Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stapt over naar MSC-vis

Yarrah gebruikt geen biologische vis meer

Yarrah Organic Pet food gebruikt niet langer biologische vis in haar producten. De reden waarom staat in het nu volgende statement:

Met onmiddellijke ingang zal Yarrah Organic Pet food stoppen met het gebruik van biologische vis in haar producten. De regelgeving rondom de biologische visserij staat namelijk haaks op de visie van Yarrah. Wij willen op de meest duurzame en diervriendelijke manier het beste biologische diervoeder produceren. Daarom kiest Yarrah ervoor om per direct over te gaan op Marine Stewardship Council (MSC) vis.

Arthur Hartman, Kwaliteitsmanager Yarrah: "Na grondig onderzoek naar de regelgeving rondom biologische visteelt, kwamen we tot de volgende conclusies":

  1. Biologische vis moet gevoerd worden met duurzaam, niet-biologische gevangen vis. Het kost ongeveer 3 kilogram duurzame vis om 1 kilogram biologische vis te kweken.
  2. Biologische visteelt is altijd kweek; duurzaam gevangen vis zwemt in open water.
  3. Enkele producten van ons bevatten zalm. Zalm is een vis dat in het wild solo zwemt. Biologische zalm moet gedwongen in scholen zwemmen.

Dierenwelzijn én duurzaamheid zijn twee van onze belangrijkste uitgangspunten. Yarrah is er dan ook van mening dat de regelgeving rondom biologische viskweek haaks staat op de biologische basisprincipes.


Het vervangen van biologische vis door MSC vis zal een grote impact hebben op het merk Yarrah. Jarenlang was Yarrah een merk dat 100 procent biologisch was. Jolanda Huizing, Marketing & Communicatie: "De ethische én logische beslissing om MSC vis te gaan gebruiken heeft tot gevolg dat wij als Yarrah niet meer het predicaat 100 procent bio mogen dragen voor deze producten, maar nog wel biologisch zijn. Vreemd als je nagaat dat met het gebruik van MSC-vis, wij dichter tot de biologische basisprincipes komen dan wanneer we biologisch kweekvis gebruiken."

Totdat de regelgeving rondom biologische vis verandert, waardoor deze weer de biologische basisprincipes van Yarrah ondersteunt, zal Yarrah MSC vis gaan gebruiken.

Wij zijn ervan overtuigd dat honden- en kattenbezitters onze keuze begrijpen en respecteren. Zij kopen Yarrah niet alleen omdat het product voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen; maar ook omdat zij achter de basisprincipes van Yarrah staan: gezond, diervriendelijk, compleet transparant en verantwoord.

Team Yarrah

Voor meer informatie: www.yarrah.com
Publicatiedatum: