Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag

De molen De Twee Gebroeders in Wijk en Aalburg opende haar deuren tijdens de landelijke Molendag (zaterdag 12 mei). Sven Verbeek en Johan van Rijswijk hebben bezoekers rondleidingen door de molen gegeven waar alleen biologisch meel gemalen wordt. "Het meel wat wij hier malen, is bestemd voor de plaatselijke bakker. In Veen hebben we ook een molen met een winkel. Daar worden ander soort melen gemalen en verkocht naast bak- en broodmixen. Uiteraard verkopen ze ook ons biologische meel. Je moet er als molenaar voor zorgen dat het biologisch meel apart van de andere meelsoorten gemalen wordt." Ze zijn momenteel bezig met het maken van een zogenaamde Jacobsladder. "Die vergemakkelijkt het totale maalproces", vertelt Sven.

Klik hier voor het complete artikel (met foto's).

Bron: Brabants Dagblad

Publicatiedatum: 14-5-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *