Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-areaal met 19% gestegen

Vlaamse minister-president presenteert biorapport 2011

De Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft gisteren op een bio-boerderij in Ternat het jaarrapport van de biologische landbouw gepresenteerd.

Het biorapport 2011 geeft een actueel overzicht van de biologische sector in Vlaanderen. Het presenteert de belangrijkste kengetallen van de biologische landbouw, plaatst de Vlaamse situatie in een Europese context, analyseert de overheidsuitgaven en schat de omvang van de sector in.



Uit het nieuwe jaarrapport blijkt dat in Vlaanderen het aantal producenten en het areaal toenemen. Er zijn nu 282 biologische producenten actief, die een areaal bewerken van 4.563 hectare. De overheid besteedde in 2011 met 3,1 miljoen euro 6% meer aan de biologische landbouwsector. De uitgaven voor onderzoek namen toe met 19% tot 785.000 euro. De verkoop van bioproducten hield het afgelopen jaar stand en steeg zelfs licht in de niet-gespecialiseerde kanalen en de rechtstreekse verkoop.

Klik hier voor het volledige rapport.
Publicatiedatum: