Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Eigenaresse Natuurlijk Smullen vertelt over Joodse oma

Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis

Speciaal op 5 mei is het patatje oorlog bij biologische snackbar Natuurlijk Smullen omgedoopt tot Patatje Vrede: (h)eerlijke verse ongeschilde patat met bionaise, satésaus en ui. Patatje Vrede is de hele dag verkrijgbaar. Daarnaast wordt er dit jaar ook een bijzondere familiegeschiedenis gedeeld in de snackbar aan de Jan van Galenstraat 78. Eigenaresse Helen Geul vertelt haar verhaal om 14:00 uur, 16:00 uur, 18:00 uur en 20:00 uur.

Een bijzondere familiegeschiedenis

Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen doet al een aantal jaar mee met de 5 mei viering. Ze vindt dat iedereen, mens, dier en zelfs aardappel, recht heeft op een waardig leven. Dit jaar heeft de vrijheidsmaaltijd onverwacht een persoonlijk tintje voor de snackbarpsychologe, zoals ze liefkozend door haar buurtgenoten wordt genoemd.

Afgelopen zomer kwam Helen Geul er bij toeval achter dat haar oma Sara, die ze nooit heeft gekend, joods was. Sara en haar vier kinderen overleefden de oorlog simpelweg omdat ze met een katholiek getrouwd was. Dat gold ook voor Sara's vader (die hertrouwd was) en zus. De rest van deze uitgebreide en zeer kinderrijke Rotterdamse familie was vogelvrij en werd in 1942 geheel weggevaagd.

Deze schokkende ontdekking heeft ervoor gezorgd dat Helen zich nu nog meer bewust is van het belang van vrede, verdraagzaamheid en vrijheid. Op 5 mei deelt zij daarom niet alleen graag haar vredespatat met jullie, maar ook haar verhaal. Een vertelling die tragisch is en tot nadenken dwingt.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat haar vertelsels, of de patat, zwaar op de maag liggen. De in zonnebloemolie gebakken friet is licht verteerbaar en Helen heeft een bijzonder goed gevoel voor humor. Dat laatste zou overigens wel eens joods erfgoed kunnen zijn...

Entree: gratis, Patatje Vrede is verkrijgbaar voor 3 euro. De opbrengst gaat naar de bouw van het Holocaust Namenmonument Nederland.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018