Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het Jaar van de Bij: Pure honing proeven

Open dag Imkerij de Traay op zaterdag 2 juni

Imkerij de Traay is actief betrokken bij het verbeteren van het leefmilieu van de bijen. Als belangrijkste bestuivers van groenten, fruit en gewassen zijn bijen namelijk onmisbaar. Als imkers weten ze bij de Traay als geen ander welke ingrijpende gevolgen de bijensterfte kan hebben. Daarom steunt de Traay al jaren diverse initiatieven waaronder de Bijenstichting en het BEEING Festival. In het kader van het Jaar van de Bij wil de Traay door middel van lezingen, rondleidingen en proeverijen de consument betrekken in de wonderlijke wereld van de bijen.

Zaterdag 2 juni: Open dag Imkerij de Traay

Oprichter van de Traay, imker Wouter Vuijk imkert al meer dan dertig jaar op biologisch dynamische wijze. Op zaterdag 2 juni geeft hij een rondleiding bij zijn eigen imkerij op een prachtige locatie in Lelystad. Hier kan men genieten van het weidse uitzicht en de omgeving waar de bijen druk aan het werk zijn stuifmeel en nectar te verzamelen. Tevens krijgt men de unieke mogelijkheid honing direct uit de bijenkasten te proeven.



Daarnaast is er een bijenmuseum ingericht en wordt een lezing gegeven door Jaap Molenaar (Bijenstichting). Hij zal onder andere vertellen over de bijensterfte en wat men kan doen om deze sterfte tegen te gaan.

Tijdens de open dag is er een interactief programma. Ook voor kinderen staan er diverse activiteiten op het programma, zoals het maken van een echt bijenhotel.

Wilt u (met uw gezin) ook komen en een kijkje nemen 'Bee'-hind the scenes van de Traay? Meld u dan aan voor 17 mei aanstaande. Meer informatie vindt u op: www.detraay.com.



Over de Traay

De Traay is synoniem voor lekkere biologische honing, heerlijke honingspecialiteiten en mooie bijenproducten. De Traay combineert haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning. Of het nu gaat om een lindehoning met een frisse zweem van munt of een zacht, zoete acaciahoning.

De Traay zorgt er voor dat al deze heerlijke honingsoorten, vloeibaar en crème, biologische of niet-biologisch, bij de honingliefhebber op tafel staan. Naast het honingassortiment heeft de Traay honinggerelateerde producten als Propolis, Biologische siropen en Honingwijnen (rood en wit) en sinds februari 2012 échte Biologische Mede.
Publicatiedatum: