Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Primeur op de BioTechniekdag

Treffler gaat mini

Tholen – Het is topdrukte voor Man@Machine. Morgen staat de dealer van landbouwmachines uit het Zeeuwse Grijpskerke op de BioTechniekdag in Tollebeek, medio januari op de Bio-beurs in Zwolle. Ging de Treffler eg eerder nog XXL, op de BioTechniekdag beleeft het kleinere broertje Tiny Treffler zijn première. "De doelgroep mag duidelijk zijn: iedereen in de hele wereld met een tuin", zegt Jos Pelgröm poëtisch. "Vooral op de wat kleinere percelen kun je veel handwerk uitsparen en het rendement en de oogstzekerheid vergroten. Kleinschalige landbouwbedrijven in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden kunnen daarmee echt grote stappen voorwaarts maken."



Man@Machine geeft voor de tweede maal acte de présence op de BioTechniekdag. Zelf was Jos tijdens de eerste editie op de Agromek in Denemarken. "Mijn indruk van de BioTechniekdag is dat het evenement echt gericht is op praktiserende boeren. De dag geeft op kort en bondige wijze inzicht in alle noviteiten, zonder opsmuk", vertelt hij. What you see is what you get. Hij vindt het evenement, zeker gezien de timing, een waardige toevoeging aan het huidige beurzenlandschap. 



"Oriënterende boeren kunnen na kennismaking met onze landbouwmachines dan nog voor het einde van het jaar besluiten een aanvraag in te dienen. Daardoor treden ze gerichter het nieuwe jaar tegemoet. Uit fiscaal oogpunt biedt dat ook voordelen. In dat opzicht komt de Bio-beurs eigenlijk net een beetje te laat, ook met het oog op het tijdig kunnen plaatsen van een bestelling rechtstreeks bij de machinefabrikant. Aan de andere kant is er op de Bio-beurs meer ruimte om de diepte in te gaan en mensen van buiten de sector wegwijs te maken." Jos wijst erop dat het voor boeren met een goed jaar fiscaal voordelig kan zijn om nog dít jaar te investeren in machinerie die in aanmerking komt voor de Vamil-Mia regeling. "De investering kun je afschrijven in je winstaandeel. Treffler komt in aanmerking voor deze regeling."



Op de BioTechniekdag beleeft de Tiny Treffler zijn première. Afgezien van zijn afmetingen komt de machine qua werking volledig overeen met de standaarduitvoering van de Treffler eg. Jos: "Het kleinere broertje is vanzelfsprekend een stuk handzamer. Zijn bescheiden formaat biedt als groot voordeel dat op kleinere percelen veel tijdwinst kan worden geboekt en daardoor het rendement omhooggaat." Hij schetst het voorbeeld van kleinschalige landbouwbedrijven met een groentepakketsysteem, waar op gezette tijden veelvuldig moet worden gezaaid en geplant. "Bij bedrijven met een gefaseerde oogstbehoefte heeft deze techniek bewezen uiterst doeltreffend te werk te gaan én eenvoudig inzetbaar te zijn. Niet alleen voor Westerse telers interessant, ook voor ontwikkelingslanden is het een mooie aanvulling op hun instrumentarium."

"De eggen van Treffler zijn heel eenvoudig in te stellen en omdat elke tand zich, ongeacht de hoogte, aan de bodem aanpast, is het een plezier om ermee te werken. Er komt weinig maatwerk bij kijken", besluit Jos. 

Voor meer informatie:
Jos en Ana Pelgröm
Man@Machine
Molenstraat 4
4364 AA Grijpskerke
T: +31(0)6-30035123