Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gin gemaakt uit eigen biologische bloementuin

Tholen - Bart Verelst uit het Vlaamse Meerdonk is tuinaannemer. Hij specialiseert zich daarnaast in bloemenweide naar bio diversiteit toe. Daarnaast is hij ook eetbare bloemen gaan kweken. "Als hobbykok heb ik kennis opgedaan van eetbare bloemen en ben deze voor mezelf gaan kweken. Toen een kameraad van mij op het idee kwam om gin te gaan maken, wist ik het meteen. Dan gaan we niet zomaar een gin maken, dan wil ik ook wel echt iets goeds en iets met de eetbare bloemen doen. Alleen bloemen gaat niet, dan is de smaak niet sterk genoeg. We hebben er toen biologische groenten en fruit aan toegevoegd voor een sterkere smaak", zo vertelt de ondernemer.



De gin is gemaakt met zelf gekweekte biologische groenten en fruit en kruiden van Vlaamse bodem. Bart: "Het bio verhaal is van zeer groot belang voor ons. Bloemen die wij kweken worden op een speciale manier verwerkt. Ze worden in een mand gehangen boven een badje dampende alcohol, die alcohol wordt er doorheen gedampt en neemt de smaken mee. Het mengsel koelt af en op die manier ontstaat er een destillaat van dat betreffende bloemetje. Dat lukt niet als er chemische middelen mee gemoeid zijn. Op die manier is onze gin ontstaan en gegroeid."



Intussen zijn de flessen verkrijgbaar in vier winkels. "We ontvangen veel leuke reacties van mensen. Wat we veel horen is dat ze zeggen dat ze werkelijk de hele tuin proeven in de gin. Alsof ze middenin een fleurige bloesemtuin staan. Dat zijn natuurlijk leuke reacties en we zijn het daar ook mee eens. We zijn begonnen met het maken van 200 flessen gin, nu 68 dagen later zijn de eerste 1000 flessen verkocht. Veelal rechtstreeks uit de hand en ik sta op beurzen. Inmiddels ligt de gin ook in vier verschillende winkels en dit is nog groeiende. We gaan zien waar het ons gaat brengen, we hebben nog plannen en ambities genoeg", aldus Bart.