Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bioland bekritiseert groeiende import van aardappelen

"Onaanvaardbaar dat Duitse bio-aardappelen in bewaring blijven liggen"

De Duitse bio-vereniging Bioland is kritisch over de toename van de import van biologische aardappelen uit Israël en Egypte. Er liggen volgens de vereniging grote hoeveelheden hoogwaardige goederen in magazijnen in Duitsland. "Deze handelswijze is in strijd met de wens van consumenten voor meer binnenlandse goederen. Gezien de maatschappelijke discussie over de verspilling van voedsel is het onaanvaardbaar dat de Duitse biologische aardappelen nu in bewaring blijven liggen en daardoor gaan rotten", zegt Bioland-voorzitter Jan Plagge.



De biologische telers werken het hele jaar door aan aardappelen van hoge kwaliteit. Daarom pleit Bioland ook voor een langere verkooopperiode. "De inspanningen van onze telers om het hele jaar de beste kwaliteit te bieden, moet beloond worden", zegt Christian Landzettel, Bioland-consultant.

Plagge benadrukt ook dat de bio-aardappelenteelt negatieve gevolgen heeft voor Egypte en Israël. "Vooral in de droge gebieden liggen de irrigatiekosten enorm hoog, men kan simpelweg niet duurzaam telen."
Publicatiedatum: