Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordgroei Amerikaanse biologische sector

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) kondigde 4 april een aanzienlijke toename aan van het aantal gecertificeerde biologische bedrijven en hiermee de voortzetting van de dubbelcijferige groei in de biologische sector. Volgens de nieuwe gegevens zijn er nu 21.781 gecertificeerde biologische bedrijven in de VS en 31.160 in de hele wereld.

Landbouwsecretaris Tom Vilsack: "Biologische voeding is één van de snelst groeiende segmenten van de Amerikaanse landbouw. Naarmate de vraag van de consument naar biologische producten blijft groeien, is het USDA biologische keurmerk uitgegroeid tot een toonaangevende wereldwijde standaard. Het toenemende aantal biologische bedrijven toont aan dat de sterke steun van het USDA aan de bloeiende biologische sector helpt om banen en kansen op het platteland te creëren."



Volgens gegevens van het National Organic Program (NOP) van de Agricultural Marketing Service (AMS) steeg het aantal binnenlandse gecertificeerde biologische bedrijven met bijna 12% tussen 2014 en 2015, wat neerkomt op het hoogste groeipercentage sinds 2008 en een toename van bijna 300% sinds het begin van de registratie in 2002. De totale biologische kleinhandelsmarkt wordt in de VS op meer dan $39 miljard geschat en op meer dan $75 miljard wereldwijd.

Naast de consumentenvraag naar biologische producten wordt er steeds meer naar lokale producten gevraagd. Het USDA heeft een sterkere binding van consumenten met hun voeding ondersteund met meer dan $1 miljard aan investeringen aan meer dan 40.000 lokale levensmiddelenbedrijven en infrastructuurprojecten sinds 2009. Volgens sectorgegevens bedroeg de totale omzet van lokale Amerikaanse voedingsmiddelen minstens $12 miljard in 2014, een stijging ten opzichte van de $5 miljard in 2008. Meer informatie over hoe USDA-investeringen producenten met consumenten verbinden en de economische mogelijkheden in plattelandsgebieden bevorderen, is te vinden in 'Chapter IV'. Dit is een externe link: een website van derden die losstaat van de USDA-website, die vandaag gepubliceerd werd.

Gedurende de afgelopen zeven jaar heeft het USDA de programmering versterkt, die biologische bedrijven ondersteunt waardoor biologische certificering door een 'Sound and Sensible' [degelijke en verstandige] benadering toegankelijker, haalbaarder en betaalbaarder is geworden. Dit initiatief stroomlijnt het certificeringsproces en is gericht op naleving en het werken met telers en verwerkers om kleine problemen op te lossen voordat ze escaleren.

Het NOP houdt de lijst bij van biologische bedrijven en leidt activiteiten, die de biologische integriteit en de groei van de markt ondersteunen. Daarnaast helpt het USDA belanghebbenden met toegang tot programma's ten behoeve van natuurbehoud, om leningen en subsidies aan te vragen, die biologisch onderzoek en onderwijs financieren en de dreiging van ziekten en plagen verminderen. Het USDA beheert ook kostenverdelingsprogramma's, die de kosten van de biologische certificering voor Amerikaanse producenten en afhandelaars compenseren. In 2015 stelde het USDA meer dan $11,5 miljoen beschikbaar voor steun met betrekking tot certificeringskosten.

De 4 april 2016 gepubliceerde gegevens zijn openbaar toegankelijk als onderdeel van de onlangs gelanceerde Organic Integrity Database, een modern registratiesysteem van gecertificeerde biologische bedrijven. In het verleden publiceerde het USDA jaarlijks een bijgewerkte lijst. In de nieuwe database kunnen biologische certificeerders op elk gewenst moment nieuwe activiteiten toevoegen en bestaande activiteiten wijzigen waardoor het USDA gedurende het hele jaar bijgewerkte gegevens kan publiceren. Het gemoderniseerde systeem zal marktonderzoekgegevens bieden, belanghebbenden in staat stellen marktkansen te identificeren en verbinding te maken met de toeleveringsketen, internationale erkenning van de bedrijfsstatus ondersteunen om handel te vergemakkelijken en certificeerders en technologie verbinden om meer accurate en actuele gegevens te kunnen delen.

USDA heeft ook een aantal voorzieningen om biologische producenten te helpen de technische en financiële middelen te vinden om lokaal en in het buitenland te telen. De site www.usda.gov/organic is een one-stop-shop voor bedrijven. Verder is markt- en prijsinformatie voor ongeveer 250 biologische producten gratis verkrijgbaar via het USDA Market News.

Bron: USDA
Publicatiedatum: