Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gezonde-tussendoortjes.nl:

Website voor biologische producten en Raw Food

Tholen - De uit Amerika overgewaaide trend van Raw Food ontdekte Simone van der Heide zelf in Amsterdam. Nu runt ze vanuit Zuid-Limburg de biologische webshop www.Gezonde-Tussendoortjes.nl. "Via mijn site kunnen mensen kennis maken met deze gezonde, back-to-basic manier van leven. Sterren als Demi Moore, Woody Harrelson en Gwyneth Paltrow zijn al favoriete aanhangers."



Raw Food is de bereiding van voedsel bij een temperatuur onder 43 graden Celsius. "De filosofie hier achter is dat op deze manier alle enzymen en veel van de vitaminen en mineralen behouden blijven. Enzymen hebben wij nodig voor veel processen in ons lichaam. Het is dan ook essentieel om hier voldoende van binnen te krijgen. Bij langdurige verhitting gaan deze echter verloren." Over het algemeen gebruiken de Rawfoodisten, zoals ze ook wel worden genoemd, geen dierlijke producten, ook geen melk, kaas of eieren. "Ze gebruiken daarentegen veel zogenaamde Superfoods. Dit is voeding met gezondheidsbevorderende eigenschappen en ook nog eens erg lekker. Kooktechnieken die ik gebruik zijn kiemen, drogen en blenden. Voor het drogen gebruik ik een speciale oven, de dehydrator, die warme lucht circuleert. Hiermee worden crackers, gedroogd fruit, heerlijke taarten en soepen gemaakt."



Workshops of lezing

Simone van der Heide leeft zelf niet 100% Raw, maar combineert het met de macrobiotische en ayurvedische keuken. "In mijn webshop, www.Gezonde-Tussendoortjes.nl, zijn diverse Superfoods te koop. We verkopen daarnaast ook gezonde snacks zonder gluten, lactose en suiker en het is allemaal biologisch." Wie meer wil weten over Superfoods kan een lezing van Simone bijwonen of zich aanmelden voor een workshop Raw Food. "Daarin leer ik de deelnemers de beginselen van Raw Food en help ik ze om zelf aan de slag te gaan met het bereiden van Raw Food. Op mijn website staan veel reacties van deelnemers." Voor mensen die geen idee hebben wat Superfoods zijn, heeft Simone een proefpakket. "Deze is te bestellen via de website. Daarnaast kom ik ook voor catering op locatie. Heb je iets te vieren en wil je wel eens iets anders serveren dan de standaard bitterbal, dan ben je bij Gezonde Tussendoortjes aan het juiste adres!"

Voor meer informatie:

Simone van der Heide
06 52020425
info@gezonde-tussendoortjes.nl
www.gezonde-tussendoortjes.nl