Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzaam dieet voor je kat

Belgiƫ telt 2,2 miljoen katten. De pluizige viervoeter eet gemiddeld genomen 1.550 blikken voer tijdens zijn of haar leven. Dan loont het best om hem of haar een duurzaam dieet voor te schotelen. Daarvoor zijn verschillende methoden en het aanbod ingrediƫnten varieert nogal eens. Zowel droog- als natvoer zijn geschikt voor katten, mits de vet-, vocht- en eiwitsamenstelling in balans is. Binnen de eiwitsamenstelling zijn de aminozuren taurine en methionine van groot belang.

Het is niet raadzaam om katten een vegetarisch menu voor te schotelen. In veel gevallen worden echter resten van dieren gebruikt die onder mensen niet of weinig worden geconsumeerd, wat het naar verhouding milieuvriendelijker maakt dan vlees dat voor menselijke consumptie in de markt wordt gezet. Kattenvoer wordt vaak verpakt in blik of kuipjes.

Momenteel zijn er nog weinig aanbieders van biologische kattenvoer. Het merk Yarrah gebruikt MSC-gecertificeerde vis en biologisch vlees in zijn kattenvoer.

Bron: EOS Wetenschap
Publicatiedatum: