Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Dat kon moeilijk zonder eigen plek"
Boerderij Eyckenstein gaat bio-certificering aanvragen

Boerderij Eyckenstein bestaat inmiddels ruim een jaar. "Op 15 mei hebben we besloten dat we klaar zijn om te gaan certificeren voor het biologisch keurmerk", geeft ondernemer Jacob Beeker aan. Dit zal gevierd worden tijdens een open dag op zaterdag 16 juni (van 10:00 tot 16:00 uur). De dag zal afgesloten worden met een diner (op inschrijving) en een klassiek concert in één van de akkers.
 

Tijd voor biologische certificering op eigen plek

Jacob: "We zitten alweer 13 maanden op onze eigen plek! De zomer is in aantocht en de eerste snede ligt in de baal: we genieten van de natuur in alle opzichten. We hebben behalve de winkel nu alle gebouwen in gebruik voor zoogkoeien en kalveren die moeten aanwennen. De oude koeienschuur is omgebouwd van grupstal naar potstal met stro en is afgelopen winter volledig bezet geweest. We zijn met maar liefst 40 kalveren gegroeid in het afgelopen jaar en het bouwland is enorm uitgebreid; we telen nu 40 hectare zomer en wintergranen met hulp van een biologische akkerbouwer. We hebben oases voor bijen en weidevogels ingericht om onze akkers heen... En we hebben tegenover de winkel een heuse vergaderruimte gemaakt, om in stijl iedereen te kunnen ontvangen."


Hij geeft aan dat nu ze eindelijk een stabiele eigen plek hebben, het tijd is om de biologische certificering aan te vragen. "We voeren al biologisch, en gaan in onze bedrijfsvoering ook een aantal stappen verder dan de eisen van het keurmerk; we hebben hoorns op de dieren, pleegmoeders, voeren pensgericht en hebben de dieren zoveel mogelijk buiten, soms zelfs jaarrond. We zijn bovendien volledig antibioticavrij in de bedrijfsvoering. Maar het bio-certificaat konden we zonder eigen plek moeilijk aanvragen. Het voelt heerlijk om dat traject nu wel in te zetten. Door vanaf nu onder Skal toezicht 2 jaar lang 'in omschakeling' te zijn, mogen we over 2 jaar dat mooie consumenten keurmerk gaan voeren. En dat gaan we vieren tijdens een open dag en met een mooi concert!"


Zaterdag 16 juni 10:00-16:00: Boerderij Eyckenstein houdt open dag

De ondernemers ontvangen aanstaande zaterdag graag geïnteresseerden op het bedrijf. "Om mee te vieren dat we een jaar bestaan, om de dieren en het bedrijf te zien of om producten te kopen. We hebben op ons erf Jersey knuffel kalfjes en Marans kuikens om te aaien. Boer en boerin gaan graag met je in gesprek, maar we hebben ook een lezing over de wilde bij en haar rol in de natuurinclusieve landbouw. We hebben de chef kok van Zino Urban Bistro bereid gevonden om gedurende de hele dag een gerechtje te bereiden, of je kunt vers vlees kopen voor thuis. We hebben ijsjes en lekkere hapjes en drankjes en live muziek op het erf en de kinderen kunnen een stierenknutsel maken of met hun ouders samen een informatieve speurtocht op en langs ons erf volgen. En dit allemaal op het mooie bosrijke landgoed Eyckenstein, je bezoek aan de open dag is uitstekend te combineren met een boswandeling of fietstocht, direct vanaf ons erf!"

Zaterdag 16 juni 17:00: Landgoed diner in de graanakker

Na afloop van de open dag zullend de biertafels naar de graanakker verplaatst worden om daar een drie gangen landgoed diner te kunnen nuttigen. Tussen het graan en naast de bijenoase. De kosten voor dit diner zijn 40 euro per persoon inclusief welkomstdrankje, tijdstip is 17:00 vertrek vanaf boerderij, einde 20:00 uur (of zoveel later als het gezellig is). Aanmelden: via linda@jerseyvleesbestellen.nl (Reserveren is slim; het aantal plaatsen is beperkt).

Voor meer informatie: info@jerseyvleesbestellen.nl

Publicatiedatum: 13-6-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 Debat over toekomst intensieve veehouderij
17-8-2018 Nestlé en Coca-Cola krijgen wereldwijd meeste kritiek ngo’s
16-8-2018 "Het is belangrijk om buiten je bedrijf te komen en te leren van anderen"
16-8-2018 Sonnentor: omzetplus van 10,7 procent in het jubileumjaar
15-8-2018 Enthousiaste reacties na Open Dag Tuenter
15-8-2018 "Onze oproep: eet lekker lokaal!"
14-8-2018 Bio-boeren zetten zich in voor uitbreiding patrijzenpopulatie
14-8-2018 Eerste half jaar 2018: Biologische sector groeit hard door
14-8-2018 Drijfmest AgriMestMix nu ook voor bio-bedrijven beschikbaar
13-8-2018 Biedt samenwerking uitkomst in ruwvoersituatie?
10-8-2018 Panalpina Adelantex bio-gecertificeerd
10-8-2018 Boer Sil heeft geen tractor nodig
10-8-2018 Zelfoogsttuin De Keuterij voorziet al 65 gezinnen van bio-groenten
8-8-2018 Biologisch afbreekbare plug toegevoegd aan Skal inputlijst
8-8-2018 'Bio vom Berg' uit Tirol behaalt omzet van 9,6 miljoen euro
7-8-2018 Internationale journalisten bezoeken Nederlandse bio-bedrijven
6-8-2018 Lagere omzet en winst voor Wessanen
6-8-2018 Biologische graanoogst verloopt voorspoedig
20-7-2018 Verschillende bio-finalisten in top 10 Nutrition Greenhouse-programma
20-7-2018 Biojournaal.nl viert vakantie, maandag 6 augustus zijn we terug

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *