Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Natuurvoedingswinkel De Korenbloem maakt schoon schip

"Bio is en blijft de basis van alles"

Tholen – Na ruim veertien jaar heeft eigenaar Marga Peters van Natuurvoedingswinkel De Korenbloem in Boxmeer het besluit genomen te gaan stoppen. "Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan, maar nu is het tijd om het stokje aan iemand anders over te dragen", zegt ze daarover. Voormalig medewerker Marc omschreef de winkel eerder als "klein, maar fijn". Een omschrijving die zeven jaar na dato nog zeker de lading dekt. Het was haar in de jaren als zelfstandig ondernemer alles aan gelegen de relatief bescheiden winkelruimte zo efficiënt mogelijk in te richten.



Biologisch in de basis

Alles voor de wekelijkse boodschap is in de winkel voorhanden. Biologisch is altijd Marga's uitgangspunt geweest. "Het is de basis van alles. Nu wordt het langzamerhand gemeengoed, maar toen ik veertien jaar geleden begon was het nog pionieren. Al die jaren waarin we deze winkel hebben opgebouwd en vormgegeven… het blijft toch je kindje…" 



Langzaamaan afbouwen

Toen de vorige eigenaar van De Korenbloem een opvolger zocht, heeft Marga deze kans met beide handen aangegrepen. Dat ze nu zelf langzaam aan het afbouwen is, heeft ermee te maken dat het dagelijks tien uur in de weer zijn steeds zwaarder begint te vallen en lichamelijk het nodige van haar vraagt. "Het zou erg zonde zijn als de winkel uit Boxmeer als natuurvoedingswinkel helemaal zou verdwijnen", zegt Marga. Ze heeft daarom haar vizier gericht op een overnamekandidaat. Het huurcontract loopt nu nog een jaar door, maar kan door een opvolger overgenomen worden. Tot zich een opvolger aandient, staat Marga voorlopig zelf met haar team nog achter de toonbank. 



Goed ondernemersklimaat

Het winkelpand in het centrum van Boxmeer heeft veel aanloop en beschikt over gratis parkeergelegenheid nabij. Volgens Marga is het ondernemersklimaat in het dorp goed. "Tussen Nijmegen en Venlo zijn biologische winkels zo goed als uit het straatbeeld verdwenen. De winkel in Boxmeer heeft dus echt een streekfunctie." Ze prijst de omgang met de leveranciers waar ze zaken mee doet. "Ze helpen winkeliers graag een stap vooruit en denken echt mee in oplossingen."



Kansen voor e-commerce

Marga ziet nog volop kansen, vooral op het vlak van e-commerce. "Bij een aantal vaste klanten bezorgden we al wel aan huis, maar dit ging buiten de digitale snelweg om. Je kunt bijna niet meer om de online verkoop heen. Ook een afhaalservice geef ik zeker kans van slagen." Een uitbreiding van het voedingssupplementenaanbod acht ze tot slot eveneens kansrijk.

 

Voor meer informatie:
Marga Peters
Natuurvoedingswinkel De Korenbloem
Burg. Verkuijlstraat 2B
5831 EK Boxmeer
T: 0485-573766