Welkom bij de Jubileum Zomermarkt van De Groene Passage! (25 juni 2022)
Cesar Abma met de verschillende varianten biologische olijfolie en azijn van Abma's. Vanaf nu is Abma's verkrijgbaar bij Gimsel. "Wat vandaag over is gaat de winkel in", vertelt hij.
Bij De Groene Weg: Stephanie Pellegman en Loïs van der Toorn.
Nieuw is deze lamb's meat pie.
Weer een thuiswedstrijd voor Hottie Sambal (uit Rotterdam). Sita Danser presenteerde onder meer de nieuwste variant: limoen.
Jetse Schokker en David Plukaard wegen bij IDorganics een zakje af voor een klant.
Adriëtte Breemans werd bij Yarrah Organic Petfood bijgestaan door haar man René.
Het nieuwste product van Yarrah zijn deze pouches met kattenvoer. "Ideaal, je scheurt ze heel makkelijk open."
De Laura's bij TerraSana: Laura van Lissum en Laura van Driel. Achter hen het nieuwe logo dat onlangs geïntroduceerd werd na een redesign.
Men kon onder meer proeven van de nieuwe fudge (twee varianten).
Ook deze Crispy onions, Nasi Goreng Bumbu en Ketjap Manis waren al te bewonderen met de nieuwe look.
Roosmarijn Saat (Gimsel), Renate van den Broeck (voormalig eigenaresse van een Natuurwinkel) en Gerry van der Westen (Van der Westen Organic, family bakery).
Elias Jeremiasse en Jacqueline de Kool in één van de twee Odin-kramen (met DKW deze). Jacqueline: "De koekjes van Bisson lopen heel goed."
Ook te koop waren deze kokosmakronen van Driekant en de diverse varianten ontbijtkoek van Landgoed.
Annette en Peter Schraverus maakten de aardbeien tarteletjes klaar bij Van der Westen Organic, family bakery.
Peter: "Onze tarteletjes kunnen zoals elk jaar niet ontbreken op deze markt."
Marjolein Oltheten presenteerde namens Loverendale - Ter Linde de biologisch-dynamische boeketten uit de Zeeuwse volle grond, die vanaf volgende week te koop zijn bij Udea.
Ze nam twee varianten mee.
Close-up van één van de paarse bossen.
Wim Roeleveld en Eric van Gool tonen allebei de nieuwste producten van imkerij De Traay: Biologische Bijenbroodhoning, Flora Zoet (Vegan alternatief voor honing) en Biologische Korianderhoning.
Ook kon men onder meer proeven van de vrij recent geïntroduceerde honing met duindoorn.
Yuri Blanken van Craft Dairy. "Onze kefir van koeien-, geiten- en schapenmelk breng ik hier extra onder de aandacht."
In het midden luistert Dirk Schnellen bij Brandplant naar de mening van één van de marktbezoekers over de zojuist geproefde vegen worstjes. "We gaan twee nieuwe Upside-worstjes ontwikkelen en willen hier graag de meningen over peilen."
Dorinda Hoogerwaard en Annemiek Flantua lieten namens DO IT Organic de bezoekers kennismaken met allerlei producten van het merk la BIO IDEA.
Lotte Kerling en Diana Faay stonden namens Horizon op de Zomermarkt.
Tom Vollebregt en Charlotte Krijger van Yaya Kombucha.
Charlotte: "Tijdens de coronaperiode hebben we onze Hi-five ice tea ontwikkeld. Hiermee willen we juist de positiviteit delen."
In de verskraam van Odin: Jos Fleuren.
Martha Visser liet de bezoekers proeven van de biologische hennepthee van Dutch Harvest.
Guus Korper vertelt dat het merk Alqvimia al 35 jaar bestaat.
Het merk biedt allerlei natuurlijke huidverzorgingsproducten. Waaronder deze handzepen.
Marieke Brown en Minke Bontekoe bij Your Well.
Nieuwkomer in het aanbod van Your Well is deze Dukkah.
Hans van der Velde stond in de marktkraam van Mont Blanc Foods. Zij lieten onder meer proeven van de kazen van Kaaslust.
Alain de Bruyn van Razzle. Dit drankje uit België is sinds een paar maanden op de Nederlandse markt verkrijgbaar (via Mont Blanc Foods).
Deze bio-softdrink is er in drie varianten: Appel-Citroen-Jeneverbes, Mandarijn-Citroengras en Zwarte bes-Appel-Dragon.
Anita Kamerbeek bij de Weleda-bus.
De nieuwste producten die zij bij zich had zijn deze aroma showers. "Met heerlijke geuren."
Namens De Eng BV met de theeën van Numi en Shoti Maa: Hugo en Fiona Jansen (zoon en dochter van eigenaar Frank Jansen).
De nieuwste producten van Shoti Maa.
Sascha de Lint verzorgde de lunch namens GreenAge.
Op het menu: een goed gevulde Poké bowl.
De yogamatten lagen al klaar en hier werd 's middags gretig gebruik van gemaakt.
Eva Weerman (dochter van Nice-oprichter Nina Weerman) en Joppe Blankesteijn verkochten ijs van Nice.
Bij Van Binnen (natuurlijk wonen): Ine, Theresa en Evie.
Emile Dercksen en Barin Abawi bij Madal Bal.
Deze 100% biologische xylitol pastilles zijn sinds 1 jaar bij Madal Bal verkrijgbaar.
Henk en Bert Mans in de stand van GreenAge, met voor hen een klein deel van het brede assortiment.
Nog wat GreenAge-potjes.
Patrick Hulleman van Klean Kanteen helpt Biojournaal-assistent Joah Pors bij de aankoop van wat duurzame rietjes.
Nieuw zijn de narrow's, een wat smallere variant. "Deze is makkelijker vast te houden voor dames en kinderen."
De andere Biojournaal-assistent: Evan Pors.
Irene Hoogzaad van Chocolatemakers.
De nieuwste repen kregen uiteraard ook een plekje in de kraam. Er zijn twee nieuwe repen, gemaakt van cacaobonen die met het zeilschip Tres Hombres geleverd worden. Nieuw zijn een donkere melk reep met 52% cacao, koffie en cacaonibs en een 100% pure reep.
Daniëlle Seedorf en Edwin Kuyntjes van De Wereldwinkel.
Eveline Scheren van Biowijnclub.
"Ik merk dat de vraag naar biologische wijn nog altijd toeneemt."
Andreas Lex liet bezoekers proeven van de biologische vleesvervangers van Biovecci.
Ronald van Rixoord van de Keukenboeren.
Ronald toonde onder meer de gefermenteerde fruitsiropen van Shrub.
Berto van Deelen en Simone Vos waren van de partij namens Agriton.
"We hebben diverse producten op basis van effectieve micro-organismen, deze zijn niet alleen goed voor de bodem maar ook voor je darmen. Daarom hebben we ook EM Drink."
Marijke Visser met naast haar stoofkussens uit Ghana, die in de Wereldwinkel verkrijgbaar zijn.
Lex Versantvoort liet proeven van de plantaardige zuivelproducten van Noomi (namens Udea).
Bij Babs Bone Broth: Barbara Rubin en haar dochter Paulina Darowska.
Barbara: "Onze bottenbouillon bevat heel veel collageen, het is geschikt om als drankje te drinken, te gebruiken voor thee of voor een soepje."
Ook Gimsel Academy informeerde de bezoekers maar wat graag over het aanbod.
Jorrit Gerritsma schonk de wijnen van Neleman op de Zomermarkt.
Schoonzussen Yvonne en Annet van Brunschot bij Bondgenoot en Partners.
Na een regenachtige ochtend klaarde het tegen de middag helemaal op en werd het lekker druk.
Een moeder- en dochtercombinatie bij CÎME Skincare: Vivianne en Emmely Lumeer.
Vivianne: "Wij zijn de Hollandse tak van dit van origine Belgische merk."
vanmenno in hoogsteigen persoon: Menno 't Hoen snijdt één van de rustieke broden - 100% spelt desembruin.
Ton Severrien van GreenSprout. Hij vulde zijn kraam met de producten van Nocciolata, FiordiFrutta en Kari's Crackers.
Proeven van het authentieke Afrikaanse graan Fonio kon bij Symfonio: Anolia Abaisa en Solange Domaye.
De dames maakten een foniosalade klaar.
Steven Rifkin en Tina da Rosa presenteerden bij Rosie & Riffy de handgemaakte vegetarische kaasalternatieven.
De producten zijn gemaakt op basis van cashewnoten.
Zeker in de middag was er volop belangstelling voor de Zomermarkt.
Femke Leurvink en Mandy Vastenhouw waren er namens The Health Factory bij.
Desiree Webb en Koen Freriks met een deel van het aanbod van GreenHub Imports.
Eén van de nieuwkomers bij GreenHub: sticks met plasticvrije minerale zonnebrand van Attitude.
Bezoekers konden ook kennismaken met de schoonmaaktabletten van Skosh. Nieuw is het duurzame waspoeder.
Ook in de winkel (Gimsel) werd de Zomermarkt goed gepromoot.
Een flyer met wat meer informatie over het programma.
Op het terras tussen de kramen in was voldoende ruimte om bij te komen en te eten en te drinken.