Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediënten"

Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediënten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof één van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl