Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groente- en fruitconservenproducent aanwezig op BioVak

Machandel vier jaar lang het 'schoonste' bedrijf van Nederland

Machandel is volgens de Gifmeter van de Keuringsdienst van Waren al vier jaar lang het 'schoonste' bedrijf van Nederland. Dat wil zeggen dat hun producten de laatste drie jaar geen tot zeer weinig resten bestrijdingsmiddelen bevatten. Er worden monsters genomen die op gewasbeschermingsmiddelen worden onderzocht. De resultaten spreken voor zich:
 
2006: 97% zonder gifresten
2007-2009: 100% zonder gifresten
 
"Best bijzonder voor een bedrijf met meer dan 200 producten", vindt Bonnie Hof van Machandel. Machandel is een bedrijf dat biologisch-dynamische en biologische groenten en fruitconserven maakt. Het veelzijdige assortiment ligt zowel onder eigen merk als onder private label in de winkels.

Het bedrijf streeft ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. Bij de productie in de fabriek wordt gebruik gemaakt van energie uit zon, wind en water.

Verder streeft zij bij de verwerking naar zoveel mogelijk Demeter-kwaliteit. Producten die dit keurmerk voeren, voldoen aan de normen van een biologische-dynamische bedrijfsvoering. Allereerst moet minimaal 95% van de grondstoffen biologisch – dynamisch zijn. Verder worden er ook bij de verwerking van de producten bepaalde eisen gesteld, die ook streng gecontroleerd worden.



Volgens Machandel is het heel belangrijk om zich aan deze richtlijnen te houden. "De trend die in de hele markt te zien is, is dat mensen bij het kopen van biologische producten er zeker van willen zijn dat hetgeen wat men zich voorstelt bij “biologisch-dynamisch en/of biologisch”, het er ook in de werkelijkheid aan beantwoord", aldus Bonnie Hof.

Dit jaar is het voor het eerst dat Machandel op de BioVak staat. Dat het bedrijf nog niet eerder op de vakbeurs heeft gestaan, heeft te maken met het feit dat zij zich altijd wat op de achtergrond heeft gehouden.

De primaire aandacht binnen de Machandel is uitgegaan naar de opbouw van een productiebedrijf dat kan voldoen aan de verwachtingen van de afnemers in Nederland, binnen Europa en daarbuiten. De producten die zij maakt, werden tot voor kort via groothandels verhandeld onder Machandel-Cérène merk en zogenaamde private labels. Machandel werkt er momenteel aan dat de producten met de merken Machandel en Cérène voor de consument in iedere winkelschap te vinden zijn.

Machandel staat altijd op de BioFach, een internationale vakbeurs. Dit is voor haar een belangrijke beurs, omdat 70 procent van de producten naar het buitenland gaan.
 
Voor meer informatie: www.machandel.com en info@machandel.com
Publicatiedatum: