Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-organisaties in Europa verenigen zich in 'Leading Organic Alliance'

Acht belangrijke biologische organisaties in Europa hebben zich verenigd in de 'Leading Organic Alliance'. De vereniging moet helpen bij de bevordering van biologische landbouw in Europa.

De nieuwe organisatie zal ook helpen bij de ontwikkeling en bescherming van de biologische normen en bij het uitwisselen van praktijkervaring als het gaat om landbouw, certificering en belangenbehartiging.

Het 'Memorandum of Understanding' is officieel ondertekend tijdens de BioFach in Neurenberg. De organisaties die betrokken zijn bij de samenwerking zijn Bio Austria (Oostenrijk), het Belgische BioForum, CAAE (Spanje), Debio (Noorwegen), ICA (Italië), KRAV (Zweden), de Britse Soil Association en het Duitse Naturland.

"Al deze organisatie zitten diep verankerd in de biologische beweging en hebben soortgelijke waarde en ambities. We delen een gemeenschappelijke visie als het gaat om een echt biologische wereld, zoals belichaamd in de IFOAM-principes", licht Francis Blake van de Soil Association toe.

"We worden allen geconfronteerd met vergelijkbare uitdagingen en erkennen dat we onze gezamenlijk doelstellingen efficiënter kunnen bereiken door samen te werken in plaats van apart bezig te blijven."

Lars Nellmer van KRAV zegt: "Deze uitdagingen omvatten het feit dat het woord biologisch gedefinieerd wordt door de wetgeving. Dit is weliswaar een goed uitgangspunt, maar er is een aanzienlijke kloof tussen deze wetten en wat biologisch in de diepste betekenis is."

"Wij vinden het onze verantwoordelijkheid is om vooruit te blijven lopen op de wetgeving en zo de sector in de juiste richting te ontwikkelen."

De Leading Organic Alliance nodigt andere organisaties, zowel uit Europa als de hele wereld, uit om zich aan te sluiten. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij CAAE, de huidige coördinator.