Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag

De molen De Twee Gebroeders in Wijk en Aalburg opende haar deuren tijdens de landelijke Molendag (zaterdag 12 mei). Sven Verbeek en Johan van Rijswijk hebben bezoekers rondleidingen door de molen gegeven waar alleen biologisch meel gemalen wordt. "Het meel wat wij hier malen, is bestemd voor de plaatselijke bakker. In Veen hebben we ook een molen met een winkel. Daar worden ander soort melen gemalen en verkocht naast bak- en broodmixen. Uiteraard verkopen ze ook ons biologische meel. Je moet er als molenaar voor zorgen dat het biologisch meel apart van de andere meelsoorten gemalen wordt." Ze zijn momenteel bezig met het maken van een zogenaamde Jacobsladder. "Die vergemakkelijkt het totale maalproces", vertelt Sven.

Klik hier voor het complete artikel (met foto's).

Bron: Brabants Dagblad

Publicatiedatum: 14-5-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *