Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sarah Barkmeijer, Lady Fruitcake

“Wij geloven dat groenten in patisserie een plek hebben”

Tholen – Sarah Barkmeijer en Dana Loonen zijn recent begonnen met hun bedrijf Lady Fruitcake. “Wij maken plantaardige patisserie, momenteel richten wij ons op plaatgebak die in repen, petit fours of plakjes geserveerd kunnen worden", begint Sarah. “Onze taartjes zijn glutenvrij, plantaardig en vrij van geraffineerde suiker. Ook zijn ze vrij van soja en palmvet, omdat wij daar niet achterstaan. We gebruiken veel noten, zaden en fruit maar ook groenten. Wij geloven namelijk dat groenten in patisserie en zoetigheid een plek hebben. Je kunt in plantaardige patisserie heel veel creativiteit kwijt. Je maakt als het ware producten zo gezond mogelijk, maar tegelijk super lekker.” 



De dames zijn vooral heel enthousiast over plantaardige voeding. “Wij geloven heel erg in plantaardig. Wij denken ook dat dat steeds meer toegepast gaat worden. Steeds meer mensen kiezen voor een dagje vegan. Wij zijn hierover heel enthousiast en bedrijven kunnen ons ook inhuren voor advies en productontwikkeling voor een plantaardig lijn.” 

Momenteel is het assortiment nog in ontwikkeling. “We hebben nu vijf soorten plaatgebak in het assortiment: raw orange-beetroot, lemon-matcha, strawberry-coconut, pecan-coconut en cacao-walnut. Ze zijn te koop in consumentenverpakking en voor horeca. We zijn ook gezonde recepten voor snoepjes, koekjes en muesli aan het ontwikkelen en willen ons patisserie-assortiment ook nog uitbreiden. We zijn ook nog op zoek naar nieuwe verkooppunten. En vanaf januari zal onze verpakking composteerbaar zijn.” Momenteel zijn de producten van Lady Fruitcake te verkrijgen bij groothandel Udea en bij Ekoplaza.

Voor meer informatie:
Lady Fruitcake
Govert Flinckstraat 396
1074 CJ Amsterdam