Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Open dag op 5 juli
Goede seizoenstart 'groene industriegroenten' bij nieuwkomer Bio Freshi

Dit jaar heeft Bio Freshi haar industriepakket uitgebreid met de groene industriegroenten: bonen, erwten en spinazie. Om de oogstbegeleiding zo goed mogelijk te laten verlopen, is Peter van der Berg bij Bio Freshi gestart. Voor velen geen onbekende in de sector. Peter heeft vanuit eerdere functies al ruim 20 jaar ervaring in de markt van biologische industriegroenten. "Het is prachtig werk en als je eenmaal in het wereldje zit, kom je er ook niet meer uit", aldus Peter.


Naast de oogstbegeleiding is Bio Freshi voor de begeleiding van de teelt een strategische samenwerking aangegaan met de biologische adviseurs van Delphy. Wat betreft de oogst staat Hack Harvest met hun gespecialiseerde machinepark paraat om de alle groente op het juiste moment en met de juiste middelen te oogsten. Zowel voor Hack als voor Delphy is het een mooie uitbreiding van het bestaande werk.



Willem Hack: "Door de samenwerking met Bio Freshi heb ik de mogelijkheid het seizoen te verlengen en ons machinepark nog beter te benutten. Nadat we klaar zijn in Spanje kunnen we direct door in Nederland." Hetzelfde geldt voor Delphy, zegt Christoffel. "Bij de meeste telers komen we al voor een aantal teelten. Door deze samenwerking kunnen we het gehele bouwplan met de telers doorspreken en zien te optimaliseren."


Peter: "Door de korte lijnen met alle partijen in de keten is het mogelijk te zorgen voor een optimaal verloop vanaf teelt tot en met de verwerking. Dit is dé kracht van Bio Freshi. Duidelijkheid, openheid en samenwerking zijn hierbij belangrijke kernwaarden. Daarom willen we u graag een inkijkje geven in onze manier van werken en alle bio-telers en omschakelaars van harte uitnodigen voor een open dag op donderdag 5 juli 2018."

Erwten.

Er zal een bezoek gebracht worden aan diepvriesverwerker Ardo en machinebouwer Ploeger. Het programma ziet er als volgt uit:

15:00 uur - Ontvangst Ardo, Industrieweg 9-11 te Zundert
18:00 uur - Ontvangst Ploeger, Electronweg 5 te Roosendaal
21:00 uur - Afsluiting

Tussendoor krijgen de aanwezigen een hapje en een drankje aangeboden. Voor de organisatie hiervan, zou het prettig zijn als u zich aanmeldt. Dit kan bij Peter van der Berg (peter@biofreshi.com/06 15478861).

Publicatiedatum: 2-7-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

4-7-2018 Groenten uit blik of pot wint het niet meer van vers
29-6-2018 VK: Knorr brengt biologische bouillon lijn uit
22-6-2018 Groentenverwerking met kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid
29-5-2018 Biologisch wint terrein in industriegroenten
12-4-2018 "Trots dat Odin en Machandel al zo lang verbonden zijn"
5-3-2018 "Blijven uitgaan van onze eigen kracht"
2-2-2018 Servero wil complete appelmoescategorie herdefiniëren
25-1-2018 Unox Biologische erwtensoep minst zout
12-1-2018 Ook ready-to-eat-lijn en single packs van Kleinstesoepfabriek
21-12-2017 Het land van de biologische kastanjes
14-11-2017 Sour ontwikkelt maaltijdmixen met eiwit uit reststromen koolzaad
27-10-2017 Natudis: "Ekoland tomatensoep voldoet aan richtlijnen Voedingscentrum"
26-10-2017 Bio bekleedt top 5 in Tomatensoepwijzer
5-10-2017 Interne automatisering Machandel voorzien van impuls
18-7-2017 Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten
21-6-2017 "Wij voegen geen middelen toe. Nul"
13-6-2017 "Liever lokaal geteeld gangbaar fruit dan ingevlogen bio-fruit"
12-4-2017 Conservenfabriek draait overuren door vroege aspergeoogst
3-4-2017 Wilde bessenjam en -siropen Torfolk Gård nu in Nederland
29-3-2017 Groningen stimuleert teelt voor bio-conserven

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *