Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Plus neemt deel assortiment over
't Verswarenhuys sluit vestiging in Schijndel na drie jaar

't Verswarenhuys in Schijndel sluit na komende zaterdag 7 juli de deuren. De winkel met versproducten ging in april 2015 open. De winkel brengt in deze omvang onvoldoende op, zo meldt Ruud van Oers van 't Verswarenhuys. Daarmee blijft nu alleen nog de winkel in vershal ’t Strijp in Eindhoven over. "Daar komt het winkelconcept wel goed tot zijn recht", aldus Van Oers.

’t Verswarenhuys opende eind 2011 in Beek en Donk de eerste winkel, waar op ruim 500 vierkante meter uitsluitend versproducten zoals brood, vlees, groenten, fruit, vleeswaren, kaas en noten en chocolade, werden verkocht. A-merken ontbraken en het assortiment droge kruidenierswaren was uitsluitend biologisch. Voormalig Superunie-directeur Frans Fredrix, die als adviseur bij het project is betrokken, beschreef de formule enkele jaren geleden als een concept om het ‘gat op te vullen tussen supermarkt en speciaalzaak.’

De formule was het initiatief van de broers Van Laarschot. Hun winkel in Beek en Donk opereert inmiddels weer onder eigen naam. Enkele jaren geleden deden zij de formule over aan Ruud van Oers, die het concept alsnog wilde uitrollen. Van Oers heeft met eigenaar Wim Eijkemans van supermarkt Plus afgesproken dat zijn supermarkt in Schijndel volgende week begint met de verkoop van 'brood zoals vroeger', een product van 't Verswarenhuys. Ook neemt Plus Eijkemans de verse loempia's op in zijn assortiment. Plus neemt tevens enkele personeelsleden van 't Verswarenhuys over. Anderen verhuizen mee naar de winkel in Eindhoven.

Bron: FoodHolland

Publicatiedatum: 6-7-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Realisatie van een nieuwe bewaarschuur en nieuwe woning
17-7-2018 Dochter voor redacteur Rudolf Mulderij
17-7-2018 ‘Proefboerderij Haverkamp’: een gemengd bedrijf voor toekomstboeren
16-7-2018 Belgische fipronilleverancier vraagt faillissement aan
16-7-2018 "We betalen die fosfaatboete gewoon met z'n allen"
13-7-2018 Vlaamse boeren vragen om uitzonderlijke droogte te erkennen als landbouwramp
13-7-2018 Biologisch pluimveehoudster schrijft boek: "Fipronil, beslist geen eitje!"
13-7-2018 Melkveehouderij de Jong in omschakeling: "Ik hoop meer arbeidsvreugde te vinden"
13-7-2018 Haneman Biofruit genomineerd voor Ondernemer van het Jaar 2018
12-7-2018 Tien jaar cel voor doden Nederlandse bio-boer in Spanje
11-7-2018 VK: Soil Association moedigt restaurants aan om biologische producten te gebruiken
11-7-2018 Minister Schouten bezoekt boerderij ’t Paradijs
11-7-2018 Meer boeren combineren voedselproductie met dienstverlening
11-7-2018 Q-cape nieuwe sponsor van evenementenstichting STADronten
10-7-2018 Eosta finalist voor Europese duurzaamheidsprijs
10-7-2018 "Voedselschandalen blijven zich voordoen tenzij levensmiddelenwetgeving EU fundamenteel wordt herzien"
10-7-2018 Wisconsin kijkt naar Farm Bill om valse biologische import aan te pakken
10-7-2018 Multifunctionele Landbouw (MFL) in Nederland ontwikkelt zich in rap tempo
9-7-2018 "Geen duidelijke verbanden tussen gezondheid omwonenden en nabijheid landbouwpercelen"
6-7-2018 Twee bioboeren strijden om mooiste modderpoel 2018

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *