 17,6% verwacht voor dit jaar
Sana: Nomisma presenteert analyse van biologische groenten- en fruitverkoop
Waarom biologische groenten en fruit het goed doen, werd onderzocht door Nomisma en gepresenteerd op vrijdag 9 september 2016. Dit vond plaats op Sana, de beurs gewijd aan biologisch en gezond, georganiseerd door Ccpb.Op basis van de gegevens van de verkoop van vaste gewichten in warenhuizen en..... 0 reacties


23 en 24 september met kookkunstenares Elles Kiers
Diner in de kas op de Tuinen van Weldadigheid
Het wordt inmiddels een traditie, het diner in de kas met Elles Kiers. In een fantastische groene oase wordt ter plekke voor u gekookt. En hoe! Elles Kiers tovert de op zich al bijzondere en biologische producten van de tuinen om in nog bijzonderder gerechten. Ze houdt van onverwachte combinaties en..... 0 reacties


Zelfpluk met nieuwe oogst op de Olmenhorst
In 2016 stelt Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek wederom met veel plezier de boomgaarden open voor publiek om zelf appelen en peren te komen plukken. Tijdens de zelfpluk van 17 september tot en met 30 oktober is iedereen op woensdag- en vrijdagmiddag en zaterdag en zondag de gehele dag welkom om zelf de..... 0 reacties


18 september in Westergasfabriek Amsterdam
PuurFair voor de gemakzoekende wereldverbeteraar
PuurFair op 18 september in de Westergasfabriek in Amsterdam brengt ruim zeventig stands met duurzame producten onder een dak. Bedrijven uit heel Nederland doen mee en brengen zo samen een duurzame leefstijl dichterbij. Met themapleinen wonen, energie, voeding, lifestyle, mobiliteit en vrijetijd is er op..... 0 reacties

18 september:
Bio-ecomarkt in Deinze (België)
Op 18 september 2016 van 14:00 tot 17:00 uur organiseert Groen Deinze opnieuw een bio-ecomarkt op het Sint-Poppplein te Deinze. Op deze markt kunnen bezoekers kennismaken met allerlei ecologische materialen, biovoeding, de compostmobiel, etherische oliën en meer. Voor een drankje kan men terecht in het..... 0 reacties


19 t/m 21 september: horecavakbeurs voor professionals
Beursvloer Gastvrij Rotterdam volledig uitverkocht
Van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september opent Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. De gehele beursoppervlakte is volgeboekt en biedt plek voor een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen. Met maar liefst 350 exposanten,..... 0 reacties


SlowFarmFoodDinner: 2 oktober bij BD-bedrijf De Sterregaard
Zondagmiddag 2 oktober organiseert Slow Food Brabant in samenwerking met D'n Ark en De Sterregaard een SlowFarmFoodDinner met als thema Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht. Het belooft een kwalitatief en gezellig evenement te worden in een informele setting: een uitgebreide rondleiding op De Sterregaard..... 0 reacties


Oude fruitrassen plukken en proeven bij boomkwekerij Op Goede Grond
In Rijsbergen ligt een kleine natuuroase tussen de uitgestrekte landbouwvelden. 'Op Goede Grond' van Monique en Jack Groot is een kwekerij voor oude fruitrassen. Maar tegelijk is het een goed stukje grond voor heel veel andere leuke dingen, zoals workshops smeden en tin gieten, of pizza's bakken in de..... 0 reacties


Warmonderhof Avondklas, 26 september:
Jan Graafland (Weleda) over het wonder van 'potentiëren' en 'dynamiseren'
Jan Graafland is kruidenteler bij Weleda en heeft zo'n 20 jaar ervaring met het bereiden van homeopathische geneesmiddelen. In de Avondklas van maandag 26 september op Warmonderhof zullen ze de betekenis daarbij van roeren, ritme en rituelen onderzoeken. Want ook biologisch-dynamische landbouwpreparaten..... 0 reacties