Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen gaat strengere regels voor bio-voedsel afdwingen

Polen wil vanaf 2021 strengere regels voor biologisch voedsel afdwingen, dit om een hogere kwaliteit van producten aan te moedigen en de productie te verhogen. Het nieuwe beleid volgt op een hervorming van de EU-regels voor het biologische landbouwsysteem, die nog steeds formeel moet worden goedgekeurd door de raad van EU-ministers. Deze veranderingen zullen ervoor zorgen dat voedsel uit niet-EU-landen voldoet aan de EU-normen, met beloofde controles ter plaatse - een methode die volgens Bartosz Pytlak van het Poolse landbouwministerie zal resulteren in 'lagere kosten voor de producenten van gecertificeerd biologisch voedsel'.

Het nieuws komt nadat Carrefour Polen overeenkomsten heeft gesloten met zeven Poolse groente- en fruitproducenten om de aanvoer van verse producten te vergroten. De Poolse biologische voedingsmarkt is ongeveer 125 miljoen euro waard.

Bron: Emerging Europe
Publicatiedatum: