Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aapjes kijken bij Astrid Och Aporna

Vrijgevochten Pippi Langkous-mentaliteit in Zweedse bio-winkel



Tholen – Het is niet moeilijk om door te hebben dat schrijfster Astrid Lindgren model gestaan heeft voor de Zweedse winkel Astrid och Aporna, dat veel parallellen vertoont met het Deense Spidsroden. De kleurrijke tekeningen aan de buitenwand van het pand verraden de bijzonder kindvriendelijke insteek van de winkel. Diezelfde prenten zie je ook terug op het 'huismerk'. "Hiermee laten we vooral zien dat het vegetariërschap ook voor niet-vegetariërs leuk en toegankelijk kan zijn", vertelt algemeen directeur Aron Sandberg Falk.



De winkel in Malmö maakt deel uit van groothandel Goodtrade, dat een breed scala aan merken voert, waaronder het eigen Astrid och Aporno, alsook Beaming Baby, Hevea, Biona en Freedom Confectionery. Het eigen merk is verkrijgbaar bij tal van klanten verspreid over Zweden, waartoe gezondheidswinkels, supermarkten en restaurants behoren. Te midden van de verse groenten en fruit en droge kruidenierswaren vallen met name de vele vleesvervangers op.



De vleesvervangers vormen de hoofdmoot van de groothandel: de producten met de karakteristieke speelse apen op de verpakking - die zeer vermoedelijk zijn ontleend aan meneer Nilsson uit de Pippi Langkous-reeks - zijn vrijwel overal in Zweden verkrijgbaar. Dezelfde vrijgevochtenheid die zo kenmerkend is voor de romans van Astrid Lindgren zie je terug bij de oprichter van de winkel en diens bijpassende merk. Hij voorzag tien jaar geleden een grote vraag naar een 100 procent vegetarische winkel en liet daar geen gras over groeien.



Voor meer informatie: www.astridochaporna.se