Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goede voorverpakte maaltijdsalade gat in de markt"

Bio-fastfoodrestaurant eat2Be één jaar open

Tholen - Op 12 maart 2011 opende in Groningen het eerste volledig biologische fastfoodrestaurant, gisteren een jaar geleden dus. Christiaan Zwarteveen en Leon Schuitemaker zijn de ondernemers die achter dit concept zitten. "We hebben echt een heel mooi jaar achter de rug, met oneindig veel leuke reacties. Alleen daarvoor zou je het al doen", vertelt Leon, die ook toegeeft dat de wintermaanden vrij lastig waren.



"In de zomer ging het super, onder de klanten waren erg veel studenten. Veel meer dan we vooraf hadden gedacht, maar een groot deel vertrok vervolgens vanwege de vakantie uit de stad." Het fastfoodrestaurant heeft volgens de ondernemer al heel veel vaste klanten.

Bezorgservice en catering

Zondag is eat2Be begonnen met een lokale bezorgdienst, dit in samenwerking met Thuisbezorgd. "De eerste dag was in ieder geval een succes, en we hopen dat het door blijft gaan." En sinds begin van dit jaar verzorgt eat2Be ook cateringopdrachten. Bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente bijvoorbeeld en op het Noorderslag festival.



In het assortiment zijn al wat veranderingen doorgevoerd. "We hebben nu ook een vega-aanbod. En er zijn twee soorten bitterballen bijgekomen, ook hebben we nu kroketten en frikandellen. De laatste twee serveren we ook op een bruin broodje." Leon is nog op zoek naar goede voorverpakte biologische maaltijdsalades. "Dit is echt een gat in de markt. Het liefst willen we meerdere soorten aanbieden, maar de kwaliteit valt ons vaak tegen."
 


Vorig jaar was eat2Be onder meer de eerste horecagelegenheid met het 100% EKO-keurmerk Horeca. Het concept was ook genomineerd voor de Beste gastvrijheidsformule fastservice (derde plaats behaald) en volgens Sprout behoren Christiaan en Leon tot de meest uitdagende ondernemers.

Voor meer informatie:

Leon Schuitemaker
eat2Be
Oude Boteringestraat 8
9712 GH Groningen
www.eat2be.nl