Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
VK: Soil Association moedigt restaurants aan om biologische producten te gebruiken

Koks worden door de Soil Association aangemoedigd om de Organic September Menu Challenge aan te nemen als onderdeel van de Organic September maand van de Association. 

Restaurants en cafés worden zo uitgedaagd om biologische producten op het menu te zetten, of het nu is door deel te nemen aan "Organic September", of door simpelweg een product door de biologische versie te vervangen, zoals zuivel, vlees of groenten en fruit. 

De hoeveelheid biologische voeding en dranken binnen de foodservice markt is het laatste jaar met 10% gegroeid, maar 48% van de mensen vindt dat er nog niet genoeg restaurants zijn die producten van ethische en duurzame oorsprong op hun menu hebben staan. Daarnaast zegt twee derde van de mensen het lastig te vinden om vast te stellen of er biologische voeding en dranken aanwezig zijn bij een restaurant en een derde geeft aan dat ze eerder bij een restaurant zouden gaan eten die omschreven wordt als biologisch. 

Sarah Jupp van de Soil Association Certification: "Ons onderzoek vertelt ons dat mensen meer biologische voeding willen zien wanneer ze uit eten gaan - consumenten zien biologisch als een teken van gezondheid en het is bovendien volledig traceerbaar dankzij het strenge certificeringsproces. Door restaurants te vragen of ze een maand lang willen proberen om biologische producten te gebruiken, kunnen ze een voorproefje krijgen van het inkopen van duurzame producten. Bovendien spelen ze een belangrijke rol in het informeren van gasten over de voordelen van biologisch voor de gezondheid, de natuur, het milieu en dierenwelzijn. Voor consumenten hopen we dat de Menu Challenge helpt uit te leggen wat biologisch nu echt betekent en dat het de link tussen wat je koopt en eet waar het vandaan komt versterkt. We zijn enthousiast dat mensen zo de kans hebben om voeding te ervaren zoals het hoort te zijn." 

Voor de restaurants en cafés die zich toeleggen op het gebruik van biologische producten heeft de Soil Association het Organic Served Here awardsysteem opgezet. Dit systeem geeft de eetgelegenheid 1 tot 5 sterren, afhankelijk van het percentage van het menu dat biologisch is. Zo worden gelegenheden die gecertificeerde biologische producten gebruiken in het zonnetje gezet en kunnen gasten gemakkelijker de weg naar biologische restaurants bij hen in de buurt vinden. 

Neil Forces, Kok bij Café St Honoré in Edinburgh, het eerste restaurant dat de Organics Served Here award heeft ontvangen: "Het ontvangen van deze standaard is een erkenning voor ons dat we het goed doen. Ik vind dan ook dat ieder restaurant ten minste een biologisch gerecht op zijn menu zou moeten hebben. De producten per seizoen en in het groot inkopen en alles helemaal zelf maken kan ook een grote impact hebben. Deze aanpak helpt bovendien om mijn team enthousiast en betrokken te houden." 

Organic September, een initiatief dat de Soil Association meer dan een decennium geleden heeft opgezet, heeft als doel het vieren van voeding zoals het hoort te zijn. Daarnaast wil het initiatief bedrijven in het zonnetje zetten die hard werken om voeding met minder bestrijdingsmiddelen te produceren en gebruiken, die voeding gebruiken die geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen bevatten en voldoen aan de hoogste standaard van dierenwelzijn. De campagne helpt consumenten zo om biologische producten te vinden, uit te proberen en te kopen.

Bron: Hospitality & Catering News

Publicatiedatum: 11-7-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

13-7-2018 Vlaamse boeren vragen om uitzonderlijke droogte te erkennen als landbouwramp
13-7-2018 Biologisch pluimveehoudster schrijft boek: "Fipronil, beslist geen eitje!"
13-7-2018 Melkveehouderij de Jong in omschakeling: "Ik hoop meer arbeidsvreugde te vinden"
13-7-2018 Haneman Biofruit genomineerd voor Ondernemer van het Jaar 2018
12-7-2018 Tien jaar cel voor doden Nederlandse bio-boer in Spanje
11-7-2018 Minister Schouten bezoekt boerderij ’t Paradijs
11-7-2018 Meer boeren combineren voedselproductie met dienstverlening
11-7-2018 Q-cape nieuwe sponsor van evenementenstichting STADronten
10-7-2018 Eosta finalist voor Europese duurzaamheidsprijs
10-7-2018 "Voedselschandalen blijven zich voordoen tenzij levensmiddelenwetgeving EU fundamenteel wordt herzien"
10-7-2018 Wisconsin kijkt naar Farm Bill om valse biologische import aan te pakken
10-7-2018 Multifunctionele Landbouw (MFL) in Nederland ontwikkelt zich in rap tempo
9-7-2018 "Geen duidelijke verbanden tussen gezondheid omwonenden en nabijheid landbouwpercelen"
6-7-2018 't Verswarenhuys sluit vestiging in Schijndel na drie jaar
6-7-2018 Twee bioboeren strijden om mooiste modderpoel 2018
6-7-2018 Datum BioVelddag 2019 bekend: heeft u goede ideeën voor volgend jaar?
6-7-2018 Motie aangenomen: 10 procent fosfaatrechten verhuren zonder afroming
5-7-2018 Odin foodcoop en BioNoord gaan samenwerken
5-7-2018 Project 'Melk & Noot' wint Brood en Spelen
4-7-2018 Interactief spel laat deelnemers kennismaken met biologisch 'monsterbedrijf'

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *