Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Bio is nu echt een bedrijfstak'

André Brouwer heeft hoge verwachtingen van Bionext

Tholen - "We hadden beloofd om vóór 1 juni de ketenorganisatie te introduceren. Ik ben blij dat dit gelukt is. Deze organisatie is nodig om de biologische sector nog verder te brengen", reageert André Brouwer van de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw op de oprichting van de ketenorganisatie Bionext. Hij is verheugd met de naam. "Bionext weerspiegelt exact wat de bedoeling is: de sector verder vooruit brengen en stappen nemen."

De biologische sector kan volgens André dankzij deze ketenorganisatie nog wat meer naar de voorgrond gaan treden. "In het verleden werd de biologische ketenvertegenwoordiging toch meer gezien als een maatschappelijke organisatie. Het gaf een impuls aan verduurzaming. Bio is nu echt een bedrijfstak, niet langer een goed doel." Toen werd biologische landbouw in zijn ogen vooral bedreven uit onvrede tegen de gangbare landbouw. "Bio staat nu op zichzelf. Het is een eigen manier van landbouw geworden."

André denkt dat Bionext een stap vooruit betekent voor de hele samenwerking. "De ketenorganisatie gaat ook het bedrijfsleven nog duidelijker vertegenwoordigen. Er komt tevens een betere aansluiting op de wetenschap. Dat gaat allemaal verbeteren, denk ik." Hij merkt dat iedereen er in ieder geval heel veel zin in heeft. "Het is ook best bijzonder, een dergelijke ketenorganisatie. Er zijn niet veel bedrijfstakken met een vergelijkbare organisatie."

Uli Schnier, de huidige voorzitter van de Task Force geeft aan dat de ketenorganisatie ervoor zal zorgen dat de keten sterk door kan gaan groeien. "De samenhang tussen de diverse organisaties wordt versterkt. De basis is hiermee gelegd, nu is het zaak om nog verder te groeien." Hij vertelt verder dat het ministerie druk is met het samenvoegen van de verschillende duurzame convenanten, waartoe ook de Task Force behoort. "Men wil zo betere synergie in duurzaamheidsinitiatieven bereiken."