Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Soms lastig om op verschillende plekken biologisch in te kopen"

Vriendinnen gaan los in de keuken met biologisch fingerfood

Tholen - Judith Bakker en Annemarie Admiraal zijn op 1 januari 2018 gestart met hun fingerfood bedrijf 'Juud & Anna'. De samenwerking is ontstaan uit de hobby van Judith om taarten en hapjes te maken. Annemarie maakte daarvan een foto en plaatste deze op social media. Op die manier vergaarden ze bekendheid in hun vrienden- en kennissenkring.



Nu werken ze beiden nog voor een baas en ze doen dit in de vrije uurtjes er bij. "Zodra de kinderen op bed liggen, is het onze tijd", vertellen de onderneemsters. "We hebben meteen gedacht dat we gezond en bewust willen kiezen. Dat houdt voor ons in dat we denken aan het milieu, dieren en natuur. We verzorgen zoete en hartige hapjes en dan met name fingerfood, dus hapjes waarvoor je geen servies en bestek nodig hebt. Helemaal van deze tijd en super leuk om te maken. Ons streven is om alleen maar biologische producten te gebruiken."



Voor de ingrediënten van de hapjes lopen de dames stad en land af. "We kopen wanneer we kip nodig hebben altijd biologische kip bij Lelie, een poeliersbedrijf. Verder kopen we eieren bij de zorgboerderij de Marsen in Landsmeer et cetera. Wat we vooral merken, is dat het soms erg onhandig is om als net startende ondernemers op verschillende adressen in te kopen. We willen natuurlijk verantwoord ondernemen en tegelijkertijd is er nog weinig budget omdat we net zijn gestart. Het werken met biologische streekproducten is duur en dat moeten wij natuurlijk doorrekenen aan onze klanten. Verder letten we erop dat we zo weinig mogelijk met plastic verpakte producten kopen. Als we plastic nodig hebben, dan zullen we iets van bio kunststof PLA aanschaffen", aldus de vriendinnen.

De dames zijn het eens: "Misschien is het een goed idee dat startende ondernemers samenwerkingsverbanden aangaan zodat verantwoord ondernemen leuker en makkelijker wordt. Je kunt dan bijvoorbeeld ook zaken op social media delen waardoor je bereik groter wordt. Bij deze dus een oproep voor organisaties die biologische producten verkopen en in de buurt van Landsmeer (dorpje bij Amsterdam) gevestigd zijn."



Juud & Anna werken vanuit de eigen keuken, maar kunnen voor grotere opdrachten terecht bij een bedrijf met een professionele keuken. "We willen in de toekomst wel groeien en uitbreiden, nu maken we de hapjes voornamelijk nog bij één van ons thuis."

Voor meer informatie:
Juud & Anna
M: 06- 5589 5507
juudenanna.nl