Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Unieke producten op de Nederlandse markt"
Nieuw: Biologisch geteeld zeewier uit Spanje

Your Well, the Seaweed Company, is de grootste aanbieder van Europees zeewier en altijd op zoek naar nieuwe producten. In Spanje heeft zij La Huerta Marina ontdekt een bedrijf dat sinds enige jaren in bassins zeewier teelt, en sinds kort ook biologisch gecertificeerd. Your Well heeft 3 nieuwe biologische zeewieren opgenomen van La Huerta Marina: Zeesla vlokken, Zeesla poeder en Gracilaria (knoopwier), allemaal biologisch gecertificeerd.



Het bedrijf La Huerta Marina, wat 'zeetuin' betekent, is gevestigd in een natuurpark aan de Atlantische kust van Spanje. Het bedrijf richt zich op het herstel van de omgeving die vroeger gebruikt werd voor de productie van dorade (zeebrasem) en mosselen. Het probeert zoveel mogelijk natuurlijke hulpbronnen te gebruiken voor een duurzame oogst.

Zeesla

Zeesla is een groene macro alg, die kan worden gekweekt in getijden vijvers, estuaria (monding van een rivier in zee, waar brak water ontstaat) of op rotsen. De textuur is fijn en het heeft een licht bittere en zilte smaak. Zeesla komt nagenoeg overeen meet onze bekende krop sla. Het is bovendien rijk aan vitamine A, C en B, zoals vitamine B12. Het gehalte aan vetzuren, vezels, eiwitten en mineralen, zoals calcium en jodium maken het complete voeding met nagenoeg geen calorieŽn. Als smaakmaker te gebruiken in eindeloos veel gerechten, zoals sla of toe te voegen aan bijvoorbeeld peulvruchten en granen. In poedervorm een mooi alternatief voor zout vanwege de geringe hoeveelheid natrium.

Gracilaria

Gracilaria, ook wel knoopwier genoemd, is een rode macro alg met een verlaagd vetgehalte en een hoog gehalte aan vezels, mineralen en eiwitten. Het gedroogde en geteelde Gracilaria zeewier komt uit Spanje, is biologisch gecertificeerd  en een heerlijke zilte smaakmaker in vele gerechten. Het is een perfecte metgezel voor vis met een intense smaak, bijvoorbeeld tonijn. Het kan ook worden gebruikt bij het koken van peulvruchten of roerei, ook ter decoratie. Een mooi gebruik is om het enkele seconden in kokende olie te frituren totdat het van kleur verandert. De smaak en textuur zijn het ontdekken waard. Gracilaria is ook de basis voor agar agar, het bekende vegetarische bindmiddel.

"Zowel zeesla poeder als Gracilaria zijn unieke producten op de Nederlandse markt en zijn beide weer goede voorbeelden van de grote diversiteit van zeewieren", aldus Kees Boender van Your Well. "Het is daarom verheugend dat nu ook duurzaam geteeld zeewier met biologische certificering een plaats gaat krijgen in de markt."

Voor meer informatie: www.yourwell.nl

Publicatiedatum: 9-5-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-8-2018 Nieuw van CoCoa chocolade: Kerstman
13-8-2018 Is Moringa het nieuwe superfood?
10-8-2018 Notenteelt als milieuvriendelijke neventak
7-8-2018 Nieuw bio-tussendoortje in Apenheul
20-7-2018 Nieuwe snackmixen zonder toegevoegd suiker of zout
19-7-2018 Nieuw bij HygiŽna: BioSaurus maÔschips
18-7-2018 Franse Idyl levert bio-kruiden en dr. A. Vogel kruidenzout
10-7-2018 Reeks recepten gelanceerd ter inspiratie voor gebruik biologische kokos
9-7-2018 "Mijn ongezouten mening over zout"
9-7-2018 Duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace nu ook in Papoea Nieuw Guinea
5-7-2018 Zet temperatuurdip juist aan tot barbecueŽn?
2-7-2018 Bio-energyreep 'Precision bar' geeft consument precies wat hij nodig heeft
2-7-2018 Nieuw: Suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke bio-granola's
29-6-2018 "De zoveelste lijn met olijfolie en olijven..."
28-6-2018 Hazelnootpastawijzer: Drie bio-hazelnootpasta's in top 10
21-6-2018 "Het is even schrikken, maar de beloning mag er zijn"
21-6-2018 "Productie oude Siciliaanse tarwerassen hoger dan ooit"
14-6-2018 Sinaasappel- gemberjam nieuw van Ekoland
11-6-2018 "Groot potentieel voor Cubaanse bio-export"
7-6-2018 Quinoa tricolore: resultaat van ketenproject

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *