't Verswarenhuys sluit vestiging in Schijndel na drie jaar
’t Verswarenhuys opende eind 2011 in Beek en Donk de eerste winkel, waar op ruim 500 vierkante meter uitsluitend versproducten zoals brood, vlees, groenten, fruit, vleeswaren, kaas en noten en chocolade, werden verkocht. A-merken ontbraken en het assortiment droge kruidenierswaren was uitsluitend biologisch. Voormalig Superunie-directeur Frans Fredrix, die als adviseur bij het project is betrokken, beschreef de formule enkele jaren geleden als een concept om het ‘gat op te vullen tussen supermarkt en speciaalzaak.’
De formule was het initiatief van de broers Van Laarschot. Hun winkel in Beek en Donk opereert inmiddels weer onder eigen naam. Enkele jaren geleden deden zij de formule over aan Ruud van Oers, die het concept alsnog wilde uitrollen. Van Oers heeft met eigenaar Wim Eijkemans van supermarkt Plus afgesproken dat zijn supermarkt in Schijndel volgende week begint met de verkoop van 'brood zoals vroeger', een product van 't Verswarenhuys. Ook neemt Plus Eijkemans de verse loempia's op in zijn assortiment. Plus neemt tevens enkele personeelsleden van 't Verswarenhuys over. Anderen verhuizen mee naar de winkel in Eindhoven.
Bron: FoodHolland